sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kiire - mikä ihana tekosyy!"Kiirettä pitelee?"
"Sori ku en oo vastaillu viesteihin, on ollut niin kiire!"

Olen huomannut, että on hyvin trendikästä olla koko ajan kiireinen ja tavoittamattomissa.
 Moni lukemani blogitekstikin alkaa, että "anteeksianteeksi, on ollut ihan kamala kiire". Sitten pahoitellaan blogihiljaisuutta. Tuokin on oikeasti nykyään ihan yleinen termi, blogihiljaisuus :D
Also known as elämä?

Sorrun tällaiseen kiireilyyn itsekin, ja se on alkanut pikkuhiljaa ärsyttämään. Olenko tulossa vanhaksi? Ehkä, mutta toivoa sopii että myös fiksummaksi!


Yritin valita postaukseen kuvia, jossa EI ole ollut kiire :D Köpiksessä 2006 with Tanja

Monet sanovat, että "mä tykkään siitä, kun koko ajan on vähän kiire, ei tule tylsää!" En usko että siitä varsinaisesta kiireestä oikeasti tykätään. Tosin ihmisillä on nykyään muutenkin niin omtuisia arvoja ja elämäntapoja, että mikäs ihme tuo olisi.
Kiire aiheuttaa myös ikäviä oheisvaikutuksia, ja vaarallisiakin - katsokaa nyt esim. tätä hemmetin liikennekulttuuria.

Mihin meillä oikeasti on kiire? Siis muualle, kuin sinne hautaan? :D

2009

Kiirehän ei ole mikään relevantti käsite tai vallitseva tila, kuten sota tai nälänhätä... Kiire on ainoastaan mielentila, mielesi kahle. Kukaan muu ei lopulta luo sulle kiirettä, kuin sinä itse. Muut ihmiset ja kaikenmaailman aikataulut saa kyllä helposti sen mielentilan aikaiseksi, mutta se miten asioihin suhtautuu on ihan omassa päässä.

Tiedän joitain kadehdittavia ihmisiä, joilla ei ole koskaan mikään hoppu, vaikka kaikki hommat kaatuisi päälle. He osaavat hoitaa asiat vailla sitä kiireen tunnetta, ja silti vieläpä ihan kunnolla. He viis veisaavat, kun joku moittii että "eikös sulla ala olla jo vähän kiire" tai "säkin oot jo siinä iässä, että..." (voi luoja mä inhoan kuulla tuota jälkimmäistä!)
Riittäisikö se joskus meille suorittajillekin?Minustakin on kiva kun koko ajan on tekemistä enkä tykkää istua paikoillani, mutta järkytyin kun tajusin, miten harvoin oikeasti paneudun täydestä sydämestäni siihen, mitä olen tekemässä! Kaikki tuppaa kuvitteellisen kiireen ansiosta olemaan pelkkää suorittamista ja lopputuloksen tavoittelemista. Sitä, että täyttää jotain elämän kuvitteellista ansioluetteloa.
Ei näin.

2009

Kiireen vastakohtahan EI ole laiskuus, kuten nykyturboihminen varmasti pelkää.
Minusta se on vapaus. Eikö se nyt ole aikamoista (ja poikkeuksellista) vapautta, kun ei ole kiire minnekään?

Olen nyt jo nauttinut tästä kesästä varmaan enemmän kuin koskaan, koska olen jonkinasteisesti sisäistänyt tämän asian ja tehnyt päätöksen, etten anna kiireen vallata mieltäni!
Käyn ulkona kävelyllä ilman, että se on robottimaista pikakävelyä ja seuraavien duunien ajattelua. Venyttelen aamuisin kunnolla, enkä äkkiä raajoja reväytellen. Käyn katsomassa mummoa alzheimer-kodissa, enkä vetoa kiireeseen tms tekosyihin. Istun ystävieni kanssa Kallion puistoissa puhaltelemassa saippuakuplia enkä mieti, että pitäisi jo mennä kotiin.
Elän nyt, enkä huomenna.Eilen @ Suomenlinna

Tämä koskee kyllä myös tätä blogia. Päätin että EN aio väkisin päivittää sitä yhtä kertaa viikossa, jos ei ole asiaa tai aikaa :) Olen huomannut että postaustenikin taso laskee jos teen niitä liukuhihnalta vailla keskittymistä. Aina sitä asiaa jostain tulee, kun malttaa. Toivottavasti blogi ja muukin elämä paranee tämän myötä^^

Ethän sinäkään kiirehdi turhia? Nosta välillä jalat pöydälle, pysähdy ihailemaan luontoa tai hymyilemään ihmisille. Ota itsellesi aikaa, koska kukaan muu ei sitä sinulle anna!


Tällainen ihme hippipostaus tällä kertaa ;) Onnea vielä kaikille valmistuneille!


2010 & tuoreet pukuompelijat

Translation:

I've been wondering lately, why is it so trendy to be always busy and not available. I barely know anyone who is not!

Many bloggers start their posts with the sentence "sorry, I haven't updated for a while since I've been so busy" and apologize their blog silence.
I would just call it LIFE :D

I just wonder, where do we always hurry? I mean somewhere else than into the grave...

This habit also involves me, which has started to annoy. I don't concentrate fully for whatever I'm doing, so the life just runs before my eyes. I don't enjoy the trip itself, I just aim at the "goal" and move into next one after that. 
I hope I'll become smarter.

The truth is, that no one else creates that hastiness for you, than yourself. You can choose how do you react things. 
I know couple of dudes who couldn't care less when other people rush them. They feel calm and still manage to finish their jobs in time and properly. 
I wish it would be enough for people like me, too.

I've decided not to hurry while this wonderful summer. I've started already - I sit in the park with my friends without thinking I should get home soon. I walk in the forest without running and thinking of my responsibilities. I fully concentrate on the things I'm doing and try to enjoy them!

Would you do the same? ♥

14 kommenttia:

 1. Hippipostaukset FTW! ♥ Aivan IHANA teksti, olen niin samaa mieltä niin monesta asiast! Vaikka olen ehdottomasti "laiska" ja tekemättömyyttä rakastava ihminen joka viihtyy hyvin kun ei ole kiire, niin silti sorrun itsekin siihen kiireen fiilikseen toooodella usein... Kiva lukea tällaisia inspiroivia tekstejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Mäkin toivottavasti oppisin nauttimaan siitä "kiireettömyydestä" oikealla tavalla, etten aina ajattelisi että nyt oon jotenkin laiska. Musta laiskuus on sitä, että tekee pelkkää viitsimättömyyttään hallaa itselleen ja mahd. muillekin. Tommy Tabermann puhui sen positiivisesta puolesta joutilaisuutena, siihen pitäis ennemminkin välillä pyrkiä ;)

   Poista
 2. Mä kieltämättä tykkään kyllä kiireestä. En tietenkään koko ajan, mutta joskus joo. Tulee sellanen olo, että on ollut ahkera ja reipas tänään. En oikein osaa selittää sitä. :D Jos on kiire töihin tai jotain sellaista niin joo, en tykkää siitä yhtään, mutta tietyissä asioissa kiire on ihan jees, alotan aina siivouksenkin just ennen ku joku on tulossa eli teen sen kamalassa _kiireessä_. Itselläni on paljon töitä, kavereita ja miesystävä, joten se on keskeisin syy, miksi pahoittelen paljon blogihiljaisuuttani. Koen kiireeksi senkin, että olen 8-16 töissä, menen kaverin kanssa terassille, siitä kauppaan ja illalla Tommin kanssa jossain. Silloin koen, että olen ollut liian kiireinen kerkeäkseni bloggaamaan (mutta se on taas positiivinen kiire). Vähän monimutkainen juttu! Mutta kyllä nekin päivät on ihania, kun ei tarvitse tehdä yhtään mitään, esimerkiksi tämä päivä. Ihana vaan kölliä rannalla miesystävän kanssa tekemättä yhtään mitään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, mitä tarkoitat :D Mulla on se sama fiilis aina ton "positiivisen kiireen" jälkeen, että on ollut ahkera olo. Ja eihän sitä voi oikein välttääkään, että tietyt asiat pitää tehdä vähän tukka putkella. Mä vaan nimenomaan haluaisin jotenkin olla aina läsnä siinä mitä teen, että ne hetket ei mene aina sillain että hups, tuossako tämä nyt oli. Löytää sellainen hyvä tasapaino!

   Se on jees, että ei aina kerkiä bloggaamaan ;) Vaikka se oikein kivaa puuhaa onkin.
   Onhan se toisaalta kohteliasta pahoitella aktiivisille lukijoille, miksei ole päivittänyt, jos aikaa on tosiaan kulunut ja kuitenkin suurinta osaa kiinnostaakin syy(t). Mua vaan huvittaa, kun jotkut pahoittelee jotain viikon "hiljaisuutta" :p Ehkä siksi kun itse päivitän max. sen kerran viikossa... Ehkä jos kuukauden tai useamman viipyy postaus, niin sitten ymmärrän pahoittelut.

   Ihanaa rantapäivää teille :D

   Poista
 3. Hyvin ajankohtainen postaus! Ja hyvin kirjoitettu :)
  Tunnen kyllä lähipiirissäni sellaisia suorittajia, että tekisi mieli joskus vähän ravistella, ja iskostaa heille päähän se, että oikeasti ei ole mikään pakko suorittaa koko ajan jotakin..!
  Inhoan itsekin yli kaiken kiirettä, ja kamalaa höösäämistä.
  Nautitaan tästä kesästä! <3 ps. milloin mennään piknikille? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mähän laitoin teil viestii, et tulkaa Suokkiin ;D Mulle käy vaikka joka viikonloppu, ja heinäkuussa viikonpäivätkin :D Omistan ne kavereille enkä sisällä istumiselle! ^^
   Kiitos :)

   Poista
 4. Kiire on yliarvostettua, elämästä rauhassa nauttiminen on paljon mukavampaa!

  Höh, olin itsekin eilen Suomenlinnassa. Jos olisin nähnyt sinut, olisin voinut yrittää uskaltaa tulla sanomaan hei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi höh, kun ei törmätty :D Me oltiin siellä kallioiden lomassa, ja mä juoksentelin myös ympäri saarta pyytämässä, että joku avais meidän viinipullon... Saatiin lopulta aukikin :D Enkä edes palanut kun nenästä vähän. Se on kyllä ihana paikka!

   Poista
 5. Ihana postaus täynnä asiaa! :) Monilla tosiaan tuntuu tulevan haalittua vaikka mitä ohjelmaa viikoiksikin eteenpäin, mutta se ei välttämättä paha oo, jos se on sellaista positiivista kiirettä. :) Välillä on kumminkin mukava viettää kiireetöntä aikaa ihan vaan nautiskellen, ja tehden asioita, mille ei normaalisti jää aikaa. Miulla nyt tuo pikku tyyppi muistuttelee kummasti nauttimaan mm. rauhallisista aamuista, viltillä köllöttelystä ja pitkistä kävelylenkeistä. :)♥

  Ennen on yleensä tullut ns. suoritettua elämää, ja rentouduttua kunnolla kesälomalla vaan, mutta nykyään tulee useammin rentouduttua ja oltua rauhassa ihan muuten vaan. ^^ Muutenkin tulee elettyä nyt elämää omien juttujen mukaan, niin meinaa blogin päivittäminen välillä jäädä ja suurin osa kerrottavista asioista jää myös pois, kun on muutakin tekemistä. Turhapa siitä on stressiä ottaa, päivittää sit kun inspis iskee ja aiheesta, mikä nyt sattuu mieleen tulemaan. :) Toistan nyt itteäni, mut ihana postaus, toivottavasti siun kesästä tulee nautittava ja ikimuistoinen! :)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ♥

   Totta, on ihan kiva että on ohjelmaa ja sellaista kivaa tekemistä ^^ Ei mua haittaa, vaikka sitä olis välillä paljonkin. Mulla nyt on vähän "rennompi" näkökanta kun monella muulla, kun teen osa-aikatyötä + satunnaista ompelua kotona vailla sen kummempia deadlineja... Katsotaan jos syksyllä nappaa joku opiskelupaikka tai uusi työ, että muuttuuko ääni kellossa xD

   Ihanaa kun teillä on se pikkuinen siellä rentouttamassa ♥ Just käytiin miehen siskolla, ja niillä on ihan samanlainen onnellinen meininki uuden vauvan kanssa :D

   Tulee varmasti oikein kiva kesä, teille myös ♥

   Poista
 6. Kiva teksti :) Itse oon ääreistärauhallinen ihminen ja _vihaan_ kiirettä, enkä voi ymmärtää miten joku voisi siitä pitää :D Musta olisi ihan kamalaa, jos mulla olisi kalenteri tuupattu täyteen tapahtumia ja juttuja, minne olisi _pakko_ mennä. Monesti suunnittelenkin tekemisiäni niin, että yhdelle päivälle on vain yksi sovittu tapahtuma/tilaisuus, jottei mun tarvitse koko ajan katsella kelloa, että koska pitää rientää seuraavaan.
  Tänä vuonna mulla on yli kuukauden kesäloma, ja oon jo hieman valmiiksi suunnitellut mitä voisi tehdä. Mutta fiiliksen mukaan mennään, eikä todellakaan pidetä kiirettä :)
  Yleensä aloitan kaikenlaiset toimet jo hyvissä ajoin, ja olen aina tapaamisissa n. 10 min etuajassa, koska järjestän itselleni tarpeeksi aikaa valmistautua. Aamuisin myös herään aina vähintään 2h ennen töihin lähtöä, jotta ehdin rauhassa syödä aamupalan, juoda kahvit ja jumittaa netissä ennen kuin pitää lähteä. Tuntuisi vaikealta lähteä "suoraan sängystä".

  Niin ja itseä kanssa ärsyttää tuo selittely kiireestä ja blogihiljaisuudesta. Ei varmaan lukijat kuole ikävään jos blogiin ei jaksa kirjoitella muutamaan viikkoon. Tosin mua ärsyttää myös blogin lopettajat, jotka lopettavat kirjoittelun ja koko blogin siksi, että _juuri nyt_ ei ole aikaa tai kiinnostusta siihen. Mun mielestä blogin voi hyvin pitää pystyssä, mutta pitää vaan taukoa. Mutta ne nyt on tietty ihan makukysymyksiä, ite kun oon pitänyt julkista blogia jo melkein 10 vuotta, niin on vaikea ajatella, että yhtäkkiä poistaisin koko paskan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta lomalta :) Mulla on töistä vielä palkallista lomaa muutama viikko (heinä -ja elokuussa) joiden takia jäin tänne vielä, mut toivottavasti pääsen pois täältä syksyyn mennessä :p Täällähän nyt tosiaankaan ei mikään kiire ole, höm, mut maisemanvaihdos tai päivätyö houkuttelee.

   Muakin ärsyttää varsinkin se, kun monet alottaa uusia blogeja kerta toisensa jälkeen, kun aika ja into lopahtaa edelliseen. Ja sitten se uusi on kuitenkin ihan samanlainen kun se aikasempi xD Ehkä jos elämä, ulkomuoto ja kirjoitusten aiheet on radikaalisti muuttuneet niin sitten tajuan, mutta en kestä sitä kun hyppyytetään lukijoita edestakasin. Puuh xD

   Poista
 7. Ihana teksti <3 Mulla alko just kesäloma,niin luulen,että kiire ei vaivaa enää liioilta määrin ja pääsen taas keskittymään omaan blogiini:) Olis asiaa paljon kerrottavana,joka kaiken ''kiireen'' keskellä on jäänyt kertomatta:) Aion tän kesäloman ottaa rennosti ja ottaa ilon irti joka hetkestä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivalta kuulostaa ♥ Oikein hauskaa lomaa! Mäkin yleensä lomilla "hoidan" blogia ja otan kuvia, jos meinaa käydä aika pitkäks xD Kätevää!

   Poista