sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Gentlewoman

Ilmoitusluontoinen asia heti pöytään, eli vaihdoin nimimerkkiäni. Että älkää toki hämmästykö kun kommenttinne tulevat Suvin sijasta Lady Selenalta :D Saa puhutella Suviksi edelleen yksityisesti ja julkisesti, mutta piti nyt vähän hienostella, kun kaikilla muillaki on hienot nimimerkit prkl.
Rakastan tuota nimeä yli kaiken, ja tuli yhtäkkiä mieleen, miksen ottaisi sitä täällä käyttöön. Nimi yhdistää vielä sopivasti lempi-elokuvahahmoni Selenen ja erään tunnetun Virginialaisen noidan ;)


Herrasmiesmäinen tyyli naisilla on (onnistuneesti toteutettuna) varsin viehättävää katseltavaa, ja sopii monelle. Se vaan menee helposti sellaisen japani-ernuilun näköiseksi, jos iskee sekaan liikaa kaikkea :D Koitin näissä kuvissa välttää sitä yksinkertaisella kokonaisuudella. Selkeällä meikillä myös vältämme liian lauritähkämäisyyden.

Ompelin itselleni tuommoisen mustan liivin kokeeksi lehden valmiskaavalla. Onnistui ihan kohtalaisesti, vaikka pitikin jälkeenpäin lisätä omat rintamuotolaskokset, kun suuri käsityölehti ei ole viime aikoina oikein muistanut tehdä laskoksia kaavoihinsa:D No siinä lehdessä on muutenkin nykyään pelkkiä telttoja ja kietaisuvaatteita, en käsitä miksi siellä toimituksessa ollaan niin mielikuvituksettomia... Vaikka kohderyhmä nyt ei varsinaisesti olekaan mitkään nuoret alternative-pukeutujat, niin pieni vaihtelu ei olisi pahitteeksi. Neuleohjeethan siellä on kivoja, mutta kaikki ei halua/jaksa/osaa neuloa.




Materiaali on tuollaista satiinin näköistä puuvillaa, josta tykkään kovasti. Harmi ettei Eurokankaasta löydy sitä enää. Vuori on mukavan violetti, mikä onkin tässä ainut "erikoisuus".
Tämä liivi nyt sopii varmasti moneen muunkinlaiseen tyyliin, mutta teki mieli kokeilla tällaista. Kiva valkoinen kauluspaita löytyi UFFin euron päiviltä, oon ettinyt tollasta jo 3 vuotta ja nyt tuli eurolla vastaan :)



En tiedä oletteko lainkaan samaa mieltä, mutta nykymiesten pukeutuminen on hieman masentavaa katsottavaa. En nyt väitä että me naisetkaan aina onnistutaan, tai että kaikkien pitäisi olla koko ajan ihan tiptop, kyllä mäkin välillä vedän täällä sellaisissa rytkyissä ettette uskois... Mutta tuolla näkee niin paljon kaikkea pieruverkkaria, rikkinäistä t-paitaa ja koffin lippistä että tekee välillä mieli juosta itkien kotiin tai vähintään palata aikakoneella äkkiä jollekin 1920-luvulle :D Miksi ennen hienosti pukeutuminen oli arkipäivää ja nyt enää harvinaisuus?

Listaanpa aikani kuluksi muutamia miehiä, jotka mielestäni osaavat pukeutua:

Hurts (Theo & Adam)
Kuin raikas tuulahdus menneiltä ajoilta :p Kuulemma vapaa-ajallakin panostavat pukeutumiseensa samalla lailla kuin esiintyessään.



Johnny Depp
Omanlaatuinen tyyli, jossa yhdistyy mun silmään taitavasti taiteilijarenttumaisuus ja herrasmiesmäisyys.


Chriss Angel 
No ei tosin aina, jotkut sen asut on ihan övereitä, mutta olen usein nähnyt miehen päällä onnistuneita ja omanlaisia rockhenkisiä asukokonaisuuksia.



Chester Bennington
Nuoruuteni suurin rakkaus, yksi maailman seksikkäimmistä miehistä ja mm. syy miksi aikoinaan otin itselleni huulikorun :D Miehellä on myös oma vaatemerkki Ve'cel.



Antti Tuisku
Juu juu tiedän, joiltakin nyt karkasi kaikki lepakot tapulista, mutta kylmääkin kylmempi totuus - Antti on joka tapauksessa tyylikkäämpi kun 90% suomalaisista miehistä :D Huvittaa kun kuulee juuri näiden koffin lippis -tyyppisten miesten solvaavan Tuiskua verkkarit lepattaen, siinä voisi jopa olla peiliin vilkaisun paikka.



Arman Alizad
No mies on mestariräätäli, että toisaalta ihan oletettavaa. Kiinnittää pukujen istuvuuteen erityistä huomiota. Suorastaan ilo silmälle (kyllä, olen Arman-fani :D)


Lista olisi varmasti pidempi jos jaksaisin miettiä yhtään kauemmin, mutta tässä nyt tähän hätään nuo. Ketkä teidän mielestänne hallitsevat pukeutumisen? :)

Translation
A woman styled as a gentleman is usually very beautiful to look, as long as she doesn't look like some japanese-styled teenager. It can be avoided with a gentle minimalism I think, which means not wearing too much stuff in the same time :D

In these pictures I used my self-made black vest with violet lining inside, white blouse I found from fleamarket and a simple black hat.

It's quite depressing nowadays to see how most of men are dressing. I'm not saying that we women always manage to dress perfectly, or that everyone should be presice all the time, but especially here in Finland you can't really see men with very decent or unique looks.

I also listed up there a few celebrity-men which I think can dress very well. What do you think, who would you add on the list? :)

10 kommenttia:

  1. Mä en tiedä pukeutumisesta, muodista tai tyylistä yhtään mitään, mutta _mahtavaa_, että mainitsit Antti Tuiskun! :) *peukku*
    On muuten kiva tuo sun tekemä liivi, tässä taas toivoo, että osaisi itsekin ommella jotakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee kiva kun löytyy puoltajia, mietin että varmaan kaikki lukijat nollautuu kun _erehdyn_ mainitsemaan jonkun Tuiskun :D Kaikenmaailman kuvitteellisen katu-uskottavuuden ylläpitäminen on musta muutenkin iha perseestä, joten täältä pesee!

      Ja kiitoksia ^^ Siitä vaan opettelemaan, tekemisen erehdysten kautta sitä oppii :)

      Poista
  2. En tiedä miltä Ville Valo nykyään näyttää (aika lailla ollut pimennossa julkisuudelta ja keskittynyt hoitamaan ihmissuhdettaan, mikä on tietysti aina ihana asia), mutta ainakin hän on aiemmin pukeutunut todella hyvin. Ei toki aina pukuun, mutta hyväksyn jopa vuoden 2008 Ankkarockin keikalla nähdyt pappahousut, koska ne näyttivät yksinkertaisesti hyviltä. TJEU: http://static.iltalehti.fi/popstars/him0408PP_ps.jpg
    Kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit :) No hemmetti, Ville kuuluisi ehdottomasti tähän joukkoon! Tyylikäs mies. Tajusin juuri kauhukseni, että unohdin myös esim Jussi69:n o_O Tämä wanhuus ei tule yksin...
      Sekin olis vähän tylsää jos aina pelkkään pukuun pukeutuis. Tykkään enemmän sellaisesta arkityylissä näkyvästä särmästä.

      Poista
  3. Oi, vitsi tuo liivi on hieno ja sopii sun päälle hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Mietin et tulikohan tuosta asteen verran liian löysä... tai sitten oon vaan jo liian tottunut korsetteihin xD

      Poista
  4. Depp, Bennington ja Tuisku, kyllä vain, ne miehet osaavat pukeutua! Välillä minäkin katselen järkyttyneenä, että kuka näitä suomalaisia miehiä oikein pukee, ne olutmerkkien lippikset (jääkiekkkojoukkueiden hatut aivan yhtä pahoja), adidaksen lähes puhkikuluneet verkkarit suoraan vuodelta -89 ja hirveät hupiprintti t-paidat eivät sytytä tätä naista sitten ollenkaan. Ei ole kivaisaa olla suomalainen nuori nainen, kun meille syötetään joka median tuutista että naisen pitää täyttää joka ikinen kauneus-ihanne, mutta miehet saavat kuitenkin näyttää miltä lystäävät, heille ei aseteta minkäänlaisia odotuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No justiinsa tuo, että meidän naisten odotetaan olevan ihan viimesen päälle (varsinkin miehiä varten), ja meidän jokaista tyylivirhettä tai ylimääräistä kiloa kyylätään suurennuslasin kanssa, mutta sitten miehet itse saa näyttää luolasta/karaokebaarista karanneilta :D En nyt siis suinkaan syytä miehiä näistä naisille asetetuista kauneusvaatimuksista, pikemminkin suurin osa miehistä ei ymmärrä niitä ollenkaan, kun ei heille sellaisia vaatimuksia ole.

      Toisaalta tää suomalainen kulttuuri on aika lailla sitä, että jos mies panostaa ja on kiinnostunut ulkonäöstään, niin pahimmillaan alkaa se homottelu ja syrjiminen varsinkin jos on nuori ihminen kyseessä. Sitten vedetään vaan jotain lökäpöksyä ja lippistä päähän, kuten muutkin... Varmaan tietty riippuu seurasta, mitä tyylejä ihminen uskaltaa kokeilla, mutta sääli jos oma tyyli jää täysin toteuttamatta vain muiden takia, ja mennään vaan sieltä mistä aita on matalin.

      Poista
  5. Omalta listaltani löytyisi ehdottomasti Adam Lambert. ♥ Siinä on mies joka osaa pukeutua! Ja onhan se muutenkin aika kuumis. :D

    Ja pakko kyllä sanoa, että totta puhut tuon Tuiskun kohdalla siitä asiasta, että millaiset miehet häntäkin solvaavat, voisivat tosiaan vilkaista peiliin itse. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, Adamilla on vähän samantapaisia asuja, kun just Tuiskulla :) Mielenkiintoinen persoona muutenkin (vaikka musiikki ei ihan mun kuppi teetä olekaan, kuten myöskään Antin), mitä nyt haastatteluja ja muita on osunut silmään!

      Poista