perjantai 4. lokakuuta 2013

Crows fly blackVälipalapostaus!

Rodos-kuvia on noin tuhat (en siis edes liioittele), joten niissä on hieman muokkailtavaa ja valikoitavaa. Postauksissa menee siis tovi.
Matka oli oikein lämmin ja antoisa, ei ollut yhtään kiva palata tänne jääkarhujen sekaan!

Lyhyesti raapaisu mielen päältä; koulu painaa päälle, töitä on enemmän kun mihin energia riittäisi, ja kun siinä ei vielä ollut tarpeeksi, niin pitkäaikainen avoliittoni on kaput
Voitte varmaan kuvitella, että tässä kaikessa kerralla on hieman ollut kestämistä yhdelle ihmiselle ja yhdelle syksylle.

Pihan raakut

En toki kuitenkaan jää tuleen makaamaan! Olen tässä toipuessa alkanut löytämään syksystä ihan uudenlaista inspiraatiota, hiljaa mutta varmasti. Yksinäisyys on osittain sitä, mitä juuri nyt tarvitsen.
Nyt pystyn myös alkaa toteuttamaan erinäisiä unelmiani, joista lisää kun on ajankohtaista♥ 
Kaikella on tarkoituksensa.

Ompeluksia on paljon kuvattavana, ja Jennin kanssa taas olisi tässä kuussa tarkoitus toteuttaa parit kuvaukset. Koskahan olen viimeksi laittanut tänne jotain itse tehtyä o_O Pelkästään muille ollut hommia tekemässä! Ei toki pidä valittaa, kun sentään roikkuu leivän syrjässä kiinni :D

 Amatöörimuokkaukset.
Tuo pitsijuttu ei ole vaate vaan pelkkä kangas, mutta siitä ehkä tulee sellainen pitkä hupullinen pitsiviitta ♥ Olen aina haaveillut sellaisesta!

Koulussa sain ensimmäisen työni valmiiksi vihdoin o_O Tiesin kyllä että olen hieman hitaampi kun monet muut, koska olen aina ollut. Nyt se jostain syystä ottaa itsetunnon päälle enemmän kun edellisissä kouluissa, mutta menen vaikka läpi harmaan kiven että saan ne saamarin puusepän paperit käsiini!

Tässä se palli siis. Eikä edes keiku kovin pahasti! Sain jopa heti myytyä tämän :D


Ja tässä vallitsevia tunnetiloja löytyneenä luokan lattialta:Mietittiin lajitoverieni kanssa että se Juhla Mokka-mainos missä on se seesteinen puuseppä, lupaa vähän liikoja tälle alalle aikoville! Kuulisitte vaan ne epätoivon karjahdukset, jotka kaikuvat ympäri työsalia kun taas tuli liian lyhyt palikka s#¤%&na!! No joo, alku aina hankalaa ja lopussa ehkä seisoo, jopa meikäläisen jakkarakin.

Lihaton lokakuukin on alkanut suotuisasti, tosin se nyt ei ole meikäläiselle varsinaisesti mikään juttu. Syön lihaa muutenkin aniharvoin ulkona, ja kotona en enää lainkaan.Sarjakuva aiheen vierestä 

Muistan kun vietin joskus aikoinaan lihattoman tammikuun, ja se sai minut havahtumaan siihen, etten tarvitse lihaa. Ei ruuanlaitto ole sen vaikeampaa saati kalliimpaa, vaikka eläisi vegetaristina.
Lisäksi läheiseni ja muut bloggaajat sekä erinäiset dokumentit ovat vaikuttaneet asiaan huomattavasti, kasvattamalla tietoisuuttani tehotuotannosta ja muusta.

Ihmettelen myös aina, miksi ihmiset kitisevät ettei lihaa voi jättää pois, kun sitten ei saa tarpeeksi vitamiineja... köh? Niitä löytyy aika monesta muustakin asiasta kun lihasta :D Lähes kaikki kaverini ovat vegejä tai jopa vegaaneja, eikä heistä kukaan kärsi mistään puutostiloista. Mielikuvitus on ihan sallittua.
Lähinnä henkilökohtaiset syyni ovat kuitenkin eettisiä, ja nimenomaan henkilökohtaisia. En tuomitse tässä ketään.


Nyt ratkean nauttimaan vapaapäivästä (ei koulua perjantaisin!!), ja myöhemmin illasta rakkaiden ystävieni seurasta, jotka kutsuin kylään teemalla "kahvinkeittimen vihkiäiset". Ja ne on vielä ihan innoissaan tulossa! Mitä huonompia (teko)syitä, sen parempi :D Ystävät ja perhe on tärkeimmät, sen olen huomannut ♥ Ilman en jaksaisi.

Loppuun otsikon mukainen veisu, joka aikanaan sai minut ihastumaan Tarotiin. Musiikki paikkaa särkyneimmänkin sielun ♥

Tunnelmallisia syysiltoja!Hello everyone, and welcome October! 

My post from Rhodos will lenghten a bit, since I took almost thousand pics (not even overstatng), and I've got lot of work to do outside this laptop, including my sewing orders and school. And what is more, my boyfriend kind of moved out... So I've seen better days sometimes.

Anyway I'm not going to let this all depress me - I've started to feel quite inspired by this autumn. Especially the incoming Halloween! 
Luckily I have propably best friends (and family) in the whole world ♥ And at the end, loneliness IS what I really need now.

And look, I finished my very first schoolwork! (The stool.) Maybe I'll graduate some day xD My teacher said that it's very good considering that I've never done any woodwork before. I agree, even though it's not even close to perfect.

I'm planning to do some kind of long, hooded lace cloack from that lace fabric I have in pictures ♥ That's why I'm wearing it like that... I should anyway do some photoshoots for my finished works, I haven't showed them here for a loong time. Don't worry, I'll shoot them here this month ;)

There's a finnish fb challenge "meatless october" going on, which I naturally participate, since I rarely eat any meat nowadays. My reasons are more ethical than practical, but I've noticed that it's not difficult at all to make delicious vegetarian food! 
I don't understand why everyone tends to claim that you don't get enough vitamins when you don't eat meat..?! xD Like it was the only vitamin source in the world... Almost all of my friends and schoolmates are veggies and I haven't seen anyone dying at deficiency diseases.
What do You think?

Now I'm going to spend my day off from school, with my wonderful friends!

Enjoy the autumn and all it's colours!

34 kommenttia:

 1. Uolevi Nurmi - olin ihan lääpälläni siihen silloin joskus. Nyt en muista enää miltä se näyttää :D

  VastaaPoista
 2. Niin ja jaksamista kaikkeen :) Kohta sais ruveta laittaa tavaraa myyntiin, olisko sulla toimittaa mulle logoa ja tuoetkuvia, vai otatteko niitä vasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mustakin Uolevi oli muistaakseni hyvännäkönen hihhih xD En mäkään muista, piti oikein googlettaa

   Logo on taustaa vaille valmis ja lähetän sen sulle heti kun saan sen mun graafikolta :D Tuotekuvia ois tarkotus ottaa kanssa nyt viikonloppuna, ei oo vielä otettu kun tässä on ollu tätä kaikkea shaibaa :/ Yritän olla nopea!

   Poista
 3. Onpa sulla ollut vastoinkäymisiä, toivottavasti suunta on parempaan päin! Mä jäin miettimään kasvissyöntiä, kun ite oon aina ollut sekasyöjä, mutta puolisoni oli pitkään kasvissyöjä ja mä pidin tosi paljon sen kokkailuista. Nyt kuitenkin herran mielestä treenauksen tueksi sopiva ruokavalio on turhan haastava toteuttaa ilman lihaa, joten meillä syödään melkein päivittäin jotain eläintä. Ja mä niin kaipaan kasvisruokaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on jo parempaan päin, kiitos :) Pohjalta on suunta vaan ylöspäin!

   Mulla meni tämä just toisinpäin - eksän kanssa syötiin täällä lihaa aika usein, mutta nyt mun on helpompaa vaihtaa eläinten tilalle muita juttuja, kun ei tarvitse sitten kokata useampaa ruokaa ^^ Ymmärrän siis hyvin tuon teidänkin tilanteen, että ei aina erikseen viitsi alkaa tekemään kasvismömmöjä :p

   Poista
 4. Voi ei, onpas ollut paljon murhetta ja stressiä!!:( *halaa pitkään*
  Voimia ihan hirmuisesti!! <3<3<3 Toivottavasti asiat alkaisivat pian menemään parempaan suuntaan!!!
  Itsellänikään ei tuottaisi mitään ongelmaa siirtyä täysin kasvis linjalle.. nyttenkin syön oikeastaan ainoastaan kanaa ja kalaa... punaisesta lihasta tulee yksinkertaisesti huono olo!! Olen koittanut kuitenkin pitää nuo kaksi lihaa vielä ruokavaliossani kun itse kärsin koko ajan kroonisesta anemiasta ja tiedän että jos siirtyisin täysin kasvispainotteiselle ruokavaliolle, en todennäköisesti saisi sitäkään vähää rautaa mitä nyt saan...(tiedostan kyllä että sitä saa kasviksistakin..) Kala on muutenkin ollut pienestä asti sellainen herkku että en voisi kuvitellakkaan jättäväni sitä pois!!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ihanasta kommentista ♥ Tällaiset piristää niin paljon!! Uskon että tästä mennään parempaan suuntaan :)

   Munkin viimeisin jauhelihakokeilu sai oksentamaan (se oli jotain alennuksesta ostettua einesjauhelihaa, josta löytyi seasta kaikkea mitä en viitsi edes sanoa...) jätinpä jauhelihan ja sen myötä muunkin punaisen lihan toistaiseksi :D Jos sellaista jatkossa syön niin sen on oltava ainakin taatusti laadukasta kaikin puolin.

   Mikään täysvegaani en mäkään missään nimessä ole kun syön kalaa, kananmunaa ja satunnaisesti maitotuotteita, vaikka soijatuotteilla olen niistäkin suurimman osan korvannut.
   Soijakaan ei tietty ole mikään niin ekologinen vaihtoehto jos hiilijalanjälkeä ajattelee (tuodaan ulkomailta), ja aika tyyristäkin on mutta muuten voin suositella sitä ravintoarvoltaan:D Halvimmalla saa näistä itämaisista marketeista.

   Tuon anemian kanssa ei tosiaan pidä pelleillä, ja muutenkin näitä asioita on hyvä miettiä tarkkaan :)

   Poista
 5. Oikein paljon voimia sinne ja positiivista asennetta. Tälläset tapahtumat ei koskaan oo mukavia, mutta niistä selviää. Kaveri sano mulle hyvin, kun viimeisin avoliittoni kariutui: ''Aika on siitä hassu asia, että se oikeesti parantaa, vaikkei sitä heti tajua''.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ♥ Kyllä tämä tästä! Ja hyvin sanottu, koska itsekin tajuan tiettyjä asioita vasta, kun katson koko tilannetta tavallaan näin jälkeenpäin. Sitä on jatkossa sitten ehkä fiksumpi ;)

   Poista
 6. Kyllä sä jaksat, olet vahva ja pystyt ihan mihin vain haluat! Vaikeudet kasvattaa ja tekee entistäkin vahvemmaksi ihmiseksi. Tsemppiä ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja ite oot ihana ♥ Jep, se mikä ei tapa, sattuu perkeleesti mutta mitäpä pienistä x) Kyllä tästä noustaan!!

   Poista
 7. Voi ei, yritä jaksella! Tiedän varsin hyvin miltä tuntuu kun kaikki kaatuu päälle, mutta kyllä siitä loppujen lopuksi aina jaloilleen pääsee. Vaikkei omalla kohdalla kyse olekaan erotilanteesta niin aika kovilla olen nyt itsekin.

  Paljon voimia täältäkin! Olet upea nainen! Myös ulkoisesti, kuten näistä kuvista voi todeta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis näistä sanoista ♥ Se on jännä, miten kaikki ikävä tuntuu tosiaan jotenkin kaatuvan päälle kerralla! Mutta nyt kun se pitkään hiertänyt tilanne on tavallaan lauennut, niin samalla myös iso paino on pudonnut rinnasta, ja katse on suunnattu eteenpäin.

   Voimia sinnekin! Ihmissuhteet on aina vähän hankalia.
   Ja ilmottelehan jos tosiaan oon Stadiin päin tulossa :)

   Poista
 8. Otan osaa eron johdosta. Tiedän mitä on erota syksyllä, koska itse erosin viime syksynä ja se oli todella vaikeaa sekä raskasta aikaa, vaikka itse suhteen päätinkin. Tiedän kuitenkin sen olleen oikea ratkaisu ja nyt olen täysin yli koko asiasta. Sinäkin pääset aivan varmasti eteenpäin :)

  Ja mitä kasvissyöntiin tulee, itse olen ollut yli 9 vuotta ilman punaista lihaa ja 4 vuotta ilman kanaa. Kalaa syön vielä silloin tällöin, mutta noin vuoden ajan ravintoni on ollut noin 90% vegaanista. Tämän lisäksi urheilen 5-6 kertaa viikossa, enkä ole ikinä eläessäni voinut näin hyvin. Olen myös saanut kasvatettua lihasmassaa eli nämä jutut kasvissyöjien puutostiloista ja olemattomista lihaksista ovat täysin turhia, eikä niillä ole todellisuuspohjaa. Kasvissyönti vaatii hieman perehtymistä ja vaivaa, mutta se on sen arvoista. Itse laihduin noin 15kg, kaikki tulehdukset, paha atopia ja ainaiset flunssat katosivat ruokavalion muutoksen myötä :)

  Terveisin ruokanatsi, joka on viimeksi ollut kunnolla sairaana vuonna 2010.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Tämä syksyllä eroileminen jotenkin tuntuu poikkeuksellisen rankalta, kun on pitkä ja "yksinäinen" talvi edessä. Onneksi seuraa kuitenkin löytyy parin kilometrin säteeltä :)
   Olen tosi hyvissä väleissä ko. miehen kanssa ja erottiin yhteistuumin, ja tiedän myös täällä pinnan alla tämän olevan oikea ratkaisu molemmille.

   Mullakin olo on parantunut huomattavasti vegeruokavalion myötä - ei väsytä niin paljon, ja olen tosiaan myöskin viimeksi ollut kipeä puolitoista vuotta sitten, nyt kun alkoi asiaa miettimään. Tietysti se kasvisten lisääminen vaikuttaa jo itsessään, mutta kyllähän se totuus on että monien ihmisten lihankulutus täällä on aika liiallista. Monet voisivat paremmin, kun ruokavaliota edes monipuolistettaisiin vähän niillä kasveilla.
   Oon tosi iloinen että meidän koulussa on joka päivä ruualle kasvisvaihtoehto, jota kaikki saavat ottaa ja joka (yleensä) on tosi hyvin tehtyä^^ Oikeaan suuntaan mennään!

   Poista
 9. Täältä myös paljon voimia ja jaksamista <3 ! Vaikea sanoa mitään muuta kun ei tiedä koko tarinaa, mutta jospa kaikella on tarkoituksensa :)
  Ja niin, upealta näytät kuvissa, jälleen kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä uskon ja tiedän että kaikella on tarkoitus :) Joskus on vaan tehtävä vaikeita päätöksiä!
   Kiitoksia, kuvat on jostain heinäkuulta :D Hyvä olla kuvia varastossa kun aina ei inspaa heilua kameran edessä...

   Poista
 10. Voih :( Hurjasti voimia ja tsemppiä minultakin! Halaus <3
  Aivan ihania kuvia jälleen <3 Kaunis!
  Tuostahan tuolista tuli oikein hyvä :) Siitä se lähtee! Mieti mitä kaikkea osaatkaan kolmen vuoden päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia ♥ Kyllä asiat tästä rupeaa sujumaan!
   No juu, ihan siedettävä tuoli ensimmäiseksi :D Mietin jo kauhulla jotain lopputyön tekemistä...

   Poista
 11. voi ei, hirveästi tsemppiä syksyyn! Erot on ikäviä mutta kannattaa nauttia siitä sinkkuajasta ja vapaudesta :) Se on aika pitkälle omasta asenteesta kiinni, itse nautin täysin rinnoin :)

  Itse olen myön ollut ilman punaista lihaa vuosia (ok, joulukinkkua aina maistan) mutta nyt lihattoman lokakuun kunniaksi jätin kanankin pois ja korvan osan maitotuotteista soijatuotteilla. Ja soijamaito on oikeasti ihan pirun hyvää!! Mun uusi herkku :D Kalasta en luovu ikinä, sillä rakastan kalaa vaikka sitä harvoin syön, myöskään juustosta en luovu ja joistakin maitotuotteista. Mulla itselläni on aika hyviä kokemuksia kasvissyönnistä, mulla parani akne, en ole koskaan kipeä ja lihasta vain tulee paha olo, kasvisruualla ei ole sitä ongelmaa :) Plus tietty paino on pudonnut ja jaksan treenata paljon paremmin. Kaikki nuo puheet kasvissyöjien vitamiinien puutteesta on silkkaa paskaa, lihansyöjät (varsinkin ne hardcore lihansyöjät, mies ei rehuja syö-tyypit) kärsii puutostiloista :D Ihmiset syö nykyään ravintoköyhempää ruokaa kuin koskaan, on hyvä vähän oikeasti herätä ja katsoa mitä siihen lautasellensa tunkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset :D nyt pystyn varmasti arvostamaan tätä sinkkuaikaa huomattavasti enemmän, kun joskus vuosia sitten olisin voinut - nyt ei todellakaan tee mieli mitään vakavaa pitkiin aikoihin, eikä tarvitse ottaa paineita yhtään mistään.

   Kalasta mäkään en luovu - oon opetellut tekemään kaikkia hyviä uunikaloja ja muita ♥ Koulussakin on kerran viikossa kalaruokaa ^^
   Kanankin laatu tuolla kauppojen hyllyillä tuppaa olemaan sellaista teurasjätettä, että en ole uskaltanu koskea siihenkään aikoihin :D Ehkä jostain tiskiltä voisi joskus kokeilla. Parempi olo mulla on kuitenkin henkisesti, jos en syö lainkaan lihaa tai kanaa ^^ Katsellaan, miten homma etenee!

   Ihmiset ei tajua, miten paljon syöminen vaikuttaa elämänlaatuun. Aika surullista! Ihan hyvä että sosiaalisessa mediassa nämä jutut lisääntyy, niin ehkä ihmiset joku päivä havahtuvat siihen, mitä itselleen ja lapsilleen syöttävät.

   Poista
 12. Kauniita kuvia<3 Toivottavasti kaikki kääntyisi parhain päin ja kovasti tsemppiä syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ♥ Varmasti kaikki kääntyy parhain päin, eihän elämästä selviä hengissä ja random vastoinkäymiset vaan kuuluu pakettiin :p

   Poista
 13. Harmillisia juttuja sattunut. Itselle kävi about samoin reilu kuukausi-kaksi sitten. Ja just "sopivasti" syksyllä kanssa.. but life goes on - paljon voimia ja halauksia täältäkin! Ole ihana oma persoonasi ja pidä kynsin hampain kiinni niistä asioista mitkä tekee sinut iloiseksi. ♥ (:

  Tsemppiä myös tuonne puuseppäpuolelle, siitä se lähtee! Itse en osaisi varmaan enää edes naulata vasaralla niitä penteleen nauloja tarpeeksi suoraan ilman että ne pukkaisi läpi jostakin rumasti...on tovi aikaa kulunut kun viimeksi noita juttuja teki, olikohan ala-asteella. x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmin paikka tosiaan, kun tuntuu aika paljon näitä eroja sikiävän näihin aikoihin, tai sitten toinen on kevät. Tsemppiä sinnekin, aika parantaa!

   Oikeassa olet, nyt on tärkeä tehdä kaikkea mistä pitää ♥ Kävin juuri tunnin lenkillä aurinkoisessa syysilmassa ja tunsin ihan suunnatonta iloa!

   Haha, kukaan ei ole (puu)seppä syntyessään xD Mäkään ole ala-asteen karmaisevan leipälaudan jälkeen kokeillut tehdä yhtään mitään, niin nollilta lähdettiin. Sentään pukuompelulinjalle mennessä olin jo ommellut kotona vaikka mitä, niin tämä homma on vähän shokeeraavampaa.

   Poista
 14. Ihanaa vaikka monien hankaluuksien ja surujen keskellä jaksaa nähdä positiivista! ♥
  Kaikella on tosiaan tarkoituksensa, vaikka sitä ei heti alkuunsa aina huomaisikaan. Paljon voimia ja tsemppiä, on ainakin touhua ja muuta, ettei ihan märehtimään pääse, vaikka se oma aika tekee myös hyvää. :)

  Pitsiviitta! ♥ Odottelen myös innolla kaikkia kivoja ompeluksia. ^^

  Täällä mennään myös vegaanilinjalla. Ravintovalistuksessa on niin paljon puutteita, mutta onneksi siitä on alettu paljon puhumaan ja ihmiset huomaamaan monia piilossa pidettyjä faktoja. Tästä höpöttelen usein ihmisille, mutta en kuitenkaan paasaa ja tuomitse, jokainen tekee ne omat valinnat.

  Hiljaa hyvä tulee, ei kannata stressata siitä, jos tekee omaan tahtiin. Voin sanoa, ettei se nopeasti touhuaminenkaan aina kivaa ole. Mulla on ollut vähän päinvastainen ongelma ja olen ensimmäisenä valmiina, viimeisimmässä koulussa ei ollut ollenkaan kiva, kun päivät oli tosi pitkiä ja hommat loppui kesken ja sitten tulee tylsää. :P

  ~ Frillycakes ♥ ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Olen ihan yllättynyt että tästä selviää näinkin positiivisella asenteella! Mutta toisaalta kaikki on sujunut niin sovussa, että siitä se varmasti johtuu. Olen nähnyt niin kamalia eroja ympärilläni, että olen pikemminkin onnekas.

   Jep - olen iloinen että nyt on alettu vähän miettimään, mitä meille syötetään. Ravinto on aika iso osa elämää ja siinä on hyvä olla sisältöä. Omat valintani ruokakaupassa ovat nykyään HYVIN rajalliset, jotain eineslihapullia tms en kokkaisi edes pahimmalle viholliselleni :'D Vaatii tämä vegelinjakin miettimistä, sekään ei valitettavasti aina takaa laatua.

   Vähän olen kateellinen niille nopeimmille tuolla luokassa, mutta toisaalta tuolla ei ole edes mikään kiire, kunhan jossain vaiheessa hommat valmistuu. Se pitäis pitää tuolla takaraivossa :D Ja tuolla on semmoisia koneita ja teriä, että hosuminen voi olla kohtalokasta (nimim. laastari sormessa nytkin).
   Harmittaa vaan kun ei ehdi oikein tekemään omia juttuja, niin se kehitys jää 2 vuoden aikana aika vajavaiseksi. Keräilin kyllä jämäpaloja, että saisi tehtyä vaikka jonkun pienen rasian taukojen aikana ♥ :D

   Poista
 15. Tsemppiä ja jaksamista! <3

  Täälläkin vietetään lihatonta (ja semisti roskaruokatonta) lokakuuta, ja täytyy sanoa että sekä kroppa että lompakko kiittää :) Kävimme miehen kanssa ostamassa rutkasti raaka-aineita, ollaan pakastettu vihanneksia ja olen innostunut ruuanlaitosta :) Eli kaikkea hyvää siitä on seurannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja mukava kuulla että nuo kokeilut on toimineet! En ole kyllä vielä kertaakaan kuullut sellaista mielipidettä että "lisäsin kasviksia ruokavaliooni ja olo on surkea". Tämä tosiseikkakin puhukoon puolestaan - kaikki kokeilemaan :D

   Poista
 16. Voimia multakin <3Ja muuten upeet kuvat:) Mainio asu,ja mahtavat poseet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos voimista ja kiva kun tykkäät kuveista :D ♥

   Poista
 17. Pitsiviitta oiih <3
  Voimia ja jaksamisia <3 asiat järjestyy kyllä.

  VastaaPoista
 18. Blogissani on sinulle haaste :)
  http://werewolf-88.blogspot.fi/2013/10/muodonmuutos.html

  VastaaPoista