tiistai 30. heinäkuuta 2013

✯ Ropecon XX ✯


Ylempi kuva: Timo Anttula
Ropecon-neitsyys on mennyt vihdoin, poks vain.
Olo on hiukan lobotoitu ja lihakset huutavat armoa, mutta olen positiivisesti järkyttynyt :D

Olen edellisvuosina kovasti hapuillut paikalle pääsyä, mutta aina se on osunut päällekäin jonkin muun tapahtuman kanssa.
Nyt oli kalenterissa tilaa, plus paikalle tulossa tueksi ja turvaksi läjä tuttuja, larppaajia ja satunnaisia nörttejä ♥

Sain myös tapahtuman johdolta etukäteen luvan toimia blogeineni ns. median edustajana, eli juttua+kuvia vastaan sisään. NÄIN!


Tämä Ropecon 2013 oli järjestyksessään kahdeskymmenes, eli pronssijuhlavuosia vietettiin.

Niputan viikonlopun nyt poikkeuksellisesti yhteen postaukseen, ettei heinäsuovasta tarvitse kaivella useampaa neulaa. Kuvia on pirusti ja juttu pitkä kuin nälkävuosi - too bad.

Tämän lukeminen EI tarjoa useasti paikalla olleille tai käsittelemiäni aihealueita harrastaville mitään uutta, mutta keltanokkanahan tässä mentiinkin ;)
Silvuplöö! 

Perjantai
Taidenäyttely

Aloituspäivän olin töissä missaten avajaiset, mutta huristelin sieltä suoraan Dipoliin loppuillaksi hirveissä kuumehoureissa, mutta ei auttanut kun ottaa pää kainaloon.
En saanut kavereitakaan mukaan tälle päivälle (tai no mieheni, mutta se nöräsi korttiturnauksessa), ja sokkeloinen rakennus meinasi ensin aiheuttaa itkunsekaista huutonaurua, mutta onneksi neuvoja ja suunnannäyttäjiä löytyi.

Pääsin mm. viitisen minuuttia paikalla oltuani kävijähaastatteluun, josta sain säkin karkkia xD Joku myös lykkäsi räikeän ilmapallon heti käteeni, joten olo oli vähintäänkin tervetullut.
Kävin kuuntelemassa ekana Mike Pohjolaa, joka julkisti uuden roolipelinsä Myrskyn sankarit. Esitelmä oli hauska ja informatiivinen. Mike kannusti kaikkia levittämään roolipelaamisen ilosanomaa ja painotti, että se on nuorille hyödyllinen harrastus muun muassa sosiaalisia taitoja, johtamiskykyjä jne jne ajatellen.
Iltani kohokohta oli esitelmä BJD-nukeista! Haaveilen saavani sellaisen tai useamman jokin päivä, ja luen aika paljon nukkeblogejakin ♥
Sain tuolla läjäpäin uutta tietoa. Muun muassa sen että BJD-nukkejen jälleenmyyntiarvo ei hyvin pidettynä laske juuri lainkaan, ja että ne eivät ole ollenkaan niin heiveröisiä kun mitä monet luulevat; vahvat rakenteet kestävät kaikenmoista vääntelyä ja osiin purkamista. Nykyisin niitä on myös kohtalaisen helppo saada, ja niiden tyylittelyssä on vain taivas rajana.
Paneelin vetäjä Jesmo oli kuin nukke itsekin! Kaikki muutkin paikalla olijat olivat oikein mukavaa väkeä ja kertoilivat ihania ja inspiroivia juttuja harrastuksestaan:)
Kuvien nuket ovat Jesmon omia.

Avokin lopulta päästyä Vampirepöydästä ajeltiin silmät ristissä kotiin nukkumaan ja odottamaan seuraavaa conipäivää.


 Ethan syo tai juo!

✯✯✯

Lauantai


Lauvantai on Ropeconin ”pää”päivä gaaloineen ja ohjelmineen. Wipii! Kuumekin oli mennyt yön aikana tiehensä, eli baardit alkoivat suotuisissa merkeissä.

Käytin aamupäivän Nooraa odotellessani (joka on jo wanha Ropekonkari) kuvailemalla erilaisia hienoja asuja, ja niitä tulikin vastaan pitkin päivää. Ihanaa kun ihmiset viitsii panostaa!

 
I fell in love with that red cloak ♥___♥ I guess I have to make my own :D


 Alien versus Predator!


Ghostbusters! Repuissa oli vilkkuvia valoja ja niistä kuului ääniä :D

 Meitsi ja random koirakaveri


Lähdettiin ohjelmakartan tiirailun ja terassilla istuskelun jälkeen opettelemaan hovitansseja! Tätä olin erityisesti odottanut koko päivän. Tunteja opetettiin pitkin päivää illan tanssiaisia varten eikä tietenkään ehditty niihin kaikkiin, mutta otettiin muutaman tunnin ajan haltuumme mm. italialaisia –ja solatansseja.

Tunneilla oli pirun hauskaa, ihanat ohjaajat ja ylipäänsä aivan mahtaisa meininki ja lämmin tunnelma ♥Aaagh, tämän efekti –ja tehostemaskeeraustyöpajan olisin niiiiin halunnut nähdä kokonaan, mutta se perkeleen gaala alkoi heti siihen päälle.
Kerittiin kuitenkin kuulemaan hyviä ammattilaisen (Ari Savonen) vinkkejä uskottavan maskeerauksen, irto-osien ja haavojen tekemiseen (kirjoitin niitä ylös kynä sauhuten), ja seuraamaan tuolle pojalle tehtävän otsa-arven syntymistä.

Meinas naurattaa, kun tuon näköinen tyyppi alkaa kevyellä murtehella tarinoimaan lateksin kuivumisesta jne.

 Fauninrakennusta aulassa

 Seppiä Lisää asuja pihalta. Yksi seurueessamme ollut kuvaaja jossain vaiheessa pysäytteli ihmisiä, niin mun ei tarvinnut itse tehdä juuri muuta kuin juosta sen perässä kameroineni xD

Sitten itse tuossa Ropecon-gaalassa nähtiin mm. kaikkea :D Lyhyesti; asunäytöksiä, bofferijoukkue-esittely ensi vuoden Sotahuutoa varten, videoita aiemmilta vuosilta, ja Kirppusirkus-musikaali jossa oli hienot lavasteet, asut ja taitavat laulajat.

Vanha kunnon Juha soittaa kivikehässä

Ilta, ja oikeastaan koko viikonloppu, huipentui sitten ihan ihka oikeisiin tanssiaisiin! Wanhojen jälkeen meikäläiset ensimmäiset kunnon tanssiaiset ♥ Pukuloistoa, helmojen hulmuamista, kauniita ihmisiä ja oikeaa vanhan ajan tanssiaismusiikkia.


Ei kyllä miesmuistiin ole ollut fiilis yhtä katossa, kun tuolla pyörähdellessä xD Mentiin siis Nooran kanssa mukaan (lähes) kaikkiin niihin solatansseihin jotka oli opeteltu aiemmin päivällä. Vaikka ensin hirvitti ihan pirusti mennä sinne konkareiden sekaan, kannatti taas kerran ylittää se mukavuusalue ;)
Kaikki nyt ei tietysti mennyt aivan putkeen, mutta onneksi a) muutkin sekoilivat ympäriinsä tai b) pyörittivät oikeaan suuntaan jos meinasi lähteä lapasesta.

Pääsin myös testaamaan erästä hyvin suosittua legendaarista väliaikatanssia, kyynärtanssia joka tunnetaan myös nimellä pornopolkka. Luulin puolessavälissä että kuolen joko kammiovärinään tai nauruun! Vaikka siinä on varsinkin loppuvaiheessa tappotahti, se sopii koreografian puolesta ihan aloittelijallekin kun yhden vuoron on katsonut, menkää kokeilemaan jos tulette Ropeconiin, tuota ei kannata jättää välistä!!

Plus ei hätiä, tuolla ei jää kukaan ilman paria, kaikille etsitään sopiva ^^ Kättä ylös vain tanssin alussa.

Tanssit olisi jatkuneet kahteen asti ja vielä Disco siihen perään, mutta päätettiin olla Tuhkimoita ja poistua paikalta puoliltaöin lihakset krampaten.

 Täydellinen päätös päivälle!
✯✯✯

Sunnuntai


Konkarit väittävät että sunnuntai on tunnettu, miten sen nyt sanoisi, väsyneimmän päivän maineestaan. Kävin siellä itsekin lähinnä kääntymässä ja seuraamassa muutaman ohjelman...


...muun muassa Bones and Lilies -blogista tutun Karoliinan esitelmän roolipelitaustan hyödyistä tai haitoista videopeleihin liittyen, ja päinvastoin. Esitelmässä oli kiinnostavia ajatuksia, ja nainen on juuri niin fiksu ja filmaattinen kun blogin perusteilla olin ajatellutkin :) Mun tietysti piti suoraan sieltä rynnistää jo toiseen saliin niin en jäänyt juttelemaan.


Pihalla oli terästaistelunäytös

Kortinpelaajia, joissa ei ole kerrassaan mitään kuvattavaa, mutta kuvasin silti. (Otoksessa on miehenikin mutta en kerro missä xD)

Em. aihe on sinänsä sydäntä lähellä, että ukko pelaa sekä MTG:ta että Vampirea, on jopa sijoittunut ensin mainitun sm-kisoissa. Vampirea olen itsekin joskus kokeillut lätkiä lämpimikseni, mutta näillä häiriintyneen snautserin hermoilla siinä ei käynyt hyvin... Suosittelen sitä ihmisille, joilla on enemmän hahmotuskykyä ja sosiaalista pelisilmää.Kaubamaja, eli paikan myyntialue josta en hämmennyksissäni ostanut mitään, vaikka kaikkea olisi ollut.


Budo-lajien näytös. Taitavaa väkeä, joista osa on opiskellut Japanissa asti. Noissa lajeissa mua viehättää erityisesti se henkinen puoli.
Noissa näytöksissä aina pieni suomalainen hämmentyy siitä huudon määrästä :D

Avajaisten lisäksi missasin MYÖS päättäjäiset, hahhah... oli lähdettävä miehen siskonpojan synttäreille. Tiedä olisiko kunto muutenkaan kestänyt kuuteen saakka, joten oli ihan hyvä idea korjata luunsa ja jäädä odottamaan ensi vuotta :)
✯✯✯

Ropeconista mielen päälle jäänyttä:

♣ Hauskuus! Mitä ikinä tuolla tapahtuu se otetaan vakavasti huumorilla.
♣ Sosiaalisuus. Jopa tällainen erakko kuin minä oli koko ajan suustaan kiinni jossain.
♣ Upeat asut joihin on tosiaankin nähty vaivaa
♣ Laadukas ohjelma, jota on paljon. Miinuksena jopa sanoisin, että kaikki kiintoisa oli koko ajan päällekäin, mutta minkäpä sille toisaalta järjestäjät voi. Kannattaa kuitenkin osallistua mahdollisimman monenlaisiin juttuihin, niin saa conista eniten irti. Selena kiittää ja kuittaa. Ensi vuonna vois vaikka heittäytyä hurjaksi ja uskaltautua kokeilemaan jotain oikeita pelimeininkejäkin... ehkä!

Ps. Jos täällä on kuvasi, ja haluat sen joko pois tahi itsellesi, tai jos täällä on joku perkeleellinen asiavirhe, let me know!
satiinitaivas@gmail.comTranslation: 
My very first con is now struggled through! Muscles are still begging for mercy and voice is  gruff, but it sure was worth it!

On opening day Friday I had some fever, so the day wasn’t the easiest possible (in addition that my friends couldn’t get there), but when there’s free entrance in the offing, there’s nothing you can do but go :D 

I took the night lightly and just followed couple of expositions. The other was release of the new role playing game called “Heroes of the Storm” by Mike Pohjola (Finnish screenwriter / author), and another one about beautiful BJD-dolls! I got plenty of new information from both^^

And after all I didn’t have to spend my time alone at all, since everyone in the place were very friendly, social and helpful^^

On Saturday I was already feeling better, so the real party could start :D I spent my morning by taking photos of all those great outfits I saw all around! Well, that’s why I was there anyway, playing reporter… 

After my friend Noora came in the hood, we headed straight in to court dancing lesson that we had waited! There was Ropecon ball incoming at night, so we took over few choreographies with those lovely and laugh-causing teachers^^)

Next we watched for a while very entertraining theatrical make-up lesson by that scary clown-guy :D He was very professional, though! We got useful and cheap tips for making decent loose parts and scars etc.

The Ropecon Gala we aimed next, briefly included historical costume show, boffer-team introduction, videos and musical. 

Then, finally, was the great and expected moment when the ball started!! ♥ I hardly remember last time when I’ve had so much fun! Of course everything didn’t went quite as we had practiced (to be honest, not even close xD), but luckily there was many other bumbling around just like us, and many more wordly dancers that routed us in right directions without any venom :D

The ball ran until small hours, but we did cinderellas and shagged off at midnight^^

Sunday was known as the “laziest” day of Ropecon… for some reason. Although, there was program for me in agenda so I went there for couple of hours. Panels and presentations mainly, but also steel fencing battle and Budo sports demonstration that you can see from pics. 

In addition that I missed the opening ceremony, I also passed the closing one, haha… we had to hasten in our kindred-son’s birthday x__x I don’t know if my state could have standed any longer anyway so maybe it was just fine :D 

I really enjoyed my weekend and definitely will retake this next year!!
(AND for your information, there's also international program and tournaments in Ropecon, if you got interested;)

20 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! Kävin muutamia vuosia sitten Kuopiossa Animeconissa ja se oli aika, no, mitäänsanomaton. Olin yllättynyt, että tuolla oli ohjelmaa noin paljon. Oma kokemukseni Kuopion conista oli lähinnä sellainen hengailu ja asujen bongailu. Olin tuolloin itse pukeutunut gothic lolita-tyyliin ja olihan se kiva kun sai laittautua oikein överisti :D Ehkä itsekin voisi ensi vuonna tulla katselemaan meininkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin kanssa ihan yllättynyt, sitä oli niin paljon etten kyennyt edes seuraamaan sitä kalenteria kunnolla. Koitin tulostaa duunipaikalla ne ohjelmat sillain peräkkäin, ja sieltä tuli ulos jotain 40 sivua :'D

   Ensi vuonna mestoille vaan! Ite menen varmaan lauantaiksi, tietty riippuen onko muinakin päivinä jotain must-ohjelmaa.

   Poista
 2. Mun eksähän se löyty noista kuvista tietenkin! :D Se on toi punaruudullisen laukun kanssa taka-alalla 5. viimeisessä kuvassa. Pitkätukkainen tyyppi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan ottaa silmä käteen kun ei löytynyt, mutta tuolla etummaisten selän takanahan se pyörii :D

   Poista
 3. Apua, muistan vuoden 2009 Animeconin ja sen miten osallistuin serkkuni kanssa BJD-miittiin... Vannoin etten enää ikinä ryhdy samaan, osa niistä ihmisistä oli aivan pöpejä, lepertelivät nukeilleen samalla tavalla kuin minä kissoilleni. :D Ja muutamat nuket oli jopa naitettu keskenään ja niillä oli lapsiakin! Naimisissa olevien nukkejen omistajat kertoivat tapaavansa nukkiensa kanssa säännöllisesti, jottei "rakkauden liekki sammu", Ja yksi kertoi ostelevansa niin paljon BJD-tavaraa että hänen poikaystävänsä oli joutunut myymään sähkökitaransa jotta he pystyivät ostamaan ruokaa itselleen ja koiralleen... O.o

  Onneksi osa siellä kumminkin suhtautui siihen harrastukseen vielä ihan terveesti, ja kauniitahan nukkeja nuo kieltämättä ovat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa eikä xD Ihan noin hulluja juttuja en päässyt tuolla kuulemaan! Lähinnä ehkä ne omistettavat nukkemäärät oli tuossa miitissä se hämmästyttävin juttu, ja ihmiset vaikutti muuten ihan terveiltä ja "normaalilla" tavalla harrastuksesta innostuneelta :D Meitä löytyy vissiin vähän joka junaan...

   Mulla nyt ei ole varaa edes yhteen nukkeen varsinkin kun alan opiskelemaan, mutta kuvittelisin näin etukäteen pärjääväni vain sillä yhdellä nukella x)

   Poista
 4. Näinkin sut vilaukselta yleisössä, tosi kiva jos tykkäsit! Tänä vuonna sentään muistin kattoa onko kellään kysymyksiä ja vielä osasin melkein kaikkiin vastatakin jotain :) Ropecon on kyllä ainutlaatuinen tapahtuma, just siksi kun kaikki on niin ystävällisiä ja porukkaan pääsee helposti mukaan.

  Jennin BJD-miittikokemukset on aika villejä, tommoset harrastajat varmaan kuristais mut jos tietäis että jemmaan paria nukkea ihan vaan pimeässä kaapissa, siellä ne pikku ressukat varmaan itkee ittensä uneen iltaisin ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin kyllä! Esiinnyit luontevasti ^^ Haha, mä toivoin ettei kukaan ois huomannut kun tulin törkeästi myöhässä paikalle kyytini hitauden vuoksi. Sentään suurimman osan kerkisin kuulemaan!
   Ne kysymykset tuntui olevan aika tiukkoja, ite olisin ollut vaan "ööööö".

   Apua, pimeässä kaapissa! Tosiaan aikamoinen vastakohta kaikelle mitä nyt viime aikoina olen näistä nukeista kuullut :DD

   Poista
 5. Mie olisin hirmuistesti halunnut päästä tuonne, mutta en yksin tykkää lähteä ja kun ei oikein ole kaveria kuka tykkäis tuollaisiin lähteä!!! Tai mies kyl tykkäisi mutta edellytyksenä olisi että siellä ei saisi olla yhtään ihmisiä!!!xD Että tuollaisen ihmiskammoisen tyypin kanssa on vähän hankalaa lähteä minnekkään!!:D Ja kavereista kukaan ei oikein tykkää mistään tuollaisista niin jää sitten itseltä välistä!!! Mutta onneksi saa fiilistellä tunnelmia tätäkin kautta!!!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, seuran puute voi olla vähän rajoittava tekijä, jos ei ole tottunut yksin liikkumaan, tai niin innokkaasti harrasta mitään aihealuetta, mihin voisi mennä mukaan! Mä oon teininä niin paljon liikkunut yksin kaikissa tapahtumissa, niin siitä on vähän jäänyt rohkeutta takaraivoon :D Kivempaa se silti on, jos on joku tuttu mukana ^^

   Ihmiskammokin voi tosiaan olla este :DD Muakin ahdistaa, jos on liikaa väkeä, mutta kunhan se on suht tasaisesti jakautunut ja suht selvinpäin, selviän ilman paniikkikohtauksia.

   Poista
 6. Jej! Nopeasti kattoin kuvat läpitte ja löysin itseni! Snake-Eyes ja Storm Shadow kiittävät (eli musta ja valkoinen ninja)!

  - Ada-Ada

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei!:) Hienot oli asut, vaan mahtoi olla lämmin?! :D

   Poista
  2. Oliko millain asu? Mä en tänne ihan kaikkia otoksiani saanu mahdutettua :)

   Poista
 7. hahaa ghostbusters tyypit selkeitä asuvoittajia! xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli kyllä ihan viimesen päälle toteutettuja :D Kaikki kuvasi niitä koko ajan

   Poista
 8. Nyt vasta muistin, että minun piti kommentoida tähän, kun huomasin kommenttisi blogissani. Hups. :D Mutta niin, olisinpa itsekin ollut tuolla. Ei vaan rahatilanne sallinut nyt kaikkea. Näköjään siellä olisi ollut vaikka mitä ja ketä. Mikkeliläisiä kavereita sinne meni muutama ja näköjään olisi voinut tavata bloggaajiakin. Hemmetti.

  Boffaajiakin on näköjään ollut tuolla. Olin juuri yhdessä boffaustapahtumassa, Sotahuudossa, ja sieltä tuttuja naamoja näkyy noissakin kuvissa. Maailma on pieni. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, ei sitä kaikkialle aina pysty repeämään :) Mäkin olisin mennyt vaan yhdeks päiväksi, jos en olis maksutta päässyt, lauantaiksi menen varmaan ens vuonna (tanssiaisiin ♥), kun en oo niin perehtynyt noihin peleihin tai larppeihin.

   Jos tuut ensi vuonna tms, niin sun kannattaa osallistua joihinkin aloittelijalarppeihin, jos (muistaakseni) oot sellasesta kiinnostunut! Ne vaikutti ihan hauskoilta.

   Toivottavasti nähdään kuitenkin Hämeenlinnassa kohtapuoliin!

   Poista
 9. Ei hitto, tuokin kyllä vaikuttaa tosi mukavalta tapahtumalta ja asujahan on aina kiva ihastella :) Sinunkin asut on kyllä olleet upeita!

  hih, mulla oli tämän vuoden animeconissa vähän sitä ongelmaa myös kun kiinnostavia ohjelmia oli ihan liian paljin ja kaikki tietty päällekäin! Jouduin karsimaan vaikka ja mitä mielenkiintoista pois :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, asuja on kiva bongailla ja niitä oli kiva kuvailla :D
   En kyllä varmaan enää rupia toimittajaksi kun mulla oli kauhea stressi että tuleeks tarpeeksi hyvä juttu xD Eivät oo ainakaan vielä antaneet mulle tästä mitään palautetta tai linkittäneet listaansa o_O Buuh.

   Oottelen kyllä innolla ensi vuoden ohjelmaa!

   Poista