torstai 28. toukokuuta 2015

Coffin


Olen vallan unohtanut esitellä arkkurasian, jonka tein joskus ystävälle lahjaksi :)

Rasia on puuta, jonka maalasin spraylla mustaksi. Kanteen liimasin irtokukkasia, jotka haukkasivat mustaa myöskin, punaisen pohjavärin kuultaessa läpi. Vuoriksi laitoin punaista satiinia.
Jäänee uniikkikappaleeksi, koska osia on pirun hankala kohdistaa ja liittää toisiinsa (minkä asteen kulmassa sahaat minkäkin seinän jne jne, melkein tulin hulluksi) ja pirun hankala saada kasassa pysyväksi, vaikka hyvältä ulospäin näyttäiskin :p Eikä näitä oikein voi valmistaa ilman koulun koneita, nyt kun koulu loppuu.

Vaan tulipahan kokeiltua!


Bloggausinto palailee kohisten nyt kun käsitöillekin rupeaa riittämään aikaa :)


☠☠☠

This coffin jewellery box I made some time ago for my friend as a gift. 
I painted it black with spray colour, and glued some plastic flowers on the top. Lining is made of red satin.
Making the shape was annoying as hell, and it really doesn't hold up so well because the joints and walls aren't in their perfect angle. But at least it looks decent enough ;D

lauantai 23. toukokuuta 2015

Ropecon 15

Ropecon tahkottiin läpi viimeistä kertaa Espoon Dipolissa, ja toki painelimme Nooran ja muutaman muun kanssa mestoille. 
Tällä kertaa en ollut mediahuora, vaan maksoin kiltisti. Kävin kuuntelemassa viikonlopun aikana vain kaksi luentoa, enkä osallistunut mihinkään pelinkeihin. Oli niin kiire sosialisoida mukavien tyyppien kanssa!
Ja oikeasti olin hankalan hoitokissani johdosta niin väsynyt, että pää ei kyennyt minkäänlaisiin loogisiin suorituksiin. Toisaalta väsyneenä ainakin juttujen taso madaltuu niin että riemua riittää väkisinkin x)

Asukuviakin otin ihmisitä niin naurettavan vähän että hävettää, koska paikalla oli todella hienoja toteutuksia.

Oma asuni oli aika pikaisesti kasattu sarvipääjumalatar. Se sai kyllä enemmän kehuja, kun yksikään Ropecon-asuni tähän mennessä :D 

Teen sarvista vielä oman postauksensa, näissä ne eivät niin esiinny edukseen.Matkanteko keskiajalla -luento oli kiinnostava ja hyvin rakennettu! 
Toinen luento jossa kävin oli Samuraiden oudot aseet, joka nauratti. 


Tansseissa kävimme ilman muuta - Ropecon kun on käsittääkseni ainut suurempi tapahtuma, joka järjestää näitä historiallisia tansseja. Jotain oli jäänyt oppitunneilta kaaliinkin kun osattiin kaikki humpat, johon otettiin osaa :D On niin kiva vain tanssahdella kaikkien kanssa!
Ennen tanhuja esiintyi Räikkä, jonka olen aiemmin nähnyt mm. Keskiaikamarkkinoilla.

Unreality-kuoro esitti ennen gaalaa sovituksia eri leffoista ja peleistä. Tykkäsin!Kaubamajasta löysin jo pitkään katselemani Tarot-pakan, sekä suitsukkeita.

Pakko mainostaa vielä erikseen erästä taiteilijaa jonka löysin yhdeltä kojulta eli Eeva Nikunen (linkissä instagram-tili)! Todella upeita fantasiatöitä.

Ensi vuonna Ropecon järjestetään siispä Messukeskuksessa, mikä tuntuu ajatuksena hiukka oudolta, mutta ainakin sieltä on lyhyempi matka kotio :p Odotan mielenkiinnolla, miten järjestelyt toteutuvat siellä.
♣♣♣

Role playing con in Finland is moving from Espoo to Helsinki next year, and this was the last time in Espoo. Of course we were there celebrating! 
My outfit was very quickly slapped together but it got attention more than my previous year's outfits x) I really like the horns, even though they don't really represent themselves in these pics.

I didn't take as much outfit pics that I would have wanted to, I was just so damn tired because of my difficult inmate cat x_x 
It was nice and social weekend anyway. We took part in historical dances and heard couple of interesting lectures (about mediaval travelling and weird weapons of Samurai's!) and I found some insences and new Tarot cards ^^

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kevät kantaa kirsikkaa


Kuten joka kevät, piipahdimme katselemassa aina niin lyhytaikaista, mutta sitäkin kauniimpaa kirsikankukkaloistetta Roihuvuoren Hanami-juhlassa 

 Tapahtuma on kyllä paisunut ihan massameiningiksi; vielä joitain vuosia sitten saatiin Jennin kanssa käyskennellä siellä melkeinpä keskenämme, nyt paikalla oli reilut kymmenen tuhatta ihmistä o_O Melko ahdistavaa oli velloa siellä sellaisen massan mukana ympäriinsä. Okei, onhan siellä nykyisin enemmän ohjelmaakin, mutta silti. Mihinkään herkkukojuille tai edes toalettiin oli turha kuvitella pääsevänsä niillä kilometrin jonoilla. 

Pah. Ihmiset. Haluaisin vain pitää itselläni kaikki söpöt puistot x)

Paitsi erilaisia asuja oli eri kiva katsoa! Hienoa kun ihmiset jaksavat laittautua. Taputtakaa itseänne selkään, jotka niin teette, Suvi-täti tykkää! :p
Vastaan tuli vaikka mitä öttiäisiä, lolitoista ja kukkaistytöistä erilaisiin cosplay-asuihin.
Pukunäytös olikin ainut ohjelma, jonka katsoimme. Siinä hauskana lisänä oli juonto-osuus sekä suomeksi että japaniksi! Olin näkevänäni nämä (ainakin keskimmäisen) myös Ropeconissa!

Luonanikin vieraillut Saija Sasetar pukukilpailussa. Voitti ansaitusti söpöimmän asun!


Siirryttiin näytöksen jälkeen pienempään puistoon kuvailemaan kirsikankukkia ja vähän toisiamme.

Jenni kauniina ♥

Piristävää oli kuitenkin vääntäytyä paikalle! Viime aikoina on kovin vähän huvittanut mikään, ja aika armottomia päiviä on takana sekä edessä. Mielialat menevät näköjään melkoista vuoristorataa; joko kaikki on yhtä ilotulitusta tai täyttä kaaosta x_x
Onneksi koulu loppuu lopullisesti parin viikon päästä, niin on yksi energiaa kuluttava asia vähemmän. 

Ja onneksi tällaisina päivinä oppii ainakin, millä lailla ei halua elää ja millainen ihminen EI halua olla; kiukkuinen ja pahaa energiaa ympärilleen levittävä stressiperse. Olen tavannut liikaa sellaisia ihmisiä viime aikoina, ja se tarttuu yllättävän helposti myös itseeni. Se on tärkeää huomata ja suodattaa ulos, purkamatta sitä muihin.

Opin tässä hiljattain jopa käyttämään kameraani (kiitos Tanjan :D), ja leikin syvyysterävyys-asetuksilla.  Hanami-feast is always good reason to step out of the door. This pink sea of flowers and diverse program (costume show!) makes my camera sing.

This time the small park was just "a bit" too crowded. Few years ago there was practically just me and Jenni xD Now something like 10 000+ people had found their way there. Of course there's a lot more program, but still... I would just like to keep all these beautiful parks myself x)

Anyway it was cheery to go out. There's been not so good days behind (and even less good in front, but somehow I'll survive). Thank god I'll finish my studies in couple of weeks.

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Klara Vappen


Lyhyehkö kuvapainotteinen kertomus ämmän vappuilusta!

Vappuaattoillan olin töissä, joten kaupungilla elämöinnin sijasta menin suosiolla kotiin lahnaamaan ja valmistautumaan seuraavaa päivää varten.
Olin kutsunut Vapunpäiväksi luokseni synttäri-vappu-kekkereihin kymmenkunta ihmistä, joista suurin osa tuli paikalle ♥ 

Asun ja meikin väänsin aika tajunnanvirralla, kun tällä kertaa ei ollut varsinaisia naamiaisia. 
Aina pitää silti kuitenkin näyttää vähän sirkuksesta karanneelta!
(YO-lakkia en päähäni tunge, ellei ole ihan pakko :p)


Väriteemana oli asunnossani muutenkin villinä rehottava vihreä! 


Tein sen ihan itse..! Oli muuten parhaimman makuinen torttu, jonka olen koskaan onnistunut pöytään vääntämään.
Tuo yksi tyyppi yrittää olla pöllö, ei angry bird.

Tytöt etkoilla. Laitoin ne puhaltamaan ilmapallot ja avaamaan skumppapullot, koska pelkään poksahtavia ja räjähtäviä asioita. Juhlat ovat siis yhtä helvettiä xD

Oltiin väännetty tapamme mukaan Jennin kanssa simat ihan itse, niitä tuli taas vaatimattomat 8 pulloa. 
Kyseinen ihmenainen askarteli meille myös tällä kertaa omat, tajunnan räjäyttävät etiketit!
Tajuttiin myöhemmin että tuossa olisi ehkä voinut lukea GLADA vappen, ei klara. Selvää vappua vaan :'pIlta sujui rattoisasti musiikkia huudattaen, surullisen kuuluisaa Suomi-Usa-lätkämatsia katsoen, olohuoneessani tanssien, enemmän tai vähemmän kiusallisia tunnustuspelejä pelaten, ja tietysti herkkuja mättäen:)
Lähdettiin vielä loppuillasta Kallion yöhön tanssimaan.
Yhteiskuvaa kaikista vieraista emme muistaneet tanhujen edetessä ottaa, kerrankin kun ihmisiä oli oikeasti paikalla -_- Onneksi osa tallentui edes muistikortille.


Buu.

Selfie-jono


Sain lahjaksi mm. kukkia, niittivöitä (!) ja tämmöisen upean Steampunk-kissan. 


♣♣♣

I had a small (well, including 10 people) May Day party in my house at Friday!
We watched ice hockey game (Finland wtf.. :D) , danced at my living room with good and loud music, drank and ate well, and ended up to the local dance bar. We sure had a blast ♥

My theme was green, and I put my friends to blow my balloons and pop open my sparkling wine bottles, since I'm afraid of popping things (i hate parties because everything pops and explodes xD)

How was your May Day?