perjantai 18. maaliskuuta 2016

Attachment


Hei siellä ♥

Sain vihdoinkin melkein kaikki kuvat marraskuisesta työpajastamme... loppuja tuskin tuleekaan :D 


Kevätaurinko saa kaikenmaailman pölyt ja aivoherneet liikkeelle. Tällä kertaa onneksi ei niin synkällä volyymilla, kun yleensä, koska minulla menee oikeasti niin hyvin. 
Olen tällä hetkellä niin onnekas, että oikeastaan kaikki epämiellyttävät ihmissuhteet ovat karsiutuneet elämästäni. Tajusin tämän yksi päivä.
(Ei siis koske ystäviäni, joita en pitkään aikaan ole nähnyt;)

Tämä tilanne ja etäisyys menneisyyteen ovat avanneet silmäni ihan uudella lailla. Myöskin kauhistuttavalla tavalla, kun vihdoinkin näet kristallinkirkkaasti, minkälaista henkistä väkivaltaa olet vuositolkulla sietänyt pari -ja ystävyyssuhteissa, kun et tiennyt paremmasta.

Vaan katkera en todellakaan ole, vaan päinvastoin kiitollinen siitä, että näinkin "nuorena" tiedän noiden tapahtumien ansiosta jo hyvin tarkkaan, millaisia ihmisiä välttää, ja olen myös jo soveltanut oppimaani käytännössä välttäen monta ikävää kohtaloa^^ Sen takia lähipiirini on nyt juuri sellainen kuin pitääkin, ja minä itse pystyn olemaan heille ja itselleni paras versio itsestäni ♥

Haluaisin itse luopua tietynlaisista kiintymyksen ja omistamisen tunteesta, materiaa ja varsinkin ihmisiä kohtaan. Olen huomannut, että kyseinen tunne on syypää lähes kaikkiin ihmisen ongelmiin.

Olen myös viime aikoina nähnyt läheltä, millaista tuskaa kaikenlaiset kiintymykset ja riippuvudet ovat aiheuttaneet ystävilleni ja läheisilleni. Miten vaikea on luopua varsinkin yllättäen jostakin tai jostakusta, mitä on pitänyt lähellä. Mitä on pitänyt varmana.

Olen aina pitänyt omana vahvuutenani valmiutta muutoksiin ja sitä, etten kovin helposti jää tuleen makaamaan. Mutta työtä on vielä. Haluan vapautua tästä vankilasta kokonaan. Terveen ja sairaan kiintymyksen ero lienee sellaisissa asioissa, miten vapaa antaa toisen ihmisen olla. Tiedän itse että se ei todellakaan ole helppoa, kun mielessä pyörivät kaikenmaailman vainoharhat. Olen ollut sekä lähettävässä että vastaanottavassa päässä tällaista draamaa, ja saan seurata sellaista jatkuvasti vierestäkin. Vuosien opettelulla ja itsensä arvostamisella tästä voi päästä eroon.

No, menee vähän Star Wars -nörtteilyksi, mutta haluan tällaiset Jedikyvyt.

Materiasta haluaisin luopua siinä määrin, että se eteisessä lojuvan Ikea-kassin kirous ja kierre katkeaisi. Etten omistaisi mitään turhaa. Helpommin sanottu kuin tehty, kun mielesi on rakentunut tälle kulutusyhteiskunnalle ja yksi tarve synnyttää heti toisen tarpeen, jne jne. Harrastukset eivät varsinaisesti auta asiaa, eikä kierrätys oikeuta tuhlailuun.

Haluaisin löytää pysyvyyttä ja tyytyväisyyttä henkisemmistä asioista. Varsinkin niistä pienistä. Ja tietää etteivät nekään ole pysyviä, mutta niistä voi silti nauttia ja elää hetkessä.


"Kaikki muuttuu vaikeaksi jos haluaa omistaa esineitä, kantaa niitä mukanaan ja pitää ominaan. Minä vain katselen niitä - ja kun lähden tieheni, ovat ne minulla päässäni. Minusta se on hauskempaa kuin matkalaukkujen raahaaminen."
-Nuuskamuikkunen

Kuvat ehkä liittyvät eli eivät..!
Kaikki kuvat (c) Esa KärkkäinenMitä sinun kevääseesi kuuluu?

6 kommenttia:

 1. Viisaita tuumit. Mun on helpoin samaistua tavaraomistusongelmiin. Nykyään osaan olla ihmisiksi materian kanssa, mutta ennen ostelin hirveästi kaikkea "ihan kivaa" vaatetta ja ihme juttuja hetken mielijohteesta. Kun ne "ihan kivat" sitten alkoivat täyttää kämppää uhkaavasti ja tajusin etten todellisuudessa halua omistaa niitä, otin opikseni :) Nykyään ostan tai valmistan vain sellaisia asioita, joita ilman en voi elää tai joihin rakastun palavasti ja jotka tiedän käyttäväni loppuun. Kun sen ajattelutavan opetteli, ei ole enää tullut huteja ja kodissakin on ihmeen paljon tilaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan tuo "ihan kiva" on avainsana :p Jos jokin asia ei ole sellainen että et kertakaikkiaan voi olla ottamatta sitä mukaasi, niin se ei silloin lähde mukaan. Tämä pelastaa monelta turhalta hankinnalta!

   Poista
 2. Love your pictures, dear! <3

  http://looktheotherway.co

  VastaaPoista
 3. Se yksi sana, kissankokoisilla kirjaimilla; JEP.
  On muuten upeita kuvia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JEP ja kissalla päähän! Pertsalla ainaki xD Kiitos <3

   Poista