lauantai 6. elokuuta 2011

Night with books

En ole koskaan ollut mikään lukutoukka - ennen näitä päiviä. En tiedä mikä minuun on mennyt, mutta kuljen koko ajan jokin opus kourassa.
Tällä hetkellä sormet syyhyää näiden kanssa:




Varasin ja hain nämä juuri kirjastosta ^^ Olen aiheeseen kieltämättä hieman hurahtanut, harmi kun ei ole nyt varaa ostaa tällaisia omaksi... (rakas joulupukki, wink wink).
Nuo kaksi ekaa kirjaa on englanniksi, mutta pärjään niiden kanssa paremmin kuin luulin :o



Musta on suorastaan ratkiriemukasta lukea, millaisiin asioihin esim. juuri wiccalaisuus yhdistetään; saatananpalvonta, Harry Potter jne jne... WHAT?? No joo, pitää varmaan koittaa ymmärtää ihmisiä ja niiden pelkotiloja :'p Mutta ehkä en tällä kertaa kirjoita aiheesta enempää...
Oli aika hurjaa lukea myös kaikista keskiaikojen noitavainoista, siellä poltettiin ja tapettiin ohessa vähän kaikki muutkin naiset kun noidat :'D huhhuh. Jos sulla oli mitä tahansa poikkeavuuksia, esim syntymämerkkejä, arpia jne - roviolle! Jos sut heitettiin jokeen ja satuit pysymään pinnalla (demonien avulla tietysti), olet tapettava noita - ja jos et, olit viaton, tosin kuollut silti. Fair play.



Maan Lapset -sarja nostaa mussa jonkin käsittämättömän luontoon palaamis-vimman! Mukaansatempaavaa kerrontaa alkuaikojen ihmisistä, todella rikasta kuvailua niiden elinympäristöstä, luonnonuskonnoista, shamaaneista jne. Ajattelin ensin että nää on kuitenkin ihan tylsiä, mutta kummasti jäin koukkuun. Olen nyt lukenut kaksi ensimmäistä ja kolmas pitäisi aloittaa. Tykkäilen ja suosittelen (mutta miksi näihin on tungettu niin paljon kaikenmaailman pervouksia, varsinkin tuo toinen kirja Hevosten laakso? Mene ja tiedä..:D)




Mummon tavaroista löytyneitä kirjoja. Kiinnostus lääkekasveihin, uniin, kaikenmaailman yrtteihin ja kotikonsteihin tulee näköjään suvussa ^^ Tosin isovanhemmat oli hartaita kristittyjä, että ehkä kiinnostus oli vähän eri tasoista kun tällaisella pikku pakanalla :'D
Epäilen tosin että noita vanhimmissa kirjoissa olevia kasveja vois löytää enää mistään... Ehkä mulla on joku päivä aika mennä möyrimään pusikoihin ja tutustumaan kasveihin. Tosin saahan noita kaupasta, mutta se ei ole sama asia.

Sivukaupalla pistehierontaa



Sainpa täysin uudet hiukset iihh <3 Kuvaa niistä ei tosin vielä tule, kun loppuivat vähän kesken ja pitää huomenaamuna hakea lisää jos löytyy. Huomenna tulee paljon ihmisiä kylään, että ehkä joku niistä saa kuvata ^^

Loppukevennyskuvana piirrokseni, joka kertoo miten paljon duunia meillä on näin kesällä töissä...

4 kommenttia:

  1. Tuo Wicca Bible on tosi hyvä, itekin lainasin joskus kirjastosta. Mulla on kolme ikirjaa itellä, yksi niistä on tuo mikä sulla on, tuo mustakantinen.

    Toi piirros on ihan mahtava, siitä tulis tajuttoman magea tatuointi, just ja just tolleen vähän lilalla ja pinkillä maustettuna. Vitsi kun olisi jossain tilaa :D

    VastaaPoista
  2. Heidi, juu tuo Bible oli munkin suosikki noista, haluaisin omaksi sen jostain^^ Amazonista näköjään löytyy, mut en oikein osaa tilata sieltä...

    Haha kiitos, pitäis varmaan piirtää toi fisu vähän puhtaammaks joku päivä xD

    VastaaPoista
  3. Toi Titus Hjelmin toimittama Mitä wicca on? on kyllä kiva kirja, kun siinä on selkeästi se akateeminen ja uskontotieteellinen osuus ja sit wiccojen itsensä kertoma osuus. Ei tarvitse jokaisen jutun kohdalla miettiä, että onkohan tämä nyt vain kirjoittajan oma mielipide vai yleisempi trendi, kun voi ainakin tietyssä määrin luottaa siihen, että tutkijat pyrkivät jättämään omat mielipiteensä ulkopuolelle asiateksteistä.

    VastaaPoista
  4. Pihlajanmarja: Juu, se oli kyllä mukavan monipuolinen. Luin sen ensimmäisenä noista, onneksi, koska se antoi kyllä juuri oikeanlaisen "pohjan" lukea noita varsinaisten wiccalaisten kirjoittamia opuksia :)

    VastaaPoista