lauantai 11. helmikuuta 2012

Korsetti vol 1: Silver and lavender

Hups, vähän kesti tässä päivittämisessä kun aikataulut pissi... Mutta ei revitä pelihousujamme, tässä se tulee - ensimmäisen itse ompelemani korsetti! *applause*
(Varoitus, teksti sisältää tylsää ompeluteknistä lätinää. Olette täysin vapaita skippaamaan tekstin ja tsekkaamaan vain kuvat ;)
Tämä on siis ikään kuin harjoituskorsetti, jossa kokeilin kaavoitusta ja erilaisia työtapoja. Hermo meni useaan kertaan, ja lopputulos on teknisesti ottaen melko pershiistä, mutta tulipahan valmiiksi :D

Taisin kursia tämän kolmeen kertaan kokoon, ennenkuin se lakkasi olemasta täysin onneton liru. Amiksen taannoisilla opeilla ja siitä hieman säveltäen väänsin tätä melko pitkälle, ja esittelin melkein valmiin tekeleen kaverilleni Nooralle joka opiskelee teatteripukineita, ja joka ilmaisi hieman kiertelevin sanankääntein, ettei kyhäämäni viritelmä tule kestämään edes paria käyttökertaa :'D No ei kun rätti purkuun ja aloittamaan alusta. Jos mulla jotain riittää, niin sisua. Ompelin luukujat vuoripuolelle ja läpitikkasin saumat kokonaan, jolloin tekele sai huomattavasti lisää ryhtiä.


Kangas on jotain Eurokankaasta ostettua china-jacquardia, ja tiheydeltään niin harvaa, ettei todellakaan ollut paras valinta kiristyskorsettiin, vaikka lisäsinkin jytkyt tukikankaat. Tästä nyt ei pitänytkään tulla ihan näin tappokiristyskorsettia, mutta kyllä tuota nyt silti voi päällänsä pitää.

Saattepa ainoastaan etukuvia, kun huomasin juuri että unohdin ottaa takakuvia, enkä jaksa enää survoutua tuohon x__x Takana on perusnyöritys hopealla nyörillä ja sirkoilla, ja selkä on keskeltä avoin.

(Tarkkasilmäiset voivat huomata lanteillani pilkistävän komean mustelman, joka tuli hulavanteesta. Se ulottuu vyötärölle asti xD)

Suurin ongelma tässä on kaavan muoto; olen poistanut aivan vääristä kohdista aivan liikaa, jolloin mun pitäis käydä poistattamassa muutama kylkiluu, jotta muoto osuisi täysin kohdalleen. Vaikka olenkin sitä koulukuntaa, että korsetin kuuluu piru vieköön olla KORSETTI eikä mikään pelkkä luitettu toppi, niin jatkossa voisin keskittyä poistamaan noita senttejä vaikka ainoastaan vyötäröltä.

Vaatii siis vielä tiukkaa treeniä, mutta onneksi nyt Nooran kanssa on oikein hyvä korsu tulossa seuraavaksi:D Kaapissani on lisäksi tekeillä kaksi muutakin korsettia, jotka on onneksi niin kesken, että lienevät ihan pelastettavissa.


Väänsin tuota frisyyriä koko aamun, tai lähinnä noita rolsseja. Sitten pidennysten kanssa loppui into kesken, niin tuli tuommoinen sekasuttura.

Eräänlaista uutta tukkaa alan vääntämään päähäni varmaan huomenna ;) Hauskaa viikonloppua ihmisille!

6 kommenttia:

 1. Minusta korsetti näyttää oikein onnistuneelta ja kauniilta päälläsi :) Itse odotan jo ihan into piukkana, että pääsen koulussa korsettikurssille. Sitten pääsen itsekkin väsäilemään noita ihanuuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ^^ Kyllä tuota varmaan tulee käytettyä, vaikkei lähelläkään täydellisyyttä olekaan ;)
   Onnea korsettijaksolle! Meillä oli juhlapukujakson yhteydessä korsetin teko, muistan kun tein äkkiä kaiken muun pakollisen pois alta, että ehdin tehdä mahdollisimman monta korsettia :'p

   Poista
 2. Jei, hienoltahan tuo näyttää! :) ja ensimmäisen korsetin piikkiin voi kyllä laittaa kaikki mahdolliset ja mahdottomat kämmäykset, seuraavan kanssa osaakin olla varovaisempi sekä ottaa oppia edellisen mokista. Nyt vaan jänskättämään seuraavaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Giitos :D Juu, vaikka itse korsetti periaatteessa onkin helppo tehdä, niin tuossa kaavoituksessa täytyy olla tosi tarkkana, ja sovitella joka vaiheessa päälle. Siitä saa helposti hölmön muotoisen tai sitten just liian pienen tms.

   Poista
 3. Oo, hyvähän tuo on ensimmäiseksi korsetiksi. :) Kaavoitus on nuitten kanssa kyllä tarkkaa työtä, mutta eniten auttaa, jos kuosittelee omille mitoille tehdyistä peruskaavoista itselleen kaavat korsettiin. Istuu nimittäin kun valettu, ja on todella mukava päällä.^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Mulla oli oma peruskaava käytössä tuossakin, mutta tein sen sillain hölmösti itsekseni enkä sovitellut tarpeeksi, kun melkein tarttis aina jonkun apuun sovittamaan sitä, niin hahmottais vähän paremmin. No onneksi virheistä oppii :D

   Poista