torstai 14. tammikuuta 2016

Photoshoot Workshop

Heissun ♥

Marraskuinen luonnos pärähtää nyt eetteriin, kun kuvia tuli vihdoinkin tarpeeksi...

Hinkuni kameran eteen on ollut viime aikoina kova, kun kuvauskaveritkin ovat muutelleet aivan liian kauas, ja itselaukaisimella itsensä kuvaaminen alkaa jo olla vuoden suurin vitsi.

Siksipä ilahduin ikihyviksi, kun eräs valokuvaaja otti minuun yhteyttä fb-ryhmän kautta, että tarvitsee pikaisesti mallin peruuntuneen tilalle, koko viikonlopun kestävään kuvaustyöpajaansa, ja alternative-meininkini sopisi hyvin jonon jatkoksi. 

Ensin hirvitti, koska olenhan aivan keltanokka, mutta päätin sitten tarttua härkää sarvista, koska tällaista tilaisuutta harvoin tulee näin tarjottimella nenän eteen.
Työpajoista on aika paljon mielipiteitä puolesta ja vastaan, mutta ajattelin että mitäpä menetetävää minulla on!

Koko vaatekaappi -ja pakkeliarsenaali siis Ikea-kassiin, ja matkaan suurinpiirtein saman tien :D Muilla malleilla ollut kuukausitolkulla aikaa valmistautua, ja meikäläisellä muutama tunti... Käy se näinkin.

Pääkallopaikalla Kanneljärven opistotalolla oli kymmenkunta kuvaajaa ja seitsemän mallia, ja jokainen kuvausryhmiin jaettu porukka kuvasi aina yhtä mallia kerrallaan 1,5 tunnin ajan. Ideat ja rekvisiitat olivat vapaita, ja sehän vain meikäläiselle passasi!
Suurimpana haasteena kuvaustyöpajassa oli käyttää studiona opistotaloa, joka nyt on puitteiltaan tylsin ikinä - oksennuksenvihreitä seiniä ja lattioita, pulpetteja ja kolkkoja käytäviä :p Oli hauskaa vaellella ympäriinsä ja etsiä sekä löytää mielenkiintoisia kohtia ja satunnaista, omituista rekvisiittaa kuten rikkinäisiä rumpuja, jumppapalloja ja portaikkojen kaltereita!

 Ulkona satoi ja tuuli, mutta sinnekin saatoimme muutaman kerran joutua asetetuksi, koska "siellä nyt on vain paras luonnonvalo"...

Behind the scenes. Kylmä ei oo...

Paja oli fyysisesti melko rankka, koska kuvaukset toteutettiin aika lailla putkessa lyhyillä tauoilla, jotka toki piti kaikki käyttää seuraavan lookin luomiseen - en halunnut käyttää kahta asua samaa kertaa.

Älyttömän hauskaa kuitenkin oli! Porukka oli sopivalla mustalla huumorilla varustettua ja rentoa. Kaikennäköistä tuli opittua todella paljon, ja saatua hyviä vinkkejä.

Itselläni oli myös väsymyksestä huolimatta juuri oikea, kokeilunhaluinen mielentila päällä koko 2 päivää. Alku oli tietysti melkoista haparointia, mutta siitä lähti melko hyvä flow päälle.

 Tässä kännylaatu-esimerkki, millaiseen muutokseen oli kyettävä 15 minuutissa :D Eihän tässä toki ollut periaatteessa muuta, kuin peruukin ja hatun laitto.


 Sain kuvaajilta kehuja, että olen helppo ohjattava ja hyvin muuntautumiskykyinen.

Toki ilmeissäni ja asennoissani on rutkasti korjattavaa ja kehitettävää, sekä näytän mielestäni useammassakin seuraavassa kuvassa lähinnä vihaiselta bulldogilta, mutta en suoriutunut niin surkeasti kun odotin x'D

♣♣♣

Tässäpä nyt joitakin viikonlopun parhaita paloja!

(c) Henna Rajala
Näistä ylimmistä tykkäsin itse eniten! Varmaan siksi, että tykkään aika ronskista muokkailusta.

(c) Tomi Niemi

Useampikin kuvaaja suorastaan vaati minua laittamaan steampunkia omaan settiinsä, vaikka alunperin piti jotain muuta :D

(c) Olli Rinne


(c) Jari Alanen

(c) Esa Kärkkäinen


Lisääkin kuvia on EHKÄ tulossa jos nyt koskaan saan niitä :p

Olen itse käsitellyt ja silotellut kuviani aikaisemmin aika rankalla kädellä, ja pääni sisällä on edelleen kauhea työstäminen ja kamppailu siinä asiassa, että kuva VOI näyttää hyvältä ihan ihon normaalilla tekstuurilla ja vähemmällä käsittelyllä. Olisin näistäkin halunnut vain hehkutustoiminnolla käsitellä joka ikisen kuvan piloille, mutta onneksi en voi, kun ovat muiden kuvaamia xD Onneksi mulla nyt siis on suhteellisen hyvä iho nykyisin, mutta ei sille faktalle mitään voi että kaikenlaista kremppaa pukkaa kun ikää tulee. Sen kanssa pitää oppia elämään.


♣♣♣

Ps. 

♥ R.I.P Alan ♥Kaksi edellistä hiljattain mennyttä suurnimeä ei menneet tunteisiin, tämä meni ♥ Olen tirauttanut kyyneleet tätä ennen ainoastaan Tommy Tabermannin sekä Christopher Leen kohdalla :'p


♣♣♣

Few weeks ago I got the message from one photographer, that they're arranging photoshoot workshop and they need a model very quickly, since one model from seven cancelled. I was very excited because I've only made photoshoots with my friends, not with "real" photographers :D But I decided to give a shot. 

Workshop was quite intensive and there was not much time to rest or change clothing (which of course I wanted to do - I didn't want to use the same outfit twice :D), but it was so much fun to search  decent places to shoot and carry out weird ideas! 

I didn't expect so much since I'm an amateur and of course I can do much better faces and poses, but after all I'm quite happy! I got so much great tips from photographers and other models ^^

Ps. RIP Alan Rickman, one of the bests is gone :'( ♥

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia sinusta, on kyllä todella onnistuneita vaikka ei niin paljoa kokemusta olekkaan :) Kuinka hyvä sinusta tuleekaan kun pääset oikein vauhtiin ja saat kokemusta <3 Ihailen kyllä <3

  Noooooooooooooooooooooouuuuuu :`( Ny vasta sain itse tietoon tästä postauksesta et Alan on kuollut! :´( Vääryyttä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista, ihana <3 katsotaan, kehittyykö tästä mihinkään suuntaan ja miten paljon tätä ehtii harrastamaan:D

   Mäkin kuulin tuosta vasta kun poikaystävä laittoi viestiä x( BUU kun syöpä vie kaikki! :(

   Poista
 2. Ihania kuvia! Hyvä että lähdit työpajaan mukaan, kokemusta ei voi koskaan olla liikaa! Siellä tulee kyllä ihan mallinakin opittua yhtä sun toista :) toinen kuva oli mun lemppari, ihana muokkaus!

  Pahuksen syöpäläiset kun ne nyt kaataa noita suurmiehiä. Mulla meni Lemmy ja Alan kyllä tunteisiin, Lemmystä olin oikeasti järkyttynyt kun meillä on aina jouluaattona juhlittu herran synttäreitä :((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Juu, tämä on sellainen harrastus jossa mielellään kehittyy, ja kaikki mahdollisuudet haluan kyllä käyttää ^^)

   Saas nähdä kuka tipahtaa seuraavaksi, kun tää tahti on ollut vähän tällainen :/ Syöpä on niin helvetin salakavala, Lemmykin eli vaan pari päivää saatuaan tietää!


   Poista