tiistai 24. marraskuuta 2015

Greatest show on Earth


Laiskanpulskea keikkaelämäni on saanut uuden lentävän lähdön tuoreen poikakaverini myötä, koska hän on ahkera keikoilla ramppaaja, sellainen kuin minäkin joskus olin :D Tälle vuodelle on vielä ainakin kaksi keikkaa tulossa, ja useampi takana. KÄY!

Toissa viikolla, perjantaina 13.päivä, kilahti tälle vuodelle toinen Nightwish-keikka plakkariin ^^ Tuli jopa pitkästä aikaa jonotettua vielä näilläkin kihtisillä kavioilla useampi tunti!


Lämppäribändi ansaitsee näin alkuun esittelyt, koska riemastuin siitä vallan :D 

Kyseessä Battle Beastista pois potkitun Anton Kabasen uusi kokoonpano Beast in Black, joka mm. soittaa Battle Beastin biisejä (hän kun on ne aikanaan sanoittanut), sekä käyttää vielä ilmeisesti samaa logoa :'D näin härskin konseptin toteuttaminen vaatii jo hiukan asennetta.

Kuva kaaoszine.fiEnsiksi tietysti tyrmäsin koko idean kun kuulin tästä, mutta kieltämättä se toimi livenä aika hyvin :D Laulajan virkaa toimittaa kreikkalainen jannu Yannis, joka kyllä sopii BB-tulkitsijaksi kuin nyrkki simmuun. Taisi olla joku muukin vierasmaalainen mieheke jossain päin orkesteria, sekä tietysti Anton kitarassa.

Miesten lavaesiintyminen oli tyylikästä ja sai kovin hyvälle tuulelle! Onneksi bändi oli tehnyt pari omaakin veisua, jotta ei kuultu ihan pelkkää Battle Beastia. Kieltämättä mietin, miten tämä vielä tuotannoltaan hieman keskeneräinen pumppu oli Nightwishin lämppäriksi päätynyt, mutta samapa tuo. Jään kyllä odottamaan mitä bändi tulevaisuudessa keksii!

Pääesiintyjäkään ei tietenkään jättänyt kylmäksi ♥ Päästiin vielä kolmanteen riviin, joka on itselleni melkoinen sijoitus edellisiin verrattuna. Odotus palkittiin!

Koko keikka oli aikamoista hurmosta valoineen, pyroineen ja tykityksineen! Pumppu on kyllä täydessä iskussa, ja yleisön puolella tunnelma oli harvinaisen kunnossa. Yksi parhaita NW-kokemuksiani ♥

 Jos nyt jotain pientä miinusta pitäisi väkisin keksiä, niin olin ehkä hieman pettynyt settilistaan, kun siellä ei viime keikkoihin verrattuna ole ollut tullut juuri muutosta - tosin pari helmeäkin kuultiin, kuten The Poet and the Pendulum kokonaisuudessaan! 
7 Days to the Wolves oli myös toimiva lisä. Toivoisin kuitenkin settiin itse enemmän sellaisia vanhemman tuotannon ylläreitä kuten Stargazers, joka onneksi kuultiin myös.

Väsymyksestä ja ties mistä tunnekuohuista johtuen vaan pillitin lähes jokaisen biisin kohdalla kun mikäkin teini:'p onneksi sitä näytti tapahtuivan ympärilläni muutenkin.


Ja onneksi kuulin samaan aikaa tapahtuneet Ranskan uutiset vasta myöhemmin... ja siitä tulikin mieleeni:

ÄLKÄÄ jättäkö menemättä keikoille, koska maailmalla riehuu satunnaisia hulluja. Artisteja ei sen vuoksi pidä jättää ilman leipää, koska tulot tulevat näinä Spotifyn luvattuina aikoina suurelta osin keikoista^^

2 kommenttia:

  1. Niin totta töriset tuossa viimeisessä lauseessa. Ei ole käynyt mielessäkään vähentää keikoilla käyntiä. Sen sijaan tuumasin että ensi kesäksi saattais saada halvalla matkat esim. Ranskan Hellfesteille :D Mutta vakavasti puhuen, kotiinkin on moni kuollut ja siksi toisekseen ne keikat millä me pyöritään on muutamia poikkeuksia lukuunottamatta aika kaukana mainstreamista. Toki isot ulkomaan festarit on aina tapahtumia joissa pyörii varmasti kaikenlaista omituista hiihtäjää.

    VastaaPoista
  2. Jep.. kyllähän tämä kieltämättä pistää miettimään. Keikoilla ja muissa massatapahtumissa lienee lähes mahdotonta kontrolloida sinne saapuvan jengin laatua. Siksihän tuokin episodi tapahtui... Mutta en myöskään usko, että tästä nyt ihan tapaa tulee, että keikoilla lahdataan ihmisiä. Yleensä nuo onneksi jää aika yksittäistapauksiksi.
    Onhan täällä Suomessakin ollut kaikenmaailman kouluampujaa ja ostoskeskusräjäyttäjää ihan omasta takaa, ja silti kaikki käy koulua ja menee shoppailemaan :D

    VastaaPoista