perjantai 17. helmikuuta 2012

Bed of Roses

Piirustuskärpänen tuli pitkästä aikaa ja haukkasi ison palan ahterista, joten oli tartuttava lyijykynään. Syntyipä piäkallo taas vaihteeksi. Yhdistelin tässä jonkinmoista tatuointihenkisyyttä, meksikolaisuutta ja Victoria Francesia (jonka yhdestä kuvasta pöllin tuon viulukuvioinnin... ostaisin omia ideoita, kiitos).


Kallojen piirtäminen on jotenkin tosi inspiroivaa. Ne on sopivan haastavia, ja varsinkin valo ja varjo ovat minusta niissä parhaimmillaan.
Hassua ajatella, että meillä kaikillahan on pääkallo, me ei vaan nähdä sitä ikinä (jos hyvin käy :D)


Aikaisempi pääkalloni
Kuten noita ruusuja ja höyheniä katsoessa voi päätellä, en ole koskaan hallinnut juuri minkäänlaisen floran saati sitten faunan piirtämistä, eli kallot on siitäkin ihan kivoja - ne on vaan nätisti kuolleita :'>

Tausta on myös aina ongelma. En osaa ikinä piirtää taustalle mitään, kun pelkään että se sotkee tuon pääkohteen. Maalatessa se on helpompaa, kun voi vaan sutia jonkun kivan värin taustaksi. Mutta tarvitsevatko nuo edes taustalle mitään muuta, mitä mieltä olette?

Seuraavaksi voisi harjoitella piirtämään muitakin kalloja, kun ihmisen. Vaikkapa linnun? Tai kissan? Tai jotain jännää esihistoriallista.

4 kommenttia:

 1. Mieki tykkään hirviästi kallojen piirtelystä, en tiä mikä niissä oikeen kiehtoopi.. :) Luennoilla tulee monesti piirreltyä kaikkea, ja hups keikkaa koko luentomateriaalipino onkin sitten täynnä pääkalloja. :D tai ruusuja!

  Sie se kyllä osaat piirtää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heha, luennothan on just parhaita paikkoja luovuuden toteuttamiseen, kuten myös kaikki kouluvihkot yms ;)
   Hyvä että on muitakin kallofaneja, en ehkä olekaan ihan sairas.. :D Ja kiitoksia! Harmittaa vaan, kun aina noiden piirrosten laatu jotenkin tuntuu huononevan skannatessa.

   Poista
 2. Upeita piirroksia! :) Piirtelen itsekin ja joskus yläasteella taiteilin kallojakin jonkin verran, mutta ne olivat jotain aivan kamalaa. Sittemmin olen piirrellyt enemmän ihmisiä, koska se on mielestäni huomattavasti helpompaa. Voisi joskus taas uskaltua kokeilemaan kallojakin nyt kun taidot ovat vähän kehittyneet.

  Mutta joo, sulla on mielenkiintoinen blogi ja näitä piirroksiasi näkisin mielelläni enemmänkin täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista ^^) Tuo mainittu piirustuskärpänen vaan puraisee valitettavan harvoin, ilman sitä ei synny mitään... Minä en taas hallitse (elävää) ihmistä ollenkaan, pitäis harjoitella enemmän kasvonpiirteiden tai eri asentojen piirtelyä. Haluaisin suunnitella vaatteita piirtäen ne ihmisen päälle, mutta sekä vaatteesta että ihmisestä tulee aina lievästi sanottuna kelvottomia xD

   Poista