lauantai 2. helmikuuta 2013

Playhouse InspirationJos jostain olen katkera, niin siitä ettei minulla koskaan lapsena ollut leikkimökkiä :D Olisin aina halunnut, mutta en saanut rakentaa moista meidän pihaan (tai lähinnä kai iskä ei jaksanut rakentaa, wonder why!)
Meillä oli veljen kanssa vaan semmonen puhallettava teltta! Vaikka se tietty oli tyhjää parempi niin ei se ihan oikealle mökille vetänyt vertoja.

Onko olemassa mitään sympaattisempaa kun leikkimökki?
Pakopaikka, johon voisi vetäytyä piiloon pahaa maailmaa, johon voisi viedä parhaat ystävänsä ja piilotella kaikkia salaisuuksia. Valvoa sen pikkuruisella kuistilla kuuta katsellen!
Jotkut lapsuudenhaaveet eivät näköjään muutu ^^

Käytännön lisäksihän se on mitä mainioin koriste-elementti sellaisenaankin, mutta näissähän on vain taivas rajana jos osaa suunnitella ja valmistaa!Mutta kyllä minun tilaisuuteni vielä tulee - kun joskus löytyy meille se oma halpis-tontti jostakin jumalten selkien takaa, pykään siihen pihalle semmoisen pikku lukaalin, että siitä tulee hienompi kun se saamarin päärakennus! Varsinkin jos tosiaan onnistun kouluttamaan itseni puusepäksi ;)

Siihen asti haaveilen ja huokailen syvään tällaisten kuvien kanssa, kun ei tarvitse välittää mistään hölmöistä pikkuseikoista kuten rakennustekninen toteutuskelpoisuus...

Ihmisellä pitää olla pöljiä(kin) haaveita x) Vai mitä sanotte?
Oliko tahi jopa onko joillain teistä onnekkaista leikkimökki?Kaikki kuvat google ja pinterest.

Translation:
One must have dreams - also a little bit silly ones!
Playhouse has been one of those for me since I was a kid, and I still want to build one, some day :D

Before I find a proper place to live and yard where to build, I keep on dreaming and groaning with these pictures (at least I don't have to mind about anything stupid like structural details... yet!)

26 kommenttia:

 1. Vau ihan mielenttömän upeita! Onneks mulla on mahti-iskä (ja oon iskän pikkutyttö aina vaan) ni iskä rakens mulle mökille ihan oman mökin. Siel pysty ihan nukkumaanki että se toimi myös vierasmajotuksena. Sain itte maalata sitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, oon niin kade <3 Mä kanssa haluaisin sen kokoisen et siellä pystyis kesäisin nukkumaan!
   En varmaan osais ikinä päättää, millaseks maalaisin sen :D

   Poista
 2. ihania leikkimökkejä!!! Miulla ei kans ikinä ollu leikkimökkiä niinku muilla lapsilla!!:( Mutta sit minä itse näppäränä vekarana hain lautaa ja nauloja ja naulasin pari lautaa ristiin puun korkeuksiin ja kiipesin sinne aina ístuskelemaan!!!:D Se oli silloin mun oma maja, vaikkei omannutkaan kattoa!!!:D no hätä keinot keksii!!!:D monet mökötys hetketkin on niissä lauta ristikoissa tullu vietettyä kersana!!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo ihanaa! Mua kiehtoo kanssa tosi paljon ajatus että se mökki olis puussa tai jotenkin puun yhteydessä, niinkun monissa noissa kuvissa :p Mä vietin kans paljon aikaa meiän ison vaahteran oksalla, kunnes joskus tipuin sieltä pää edellä, että ehkä ihan hyvä että sitä mökkiä ei ollut, ainakaan puussa... xD

   Poista
 3. Miulle ja isoveljelleni rakennettiin joskus aikoinaan sellainen perus leikkimökki lähelle peltoa (landella asustaessa) ja sen viereen samankaltainen liukumäki peltikatoksella (liukuminen alas ei ollut kuitenkaan mukavimmasta päästä kun saattoi saada tikkuja persuksiin)..Voi niitä muistoja kun keräili käpyjä maasta ja keitteli mökissä sitten käpykeittoa kuin mikäkin emäntä! :p

  Todella sööttejä nuo kuvien mökit (: aika unelma olis esim. puuhun rakennettuna. Tuli joskus pienenä haaveiltua sellasesta korkeammalle puuhun (lehdistön sekaan) rakennetusta, riippuvasta keinusta (vähän kuin tämä: https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR5_ub-5CcqLQdaMdhgnjmepvtN38_LRJOHtUq2DMthaXQfT4tRww ). Tiedä sitten olisiko koskaan toiminut todellisuudessa, vaatisi melko ison ja vahvaoksaisen puun..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, mahtavaa :D Käpykeittoa!
   Meidän mummolan naapurin lapsilla oli kanssa semmoin perus leikkimökki, jonne mäkin sain mennä hengailemaan, mutta se oli aina niin tupaten täynnä porukkaa että ihan omakin olis kelvannut..!

   Puussa oleva mökki olis tosiaan tunnelmallinen, siinä pitäis tosiaan vaan pitää huoli siitä ettei tippumaan pääse kovin helposti, ja sitten just toi oksien paksuus varsinkin jos meinaa näin aikuisena viettää siellä aikaa xD
   Tuo keinu on kyllä söpö myös <3

   Poista
 4. Mullaa oli leikkimökki vasta teini-ikäisenä kun porukat osti talon, jonka pihalla oli leikkimökki valmiina. Kyllä siellä kesäsin tuli nukuttuakin, sen verta pien vaan oli että piti nukkua sykkyrällä xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, kätevää :D Ei tarvii itse rakentaa. No joo, jotkut leikkimökit on tosiaan LEIKKImökkejä, mutta oon kyllä sitä mieltä että jos semmoisen pykää, niin kyllä siellä pitää mahtua olemaankin vaikka olis vähän isompi:D

   Poista
 5. Minulla oli pienenä punainen leikkimökki. Äiti laittoi sinne valkoiset verhotkin, ja kerran koira synnytti siellä pennut. Istutin sen eteen päivänkakkaroita, ja vaikka mökki taidettiin hakata polttopuiksi jo kymmenen vuotta sitten, on siinä päivänkakkarapenkin kohdalla yhäkin pieni kuoppa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi sun! Mutta onneksi sieltä jäi sentään noin hyviä muistoja ^^)
   Ja tuo puumaja kuulostaa niin jännältä! En tiedä uskaltaisinko nukkua moisessa kun tipahtelen puusta jo hereillä ollessanikin, mutta muuten se olis ihana.

   Poista
 6. Ainiin: Metsässä pihan lähettyvillä oli myös kaksikerroksinen puumaja, veljien joskus 80-luvulla rakentama. Se oli paljon leikkimökkiä jännempi, koska se oli korkealla, ja siellä tulikin leikittyä enemmän.

  VastaaPoista
 7. Pappa rakensi punasen leikkimökin. Siellä sitten tein Heurekasta ostetun tieteispakkauksen kemiallisiakokeita. :D Ja vein kaikki loukkaantuneet eläimet sinne turvaan. Nuo on aivan ihania noissa kuvissa! <3 Kunpa olis mahollista myöhemmin omille lapsille hankkia tuollanen taianomanen mökki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania leikkimökkimuistoja <3
   Toivottavasti saat lapsillesi leikkimökin :) Mä ajattelin lähinnä itselleni xDD Mutta jos lapsia jostain syystä tulee, niin ompahan ainakin tarpeeksi käyttäjiä sitten.

   Poista
 8. Oih, mitä mökkejä!!! <3 Noi on kyl niin upeita et ei tollasesta voi, kuin haaveilla ja toivoa, että jonain päivänä saisi myös tuollaisen :D Ja minä ilmottaudun myös niihin, joilla ei ole koskaan ollut leikkimökkiä :( Lapsena kateus kyllä iski monesti, kun itsellä ei ollut mökkiä ja toisilla lapsilla oli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä! Varmaan Suomessa ei tuollaisia erikoisempia ratkaisuja juuri ole, pelkästään niitä ns. punaisia tupia mitä nyt oon leikkimökkejä nähnyt :D Itse tekisin kyllä poikkeuksen ja rakentaisin jotain tuollaista!
   Jep, tuo kateus on niin tuttu tunne, kun kaikilla muilla tuntui olevan, jotka nyt ylipäänsä omakotitalossa asuivat :p Me muutettiin kyllä omakotitaloon sen verran myöhään, että siitäkin ehkä johtui tämä leikkimökittömyys.

   Poista
 9. En ole koskaan omistanut leikkimökkiä (ihmekös, kun on kerrostalossa aina asunut...), mutta unelmoin puuhun rakennetusta majasta. Lothlórien, here I come!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, tällain kerrostalossa asuessa vaihtoehdot on hieman vähissä xD
   Mä haluan kans puuhun! Sitten kun tulee se zombie apocalypse, niin sinne voi muuttaa.

   Poista
 10. Ihania mökkejä! Jos joskus tulee perheenlisäystä ja on oma piha, kyllä oman lapsen pitää saada joku tuollainen kaunis leikkimökki! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Leikkimökitön lapsi on riistetty lapsi :--D

   Poista
 11. IHanaa, kun tuollaisen mökkeröisen saisi itselleenkin joskus <3 Siitä tulisi lähinnä pyhättö, kuin leikkimökki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyhättö, pyhäkkö.. mikä?

   Poista
  2. Kumpikin sana on ihan hyvä! Joo mä kanssa oon täällä ihan, et mitkä ihmeen lapset?! :DD MINUN mökki!

   Poista
 12. Psst, nakkasin sinulle haasteen blogini puolella mikäli kiinnostaa: http://avainautiotalooni-devi.blogspot.fi/2013/02/haastetta-pukkaa.html (:

  VastaaPoista
 13. Oh my, voisin muuttaa mihin tahansa noista 8D.
  Ihania pieniä pakopaikkoja, haha :). Ihtekkin haaveilen, jos saisi pihan ja sinne sellaisen paviljongin.. tai jos edes kuistin... parvekekin kelpaisi... xD.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo minä kanssa :D Mieluiten puuhun, mutta en tietenkään olisi turhan kranttu mikäli ylipäänsä siunaantuisi mahdollisuus tuollaiseen mökkeröön.

   Poista
 14. Sulle olis tunnustus blogini puolella :)

  VastaaPoista