lauantai 6. heinäkuuta 2013

Saints of Tuska † Sunday

Picture by: Timo Isoaho

Sunnuntai oli meille se "pää"päivä, jota odotettiin koko pitkä kevät kun jouluaattoa; asuihin panostettiin kunnolla, ja tulevia bändejä kuumoteltiin!
Vihdoinkin se päivä sitten koitti ♥

Mulla oli koko aamun sellainen omituinen olo, että tästä päivästä tulee jotenkin aivan erityinen. Jännitti niin, etten saanut ruokaa alas ja räpiköin ympäri asuntoa kun pingviini.

Tässä nyt ensi alkuun asumme, ja hieman perusteluja!

Idea enkeliasuihin lähti itse asiassa eräästä mun unestani, jossa oltiin valkoinen ja musta enkeli xD Päätettiin toteuttaa se! ♥ Olen aina ollut sitä mieltä että mun alitajuntani on yksi parhaita, ja taas se tuli todistettua.

Tosin haluttiin sitten aikamme tapeltuamme Jennin kanssa molemmat olla valkoisia, ja Janna sai luvan olla musta lampaamme.Lace dress: Ebay + own tunings
Twill skirt: DIY
Corset: DIY
Stockings: Boutique LouLou
Wings: Ebay + own tunings
Gaiters: DIY
Cross necklace: KappAhl
Tiara: Ur & Penn

Mekkoa piti pienentää reilusti; tilasin isoimman koon kun ne oli aasialaisia, mutta se oli silti melkoinen teltta.
Höyheniä taas täytyi lisätä runsaasti Ebayn rimpuloihin pahvisiipiin, joissa ei ollut etupuolella niitä lainkaan..! Uhrasin myös yhden koristetyynyn, jonka sisukset näyttivät hieman höyheniltä, ja liimasin sen vanua pohjalle. Muotoilin myös siipiä hieman nätimmiksi.Komiat säärystimet olen tehnyt itse ^^ Näitä tulee mun omaan mallistoon myyntiin piakkoin vähän kaikenlaisissa kuoseissa ja koossa, wink wink:)
Samasta kankaasta jäi yli sen verran, että väänsin viime minuuteilla pienen vyötärökorsetin kaveriksi.


Vähän pelotti jotta koska joku täräyttää yleisössä puskuriin niin, että pahvisiivet halkeavat tai alkavat muutoin lerpattaa :D Valkoinen olemus ylipäänsä siellä heiluessa sai olon niin haavoittuvaiseksi enkeliksi, että pienet rohkaisuryypyt oli välillä paikallaan.Sitten pitemmittä puheitta itse festarointiin!!Amaranthe käynnisti meidän sunnuntaimme parhaalla mahdollisella rytinällä. Höyhenet vaan pöllysi ympäriinsä, kun bailasimme uusien ja vanhojen kipaleiden tahdissa^^
Nexus on kelpo levy, ja livenä se toimii tietysti vielä tykimmin, kun minun Clas Ohlssonin halpis-kajareista kuunneltuna. Varsinkin nimikkobiisin aikana heiluin niskani kipeäksi ♥

Tykästyin lavalla erityisesti Andreasin (wikipediassa lukee hänen kohdallaan "murina "!) olemukseen, ja onhan Elizekin varsin näpsäkkä tapaus!
Sain "sala"kuljetettua järjestelmäkamerani paikalle jakamalla sen osiin ja antamalla osat kavereille :D

Sitten alkoi tapahtua jänniä.

Amaranthen jälkeen kuulutettiin, että Nightwish jakaa kohta hetken aikaa nimmareita EMP-teltassa. Katsottiin sitä jonoa, että köh ei ikinä tulla pääsemään sinne kun aikakin oli rajoitettu, mutta mentiin kuitenkin pönöttämään siihen, kun Stratoihin oli reilusti aikaa.

Viihdytettiin ja kummastutettiin jonossa lukuisia ihmisiä (ja itseämme, kun irtonaisia höyheniä näkyi kohta sojottavan kaikkien ohikulkijoiden päässä ja selässä). Jono meni monta kertaa halki, kun meistä haluttiin kuvia että "antakaas muut vähän tilaa" :D

Se teltta on tuolla noin pienenä mustana aukkona 


Jonotushuveja

Puolen tunnin päästä oltiin siinä aivan nimmarikojun ovella, ja sitten tiedotettiin että aikaa on 5 minuuttia jonka jälkeen jono menee poikki.
Ehdittiin just ennen sitä! Luojan kiitos.


Itse herra Tuomas oli heti siinä rivin ekana, ja tervehdysten jälkeen hän totesi että "No siehän oot nätti !"
Olin ihan ♥________♥

Muut(kin) Nightwishilaiset riemastuivat meidän asuista, herranpieksut nuo tyypit on mahtavia ja varsin hauskoja. Etenin suurinpiirtein kaksinkerroin nauraen läpi sen teltan, kun sitä läppää vaan tuli ja tuli!
Erityisesti Marcon olen halunnut tavata jo teinivuosista lähtien, ja miten paljon merkitsikään vaihtaa vihdoinkin muutama sana hänen kanssaan ♥ Hän on ehkä suosikki-ihmiseni kaikista niistä, joita en tunne:D

Ei tosiaan tarvinnut pettyä!

Confused and happy! 
Nimmareista en muutoin niin välitä, mutta oli kiva saada joku konkreettinen muisto tuosta :)


Tuon rupeaman ja tuuletusten jälkeen meitä tulikin nykimään hihasta ihana Belsissa, jonka kanssa vietettiin tovi jos toinenkin alueella kuljeskellen ja Stratovariusta katsoen.
Meteliä oli kyllä paikoin sen verran, että tuntui kun olisi ollut joukko kuuroja mummoja keskustelemassa jotain, missä ei ole päätä eikä häntää xD
Joka tapauksessa, oli todella mukava tavata hänet, ja toivottavasti tavataan jatkossakin ♥..Kuten myös upea ShaDow, suoraan Mordorista Torniosta! ;) Meillä oli siis oikein blogimiitti koossa pienen tuokion ajan. Mahtavia ihmisiä, ei voi muuta sanoa!

Kuulimme hauskoja tarinoita lauantaina paikalla olleesta Jeesus-bussista. Olipa valinnut hyvän paikan saapua julistamaan :D "Nyt ovat Saatanan voimat liikkeellä"!
Epäilen kyllä vahvasti, jäikö kenellekään tuosta juuri mitään käteen (paitsi kuulemma ilmaista kahvia). No, kukin tyylillään.

Sitten viitteellisen ateroinnin jälkeen (korsetissa ja pää ylikierroksilla ei voi syödä) kohti seuraavaa ja toisiksi viimeistä keikkaa. No joko se kohta loppuu, justhan se alkoi?! Tajusin juuri, että meidän keikkasaalis jäi tänäänKIN kolmeen, vaikka tuntui että niihinkin oli vaikea ehtiä, kun koko ajan oli olevinaan hirveesti tekemistä.

Stratovaarit

Timo heittää öögaa

Katsottiin hieman yli puolet keikasta, ja lähdettiin varailemaan Nightwish- paikkoja jo kesken Stratoja, kun vaihtoaika oli tosi lyhyt.

Mikään päivä ei ole kyllä ikinä kulkenut yhtä nopeasti. Aika todellakin rientää kun on tunnelma katossa♥  Edes odottelu ja istuminen ei tuntuneet puuduttavilta, kun seura ja musiikki olivat kohdillaan.

Sisäinen festarieläimeni oli tyytyväinen ja jäi janoamaan lisää ^^

Waitiiing...

Random backstage-materiaalia :D

Edellämainitun pumpun lopetettua olikin enää varttitunti itse grande finaleen, jonka intro kajahti ilmoille klo 19.
Nightwish päätti koko parhaan Tuska-viikonlopun uusine ja vanhoine biiseineen, pyroineen ja ilotulituksineen! ♥ Laulettiin ja tanssittiin kuin viimeistä päivää! Siivet piti pistää jo kassiin turvaan tässä vaiheessa :p

Täälläpäin Nightwish keikkailee kuulemma seuraavan kerran aikaisintaan 2015, joten olimme kovin etuoikeutettuja.

Kuvasaalista, olkaa hyvät:)
Alueelta ulostautumisen yhteydessä meidät pysäytti vielä erään naistenlehden kuvaaja, jolle poseerasimme Jennin kanssa. Hän oli kovin riemuisaan, että löysi jotain muutakin asua kuin bändipaitoja ja reisareita!
Saimme kutsun myös ko. lehden studiolle kuvauksiin joskus ensi kuussa.
En kyllä usko tuota, ennen kuin jos se tapahtuu :D

Tuon jälkeen kävimme vielä pikaisilla jatkoilla läheisessä Horror Shopissa, ja kaverimme Juha soitti meille vielä kadulla yksityiskeikan sähkökanteleellaan! Ei tullut kuin yksi mummo papiljotit päässä ikkunaan murisemaan, ja loput kadulle ja ikkunoille eksyneet hurrasivat :D
Ostinpa Juhan levynkin kun vielä kaverialennuksella sai. Sähkökannel on hieno soitin, vähän kuin sähkökitara hieman keskiaikaisemmalla soundilla, jos kuvailla pitäisi.

Artisti itse. Picture by Jenni

Tuo päättikin illan täydellisesti, ennenkuin halauksien jälkeen lähdimme kaikki kotejamme kohti illan hämärtyessä, höyhenvanan taaksemme jättäen, väsyneinä mutta niin yltiöpäisen onnellisina ♥

Todellakin, Tuska palkitsee!

(Jos mietitte, kuka on tuo kuudes, niin Troy, joka soittaa sitä säkkipilliä ;)

Lisää (parempia) NW-kuvia esim. täällä

Loppuun vielä kappale, jota olen luukuttanut perjantain jälkeen tauotta, jonka mukana vajoan uudestaan tuohon viikonloppuun, ja kieltäydyn ehdottomasti palaamasta todellisuuteen :D


♥ Kiitos kaikille teille, jotka jaoitte tämän päivän kanssani! ♥
Translation:

Here comes the Sunday post. Oh my, what a day was it!! ♥

Now I think I have to explain our looks a bit; I saw the dream one night, where we were wearing (?!) nice angel festival costumes, and we decided to make it true!

There was lot of work with this outfit; Ebay wing-system had barely any feathers on it, so I had to add them a lot more. Dress was practically a tent for me first, even though the size was Asian. Luckily I got everything in order. 
I'm specially happy for those gaiters I made! I also managed to sew a waist corset from the fabric leftovers, which was great because somehow my hips seemed huge without it.

Then let's move into Tuska itself!

Our day started with awesome Amaranthe. Out feathers just whirled around when we jammed with their old and new songs ^^

After that we noticed that Nightwish is signing autographs for a limited time! We just laughed that we'll never make it through that line, but let's give a shot anyway.
But WE DID, just before they cut the line off! We really met them!! ♥

It ment so much to me to change a few words with them, especially with Marco who I've admired like forever ♥ And how nice people they were! (And funny, I literally laughed myself off from that tent..)
Now I can die happily :D
I normally don't care about signatures, but it was nice to have some concrete memory from that event=)

After that we met some other Finnish bloggers, and they were fantastic people! We spent time with them by eating and watching Stratovarius^^ (I couldn't concentrate on that gig very well since I still had my head in the clouds). There was just quite a noise there, so we were just like group of half-deaf grannies trying to make some sense of each other's speeches xD

After Strato's we already had to hurry to take our spots in front of Nightwish stage! Time just rushed before our eyes, so much fun we had ^^ 

When their intro finally broke on the ether, this day and whole festival had the best possible ending ♥ What a show! We just danced like it would have been the last day of our life.

After we had just put our heads outside the gates of Tuska, a photographer of one certain women's magazine stopped us and wanted to take photos from our outfits. She even wanted us to visit on their studio to take even more pics :D I really don't believe it's gonna happen before it really does..!

We also spent a little after-party with our friends in local Horror-Shop, and got a private street gig by our friend Juha, who is playing electric Finnish zither ^^ It's quite rare instrument and I think it sounds very unique and beautiful.
That was a great close fot this evening, before we hugged and separated, feeling tired but extremely happy  :)

Hopefully next year will be at least as awesome!! ♥

12 kommenttia:

 1. nightwish nightwish nightwish!!! mie oon vieläkin ihan fiiliksissä!! Mahtava keikka ja Floor on vain niin ihana ja upea <3

  äoli kiva nähdä joskin pikaisesti :) Jospa me joskus taa törmäillään :D (ps. mie oon Torniosta, en Kemistä :P)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kanssa vieläkin ihan Tuskan lumossa :D Onko pakko palata sieltä maan pinnalle? Eihän??

   Oli tosiaan hitsin kiva nähdä, kyllä myö nyt joskus uudestaankin nähdään! ♥
   Haha, loistan taas maantiedollani, korjataanpa tuo Kemi ensi tilassa xD Sorry!

   Poista
 2. :D huhhuh, mä oon kanssa ihan fiiliksissä siitä koko Tuskailusta <3 AH, en voi muuta sanoa. Marco on symppis!! Ja Juhan katukeikka oli hieno päätös koko päivälle. :) Voi mahtavuutta!
  Mua niin huvitti se Jarkon kommentti mun asuun, että "yritätkö sä saada kaikki helsingin kiimaiset miehet sun perääs kun tollasena kuljeskelet ympäriinsä?" xD <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe mahtavuutta tosiaankin ♥ Mitäs seuraavaks keksitään? :D Pakko tätä Tuskan jälkeistä tyhjyyttä on jollain paikata!! Kohta ratkean ryyppäämään tms xD

   No tietysti sitä nyt ihminen yrittää kiimasia miehiä peräänsä saada :'D Vielä parempi jos siinä onnistuu, eiku...

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitoskiitos :D Ideana helpompi kun toteutus, mutta menihän tuo ny jotenkuten!

   Poista
 4. Upea asu ja upea sinä<3 EI VITSIT TOI TUOMAS JUTTU *_* Miks mä en ollu Tuskassa...-.- Nimimerkillä Kateellinen xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ♥ Hehe, onneks noita nimmaritapaamisia sentään on aika monen festarin yhteydessä, varmaan jatkossakin ;) Tosi ihanaa monille faneille ja varmaan bändeillekin, että tällasia järjestetään ♥ Muuten nää tapaamismahikset on vähän kiven alla, kun mä en ainakaan missään vapaa-ajalla viitti mennä häiritsemään artisteja :D

   Poista
 5. Ihania kuvia. <3 Tuo Tuomas-juttu oli kyllä aikas mukava. Varmasti jäi hyvä mieli. ^^ Harmittaa vähän, etten ehtinyt saada nimmareita bändiltä, mutta ehkä tulee vielä joskus tilaisuus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥
   Kyllähän siitä ihan jäi hyvä mieli kieltämättä, kun esim. peruskoulussa lähes päivittäin sai kuulla olevansa ruma, niin tuo kommentti Tuomakselta antoi nyt ikään kuin vähän "tasoitusta" :'D Vaikka nyt ns. naamiaisasuissa oltiinkin.

   Varmasti tulee uusia tuommoisia fanitapaamisia ^^ Muistelen että pre-Tuskassa oli joku vuosi sitten kanssa Nightwishilla tuollainen.

   Poista