maanantai 23. heinäkuuta 2012

Shining Black




Kangaslaatikon tyhjennysoperaatio etenee vauhdilla. Sain taas surruteltua kasaan jotain mitä garderoobini on huudellut jo kauan, eli pitkän mustan hameen ^^


Tämä komea kangas oli jäänyt käyttämättä ihan siitä syystä, että menin sotkemaan (tai ainakin joku nimeltä mainitsematon meni :D) sen eräissä legendaarisissa Halloween-juhlissa steariiniin, kun se toimitti häpeällisesti pöytäliinan virkaa.
Kahlasin nyt kaikenmaailman niksipirkat ja marttakerhot läpi, ja sain kuin sainkin steariinin pois - pidättäkää hengitystänne - laittamalla talouspaperia tahrojen molemmin puolin, ja silittämällä tahrojen päältä. Mössö imeytyi paperiin kuin beduiini lentohiekkaan :> (Tosin myös silitysrautaani, jonka puhdistaminen oli melko apokalyptista).




Kankaan tuntu lanteilla on varsin ekstaattinen, ja tässä on juuri sopiva määrä pientä hohtoa. Ehkä liikaa jonkun mielestä, mutta kyl meitsi diggaa.
Hameen takahelma on kivasti hieman pidempi, olisin halunnut siitä vielä pidemmän laahuksen mutta kangasta ei ollut tarpeeksi.


Vähän lähikuvaa, kun ei noista kuvista oikein liian valon takia saa selvää. Materiaalintuntemukseni on säälittävää joten en tiedä yhtään mitä kangas on, jotain todella liukasta ja rypistyvää ainakin.

Mekon vyötäröosan tein edestä v-muotoiseksi ja korsettimaiseksi ja ompelin saumoihin tukinauhatkin. Luita en kuitenkaan pistänyt, kun käytän tämän päällä todennäköisesti vyötärökorsettia muutenkin.
Laitan tämän ehdottomasti myös Keskiaikamarkkinoille, koska alunperin sinne tuunaamastani "keskiaika"mekosta tuli aivan täysi sukka. Värit olivat kamalat ja muoto vielä astetta järkympi, joten täysin turhaa työtä tuli kyllä sen kanssa tehtyä monen tunnin edestä. Tosin täytyyhän niitä virheitäkin välillä tehdä, niin oppii että älä hyvä ihminen tee mitään tällaista uudelleen :D

Kuvat on isovanhempien mökiltä, jonne painelin viikonlopuksi.
Hauho on pienenpieni tuppukylä Hämeenlinnan per... sydämessä. Ei kuitenkaan mikään ihan turha mesta, kun siellä on esimerkiksi iso kirpputori josta löytää lähes aina kaikkea jännää :) Tällä kertaa esimerkiksi tuon kuvissakin näkyvän hienon paperipäivänvarjon.

Olipa alaston olo ilman pidennyksiä, mutta harmaat ei käy  enää kun olen vahingossa toneroinut tukkani melkein valkoiseksi... 

Enpäs voi kuvata kaikkia hienoja löytöjä kun ostin ne lahjoiksi, mutta vielä itselleni bongasin tällaisen hienon kynttilänjalan 50 sentillä. Pitää tosin maalata tuo uudestaan kun on nähnyt vähän elämää.


Hauholla on myös keskiaikainen kirkko <3 Kävin ottamassa siitäkin teille pari kuvaa.

 


Huvitti kun menin tuonne sisään ja siellä oli vaan joku nuori kanttori harjottelemassa, niin se hymyili mulle ja innostui soittamaan kaikkia vauhdikkaita virsicomboja xD On se joskus kiva käydä kirkossa vaikka onkin tällanen pakana...


Olisin kuollakseni halunnut mennä lisärakennuksessa tuonne ylös asti kun siellä oli semmoinen pimeä käytävä (hyppelin vaan pääsy kielletty -kylttien ylitse xD), mutta pokka ei riittänyt. Ensi kerralla sitten... ehkä...

 Translation:
 I just finished this whole new skirt, and I'm happy to finally have one black long skirt ^^ That beautiful fabric has been useless in my closet for many years, because it was full of white stearin (don't ask why..) But I got it off with paper and hot iron (after using google a little bit), hahaa!

Backhem is little bit longer than normal one, I would have liked it even longer but I ran out of fabric.
The waist-part is little bit like corset, just without bones.

I took those pictures in my grandparents summerplace, which is located in veery small finnish town called Hauho. It's not a boring place after all, because there is for example a big fleamarket (this time I found that paper parasol and candlestick from there) and that beautiful medieval church :) I took a couple of pics for you from there also. Enjoy!

6 kommenttia:

  1. Hihii, ihana elämysmatka :D tosi nätti tuo kynttilänjalkakin, kaikkea sitä voikin löytää kirppisten kätköistä.. Niin, ja eipäs unohdeta tuota mekkoa! <3 tosi kaunis! ^^ Niinkuin sen kantajakin!

    Mun pitää vielä miettiä, mitä yhdistelmää käyttäisi oman keski-aikaismekon kanssa.. Hmm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli kyllä, hassua etten ollu tuolla kirkossakaan käyny tätä ennen sisällä vaikka kaikki lapsuuteni kesät Hauholla viettäny :D
      Kiitos<3 Mää laitan ton mekon ja varmaan vyötärökorsun ja semmoisen "liehuva"hihaisen paidan. Tulee vähän musta asu mutta tulkoot :D

      Poista
  2. Ihana päivänvarjo! <3 Ja todella kaunis kirkko, itsekin tykkään käydä vanhoissa kirkoissa, hämeen- ja suomenlinnassa jne. menneitä vuosia henkivissä paikoissa :) Pistävät oikein miettimään, että miksi nykyajan moderneja hirvityksiä luova arkkitehtuuri on mitä on! Itse olen tätä mieltä: Jugend uuteen nousuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heha, huomasin että kyseinen varjo kyllä varasti tehokkaasti huomion tässä postauksessa, ehkä syystäkin :D Kiitos!

      Jep, täällä Itä-Helsingissäkin kun katsoo näitä betonikammotuksia, joita kutsuvat kirkoiksi, tekee kyllä mieli hakata päätä seinään... Luulis että on masentavaa esimerkiksi mennä naimisiin sellaisessa persoonattomassa luukussa! Tuommoisissa maalaiskylissä olevissa wanhoissa kirkoissa on sitä jotain, kuten linnoissakin, kaikkia arvoituksellisia pikkuhuoneita ja portaita jne :)

      Poista
  3. Tuo valkoinen tukkahan on mahtava!! Itse juuri yritän saada valkoiseksi omia hiuksia. Tuskan ja työn takana. teippidennyksillä mennään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Se ei vaan ole ihan tarpeeksi valkoinen, jotta voisi ostaa valkoiset pidennykset. Pitäisi tehdä vielä yksi "oikea" vaalennus tai värinpoisto, mutta ei mun tukka kestä enää yhtäkään ilman että latvat varisee pois :/

      Poista