sunnuntai 10. elokuuta 2014

Abandoned



Nuket! Toisaalta niin kauniita, ja toisaalta niin creepyja tyhjien katseidensa kanssa.

Nukkeja on monenlaisia; leluja, arvoesineitä, keräilykohteita, koristeita... Niihin sisältyy paljon muistoja, ja ne tuovat mieleen tarinoita, pölyyntyviä ullakoita, iloa ja lohtua, jonkinlaista mystiikkaa.

Minä sekä rakastan että inhoan niitä :D



Lempinukkeni oli lapsena tuollainen ruskea Maija Mehiläinen, joka nyt siis ei ollut varsinaisesti nukke, vaan pehmolelu. Se oli saatava mukaan joka paikkaan, eihän sitä yksin kotiin voinut jättää. 

Meillä oli myös yksi nukke - en muista ihan tarkalleen miltä se näytti, sellainen hieman voodoomainen se oli, ja minusta se oli todella irvokas ja pelkäsin sitä. Hautasin sen aina laatikkoon ja säikähdin, kun joku oli kaivanut sen esille. Näin siitä painajaisiakin.






Se taannoinen Linnanmäen "matkustan ympäri maailmaa" -nukkerata oli ihan kauhea! Pesee kummitusjunat tuosta noin. Kävin siinä vielä kaverin kanssa kiljumassa ennen kuin siitä päästiin eroon :D Joiltakin oli paukahtanut silmä tai raaja irti, ja siellä ne nitisten ja natisten tervehtivät elottomasti vaunuissa kulkijaa. 

Muistan myös että Toy Story -leffassa tämä nukke säikäytti miusta ilmat pihalle o_O Brrh!


Lievä pediofoobikko kun olenkin, musta on ihan hauskaa kun jotkut keräilevät nukkeja. Ovathan ne myös kauniita! Varsinkin bjd-nuket ♥ Keräilisin niitä varmaan itsekin jos olisin rikas :p
Samoin posliininuket ja sellaiset klovnit ovat ihania!
(Hassua että pelkään nukkeja, mutta en klovneja.)











Kuvat on otettu Helsingin Kruunuvuoren hylätyllä huvila-alueella.
Mahtava paikka! Talot ovat verhoutuneet metsän siimekseen niin, että huomaat vain yhtäkkiä melkein törmääväsi yhteen ja sitten taas toiseen. Ihanan aavemaista, pitää tehdä joku ilta-ekskursio sinne syssymmällä.

Yritin siis tässä tälläytyä jonkinnäköiseksi soittorasiaballerina-tyyppiseksi ratkaisuksi :p
Ympäristö oli juuri otollinen tällaiselle teemalle.
Kuvassa vierailevana tähtenä Otto-nalleni, the last survivor of my toy box! ♥

Naurattaa vaan, kun näytän näissä niin potilaalta! Kukkuu...




Herättävätkö nuket tunteita, muistoja, ajatuksia?
Kaikenmoisia saa jakaa :)

♣♣♣

Dolls! So beautiful and yet so creepy with their empty gaze.

I've always had some kind of pediophobia , even when I was a child. My favourite doll.. actually was not doll at all, just some kind of soft bee. 
We had "real" dolls yes, but I just practically wanted to bury them in the bottom of the box. 

I don't care much about ghost trains in amusement parks, but these doll railroad houses just made me scream my heart out xD All these loose limbs and eyes, whit creaky waving... Please just repair them, for god's sake!!

Well ok, I'm not afraid of them all. Some poreclain dolls (and bjd:s) are so pretty and I'd love to have one myself, too^^ It's fun to see some people collecting dolls ♥

In case you didn't guess, in this shoot I tried to dress up as a doll, some kind of music box -runaway. Abandoned houses of our local natural park were just perfect for that^^

I'd love You to share some doll memories with me!?

18 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! ^^ Näytät kyllä ihan jollekkin posliininukkeprinsessalle.

    Itse olen aina tykännyt kauheasti nukeista. Varmaan juuri sen takia, kun ovat niin karmivia :'D Muistan, kun mummilla oli iso kokoelma sellaisia vanhoja kauniita tyhjäkatseisia nukkeja. Aina kun piti mennä mummolaan, niin ensimmäisenä etsin vain ne nuket käsiini ja leikin niillä koko päivän. Yksi oma lempilelunikin oli sellainen harlekiininukke. Mistään Baby Borneista en välittänyt, vaan juuri ne karmivat kiilusilmät olivat ne, mitkä veivät sydämeni.

    Minulla oli myös tuollainen keinuva klovni. Muistaakseni olin äitini kanssa jossain huvipuistossa ja siellä oli koju missä niitä myytiin. Ihanstuin välttämättömästä ja kinusin äitiä ostamaan minulle yhden. Hänen mielestään ne olivat karmivia, eikä hän olisi halunnut sellaista ostaa, mutta lopulta myöntyi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana mummola! Just semmoiset koristeelliset nuket on niitä parhaimpia ja karmivimpia :p Muovinukeista karuimpia on tietysti ne joiden silmät menee auki ja kiinni sitä mukaa, miten päin niitä kallistaa - hyhh!
      Nuo klovnit on ihania ♥ Pakko saada joskus itekin sellainen!

      Kiitoksia :)

      Poista
  2. Nämä on niiiin hienoja kuvia! Tunnelma ja kaikki osuu ihan kohdilleen!

    Mulla ei ole oikeastaan koskaan ollut nukkeja, jos ei barbeja lasketa. Olisin halunnut kauniita posliininukkeja mutten saanut :( pelottavina en ole nukkeja pitänyt koskaan, kauniina kyllä. Vähän samaa vikaa täällä, että jos olisin rikas niin muutama bjd kyllä pääsisi hyllyyn, osa niistä on lumoavan kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän :) Mulla oli kanssa barbeja vino pino, mutta lasken ne jotenkin vähän eri kastiin kun "oikeat" nuket:p
      Bjd:ihin saa kyllä rahaa palamaan, joskus olisin jonkun halvemmankin version kelpuuttanut nukkehimoissani, mutta ei sellaisia oikein ole xD

      Poista
  3. Mulla on kyllä jonkinasteinen nukkefobia, hrrrr! Mulla ei muksunakaan ollut ainuttakaan nukkea (paitsi barbeja ja muistaakseni yks mollamaija), pelkkiä pehmoleluja, joita rakastin hirveästi :)
    Nuket on vaan karmivia... en varmaan pystyis nukkua sellaisessa huoneessa missä on jotain keräilynukkeja esillä. Tommoset klovnit on ihan hauskoja ja söpöjä, samoin ne sellaiset harlekiinit. Mutta ihan tavalliset nuket, erityisesti posliiniset on ihan hirveitä... Mun yhdellä miespuolisella tutulla taasen on ihan järkky pellefobia.

    Mutta sun kuvat on ihania, as always ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun kaverin vanhemmilla oli sellanen vierashuone, joka oli täynnä just sellasia keräilynukkeja. Mietin vaan kuka pystyy oikeesti nukkumaan siellä! xD

      Oon ihan ilonen ettei mulla ole pellefobiaa. Jotkut kaverit pelkää jotain Lintsin maskottipelleäkin niin että pissivät melkein housuunsa. Musta pellet on vaan hauskoja :D En pelästy edes mitään kuvia jossa on joku murhaajapelle, musta ne on siistejä kauhuhahmoja. Oon katsellut jotain semmosia julisteita tai paitojakin!

      Kiitän :)

      Poista
  4. Aivan mahtavia kuvia ja aihe muutenkin! ❤ Ihana kun jaat omia juttujasi samalla ^___^
    Nuket on kyllä toisaalta nättejä ja toisaalta karmivia, se riippuu paljon nuken energiasta ja fiiliksestä. Äiti oli ostanu mun tytölle jouluna semmosen kolmen euron ihme pikkunuken, joka istuu kiinteesti kiinni keinussa. Siihen sai patterit ja se laulaa...omg..se on ihan kauhea, en tosiaan laita sitä ikinä enää päälle. Se heiluttaa päätä ja ääni on semmonen härö ja toistaa samaa juttua, suoraan jostain kauhuleffasta!

    Haluaisin joskus käydä tuolla paikassa itsekin, kun sieltä niin paljon nähnyt kuvia. En kyllä varmaan yksin uskaltaisi, varmaan vähän pelottaisi, mutta kuitenkin kiehtoo. Sulle sopii ihan älyttömän hyvin valkoinen ja aivan ihanat räpsyttimet silmissä. ❤

    ~ Frillycakes ~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, ai hitto kuulostaa karulta xD En varmaan nukkuis enää ikinä jos tuollanen nukke laitettais mun silmien edessä lauleskelemaan.

      Juu kannattaa mennä päivällä tuonne vaikka jonkun seurassa, sen verran tunnelmaa noissa on :D Tosin siellä on kaikenmaailman ulkoilijaa niin paljon ettei siellä ainakaan näillä ulkoiluilmoilla yksin joudu olemaan muutenkaan :p Ja varovainen kantsii olla kun noita nauloja ja lankkuja törröttää ja lattiat ihan lahoja. Tuonne on myös kohtalaisen vaikea löytää eli kannattaa kysyä tietä tai ottaa hyvät ohjeet!

      Kiitokshia ^^) Tähän meikkiin olis ehdottomasti kuulunut alaripset, mutta en ehtinyt niitä mistään hommaamaan.. phyh. No, nukketeemaa kuitenkin varmasti vielä tulee ;)

      Poista
  5. Voi että miten lumoavia kuvia jälleen, sulle kyllä sopii valkoinen!!^_^ <3 ihana tunnelma ja tuo paikka on ihan mielettömän oloinen!!^_^
    En ole itse koskaan erityisemmin pitänyt nukeista, omistin pienenäkin maksimissaan muutaman barbien, olin enempi niitä poikatyttöjä jotka leikki autoilla, prätkähiirillä<3 ja katuhailla!!xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän ♥ Kivaa jos tunnelma välittyi, tuolla oli ihan mukava kuvailla ja keikkua lahojen lattioiden päällä miettien että mikähän jäykkäkouristus tässä kohta tulee :D
      Meilläkin oli veljen kanssa enimmäkseen jotain miniatyyrileluja ja just autoja ja prätkähiiriä :D Oi niitä aikoja!

      Poista
  6. Beautiful photos!! I hate dolls, have always hated them because they creeps me out. especially those baby/child like ones.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Well thank You! :)
      Oh my, baby dolls are so scary, especially those with mouth or/and eyes wide open!

      Poista
  7. Amazing pictures! You look like a genuine doll <3

    VastaaPoista
  8. Ihania kuvia! :) Mie en lapsena kauheasti nukeista välittänyt, vaan miulla oli lempparileluina nalle, jolla oli tarranauhat tassuissa (sai siis kuljetettua esim. reppuselässä / kaulassa) ja sellanen pullea Karvinen- pehmo. ^^ Hääpari- Barbie ja Ken miulla oli nukkeina.

    Posliininuket näyttävissä mekoissa ovat suloisia ja bjd:t myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pehmot ja Barbit oli kyllä ihan hittituotteita :D Itsekin muistan monta pehmoa, mutta nukeista vaan ehkä kaksi. Lapsilla nykyisin on niin paljon leluja, kaikenmaailman muoviroskaa, että en tiedä muodostuuko kovin monelle niin legendaarisia ja yksittäisiä lemppareita, niinkuin meillä. No, tämä oli ehkä vähän offtopic :D

      Poista
  9. Mainio aihe! Ja hienot kuvat siivittämässä :D.
    Itse en nappulana pelännyt nukkeja, kunnes erehdyin tutustumaan erääseen pahamaineiseen kauhutarinaan.. minkä jälkeen kaikkia nukkeja kohtasi lievä epäluuloinen kyräily xD. Jotkin nuket, varsinkin sellaiset vanhat/vanhanmalliset ovat edelleenkin jollakin tavalla pelottavia... mutta bjdeihin syyllistyn isolla rakkaudella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistäs tämä kommentti on tänne ilmestynyt o_O nyt vasta huomasin xD
      Mä en ole nähnyt yhtään nukkekauhuleffaa, mutta kyllä vähän kuumottelisi katsoa ainakin pari mielen päällä olevaa.. kattotaan nyt raaskiiko :D

      Poista