keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

★ Nummirock 2016 ★


(c) Muumi PhotographyNummineitsyys on mennyt :) Ajattelin joskus, että tuskin sinne Pohjanmaan metsiin tulee koskaan eksyttyä karkeloimaan, vaan väärässä olin! 

Tämä juhannus oli yksi meikäläisen parhaita ♡ 

Nummi järjestettiin tänä vuonna 30:nnen kerran, eli eräänlainen juhlavuosi kyseessä.

✦✦✦

Torstaina kurvattiin 4 tunnin ajon ja pullakahvien kautta leirintäalueelle viime tingassa. Auto äkkiä parkkin, teltta pystytetään myöhemmin, ja jonottelemaan sisälle, Turmion Kätilöt kun oli jo paukuttanut ensimmäiset kappaleet pihalle. Olin jonon perusteilla varma ettei keritä koko poppoota todistamaan lainkaan, mutta Mikko onneksi bongasi toiselta puolelta lyhyemmän jonon! Festivaali sai siis luvan alkaa :) 
Grand Ballin missasin (aina mulle käy näin), mutta saatiin Vastanaineet ja Tirehtööri (meidän kaveriporukan teemabiisi aina matkaan lähtiessä :D)

Turmarit! Kuvasaaliini on köyhähkö bändien osalta, kun keskityin lähinnä jammaamaan. MC:lta oli vissiin lonkka leikattu, ja tämä oli ensimmäinen keikka sen jälkeen. Hyvin mies jaksoi!


Monilla vakikävijöillä on tapana viettää pääosa Nummirockista ainoastaan leirintäalueella, ja käydä katsomassa ehkä pari bändiä. Meidän kolmikolle taas oli alusta asti selvää, että juostaan koko viikonloppu lavalta toiselle nimenomaan bändien perässä :p

Kiltti mies ♡ En kerro, oliko sillä kalsareita tuolla alla :p

Vähemmän kiltti Noora! En muistanut pyytää itsestäni kuvaa, mutta ei mulla ollut kun mustat vaatteet ja steampunk-lasit.

Torstain katsotut:
Turmion kätilöt
Altaria
Stratovarius
Wolfheart

Tutustuttiin vielä mm. telttanaapureihimme, jotka olivat Sveitsistä kotoisin ja oikein hyviä tyyppejä! Kävin myös nopsasti moikkaamassa Marjutia kumppaneineen, ja maistelin jotain omituista lientä :p
Kokattiin mm.trangialla, joka Nooralla oli mukana. Eihän meillä tietenkään ollut kun yhdet astiat, joten vedettiin kaikki onnellisesti samoista.


Ihmisillä oli törkeän hauskoja leirejä. Oli isoja pressuja, leikkimökkiä, saunaa, kylttejä, kaikkea! 

Telttaa pystyttämään ja nukkumaan päästiin about aamukolmen maissa, ja tuli taas muistettua, että festareille ei todellakaan tulla nukkumaan... :p Herranjumala sitä älämölöä!

✦✦✦

Perjantaina, aivan tragikoomisten teltta-yöunien jälkeen päätin kuitenkin, että tästä päivästä tulee ihan paras.
Ja niin siitä tulikin ♥♥  Aurinko paistoi koko päivän, ihmiset olivat iloisia ja musiikki loistavaa ja kaikki oli... no, kuulette kohta!

Alueella oli todella hyvät aamupalamahdollisuudet kojuineen ja kahveineen, oltiin ihan yllättyneitä. Ruoka ei ollut sitä pelkkää kämäistä kiinalaista (vaikka minun toki sitäkin oli perinteen vuoksi maistettava :D), vaan sieltä sai vähän kaikkea, myös kasvisvaihtoehtoina. Ja tyrnimehua!! Se oli ihan taivaallisen hyvää, kiitos sille kojulle joka myi tyrnimehua!
(Vessat oli kyllä joka puolella aivan kamalia, mutta ei siitä sen enempää. Kuuluu asiaan x)

Sitten laittautumisen jälkeen alueelle oleskelemaan. Inkkaripäähineeni saapui rapakon takaa juuri ajoissa, ja se lähti ilman muuta neitsytmatkalleen festaripäähineeksi.
hypevaroitus

Raahasin karavaanin puolisen tuntia ennen Equilibriumin keikan alkua eturiviin, koska odotin keikkaa enemmän kun mitään muuta Nummessa!

Ja en löydä edes sanoja sille, miten loistava se oli!! Bändi oli aivan tulessa. Yleisö oli aivan liekeissä. Hypittiin, huudettiin ja tanssittiin koko keikka alusta loppuun ♥♥♥♥♥ Ympäriltäkin kuului biisien välissä epäuskoista kommenttia, miten mikään voi olla näin hyvä :DDD AARGH!!

Tästä on siis nyt pari viikkoa ja olen edelleen ihan naama korvissa. Olen jo vuosia kaivannut tämän kaiken massan keskellä jotain bändiä, josta innostua, ja nyt sellainen tuli aivan salamarakkautena. Tällä bändillä ei helvetti soikoon ole edes yhtään huonoa biisiä!En saanut kovin järkeiviä kuvia, koska kerrankin oli niin hauskaa että en lähestulkoon muistanut koko kameraa. Hyvä kun muistan koko keikasta mitään kun olin niin hurmiossa!

Post-Equilibrium look :'D Moshasin tuolla päähineellä niin että hyvä kun se oli vielä yhtenä kappaleena... Tukkakin oli niin takussa, että sen selvittämiseen meni tunteja.


Sitten vielä... käyskenneltiin joskus Amorphiksen jälkeen rannassa odottamassa Dragonforcea, ja huomasin että Equilibriumin rumpali ja kitaristi tallustavat vastaan. Ehdin tuskin kissaa sanomaan, kun Mikko jo oli juttelemassa niille ja minä siitä hetken ujosteltuani avasin myös suuni :DD ♥ Tosi mukavia ja hauskoja miehiä, nyt saatiin ihan henkkoht kiitettyä keikastakin, herranjestas ♥♥  Kehuivat mun inkkaripäähinettäni kovasti myös!
Lievästi sanottuna täydellistä ^__^


Fangirl moment 

♥♥♥
Ja tommonen ilme mulla onkin sitten ollut naamalla viimeiset kaksi viikkoa...

Oli muuten aikamoista koko viikonlopun mittaista ryhmähupia koittaa lausua tuon bändin nimeä. Se onnistui aina silloin tällöin. Juontajakaan ei siihen kyennyt! "E...Eq... Tervetuloa!" *poistuu paikalta* x)


Amorphis, johon en kyllä oikein pystynyt tuoreelta hypeltäni keskittymään x) Tämän aikana moikkasin taas Marjutiakin nopeasti, mutta muuten törmäämisemme jäivät harmillisen vähään!


Dragonforce, jolta odotin musiikin perusteilla paljon tiukempaa settiä, kun mitä tämä oli. Sain sentään "Through the fire and flames" -biisin, jee! :D
Joillain tyypeillä oli yleisössä Guitar Hero -kitarat mukana, joita veivasivat keikan aikana!

Dark Tranquility, jonka show oli oikein hyväntuulinen ja -kuuloinen! Sympaattisia setämiehiä :DDT:n jälkeen meillä kaikilla oli sen verran likainen, hiekkainen ja muutenkin ryönäinen olo, että päätettiin törsätä 10e per naama juoksusaunaan. Rannassa oli 2 sellaista pientä ja sievää sekasaunaa, johon oli puoli tuntia aikaa. Saatettiin vahingossa olla ainakin tunti, kun ruuhkaa ei ollut x)) Ah, ja käytiin uimassa ♥ Sanoinko jo että perjantai oli täydellinen?!

Perjantain katsotut:
Omnium Gatherum
Equilibrium
Amorphis
Dragonforce
Celesty
Dark Tranquility
Ajattara


Päätettiin nukkua Mikon kanssa yö autossa, koska hänen Volvossaan on rutkasti takatilaa ja hifimiehen äänieristykset. Minä hienoperse tarvitsin lomaa teltasta x)

✦✦✦

Lauantaina herättiin autosta hyvin nukkuneena, Mikko toi miulle kiskalta aamukahvin "sänkyyn" ♥ :D

Viimeistä festaripäivää siis vietiin. Pari edellistä rupesivat jo tuntumaan luissa ja ytimissä, mutta siistiytymisen jälkeen päätin alkaa taas sosialisoimaan, ja lähdin etsimään Henniä. En uskonut että oikeasti löytäisin, mutta bongasin sattumalta miehensä Maken erään pressun kulmalta, ja Henni löytyi samalla jouhevasti :p Noora tuli hetken päästä perässä ja Mikkokin jossain vaiheessa, ja meillä kaikilla oli niin mukavaaaaa ^^) Oli niin hauskaa päästä johonkin "oikeaan" leiriin jauhamaan shaibaa mukavien ihmisten kanssa ♥♥♥ Ja nuotion äärellä oli lämmintä hiukan viileänä päivänä.


Sekoiteltiin mm. punaviiniä ja tyrnimehua. Melkein kun sangriaa.... Not. 
Tämä olikin ainut päivä, kun otin kuppia hiukan enemmän kun yhden. Ei pysty enää tässä iässä vetämään mitään megaperseitä, niin pikku hiprakka olkoot loppuelämän tavoitteena :DLähdettiin turisemisten ja kuppien kaatamisten jälkeen toiveikkaana katsomaan "Juhannussimaa", mutta ei siellä oikein ollut sitä mitä piti,.. en nyt suoraan sanottuna muista, mitä siellä edes piti olla! Joten seuraavaksi Staminaan. Meinasin tässä vaiheessa nukahtaa pystyyn, vaikka show olikin ihan hyvä :D

Triviumista huomasi, että se on.. no, Jenkeistä. Kyllähän sitä musiikkia nyt kuunteli, mutta päälleliimatut välispiikit sai kamalan myötähäpeän päälle!

Tuo laulaja teki koko ajan noin. Mulle tuli siitä mieleen Martti Mielikäinen xDDMokoma yllätti positiivisesti, ja sen huomasi yleisöstäkin. Olen Mokoman pari kertaa nähnyt, mutta tämä oli niistä vedoista ehdottomasti paras. En tainnut kovin monella muulla Nummikeikalla todistaa moista yhteislaulua ja käsien heilutusta ^^ Itsellä meinasi siinä väsymystilassa karata tippa linssiin koko ajan, kun tietää Annalan sanoitusten taustaa hieman. Ja Kuu saa valtansa auringolta on vaan ihan liian kaunis, byy ♥Peer Günt oli myös varsin viihdyttävä. Bad boys are here!

Illan päätti Children of Bodom, jonka olen viimeksi nähnyt vuonna 2005. Tunnistin biiseistä ainoastaan Hate Me, Needled 24/7 ja Every time I die. Vaikkei ihan lempipumppuihini lukeudu, niin oli kyllä oiva päätös kinkereille :pLauantain katsotut:
"Juhannussima"
Stam1na
Trivium
Thy Art Is Murder
Mokoma
Peer Günt
Children of Bodom


✦✦✦

Sunnuntaiaamu meni sellaisessa selviytymismoodissa. Hyttysenpuremat kutisi, naama oli jokseenkin palanut, vaatteet ja hiukset haisivat savulle ja läppä oli niin väsynyttä, että pehmustettu loossi olisi ollut tälle porukalle ainut oikea vaihtoehto.  
Herättelimme viimeisetkin kyytiläiset ja ahtauduimme autoon.
Ja ennen autoon astumista huusimme kuorossa keskellä aluetta perinteisesti "Auto on pakattu - PÄIN V***UA!"

 Käytiin vielä Tampereella syömässä (toisessa) lempimestassamme Cafe Europassa. Uhkasivat laittaa minut takakonttiin loppumatkan ajaksi, kun nauratin niitä kun yrittivät syödä...

Nyt en malta odottaa ensi vuotta :)))

 ♥ Kiitos kiitos, kiltit lapset  ♥


✂--------------------------------✂


Hey,

I had the most wonderful Midsummer in Nummirock!
It was my first time there, definitely not the last one. It's been 2 weeks now and I'm still smiling like an idiot :p

We went there with my bf and two of our friends. The camping spirit in the area was great, even though you're really not able to sleep there...! So many people and party all night long. We slept one night in my boyfriends car to get even couple of hours sleep, god dammit x)

And the bands!! There was so many to wait for. 

Now (and in future also hahah) you have to suffer my hype to our new favourite band EQUILIBRIUM!!  ♥  ♥ I'm totally in love with this bands music and after their show I've been in seventh heaven the last two weeks!! It was one of the greatest gigs I've ever seen, and it's much said from me :)) My hair was so messy after dancing and moshing in the front row that it took days to clear it, not even talking about my feather headdress...

Other foreing bands we checked were Dragonforce, Trivium and Dark Tranquiility, and rest were Finnish and mainly familiar for me. Some people in Nummi spend all their time in a camp without seeing any bands (which I think is weird), but we wanted to see as much as possible.
I'm little annoyed that we missed Fleshgod Apocalpse, since everyone told us it was very good -_-

There was also a possibility to go to swim and Sauna. It wasn't very cheap but in Friday we decided to go (because we were so dirty, lol) and we loved it^^

After 4 days I was tired as fuck but couldn't be happier!

Have you gone through any festivals this summer?

7 kommenttia:

 1. Ah, kunpa minunkin Nummineitsyys menisi ensi kesänä..Hyvä fiilis välittyy tästä postauksesta läpi :0) Equilibriumin Saksan keikasta muistan iloisen perisaksalaisen fiiliksen ja hyvän saundin. En ikävä kyllä tunnista biisejä ulkoa muuta kuin Blut Im Augen. Ajattarasta olen niiin kade :`D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiiii sie olet nähnyt ne! :D
   Mullakaan ei kyllä biisit ole kovin hyvin hallussa, kun tuo saksan kieli ei ole vahvimpia lajejani. Jotakuinkin tajuan sieltä täältä, mistä biisit kertovat, mutta pitää vähän luntata vielä... Onneksi pojat puhui tavatessa loistavaa enkkua x)
   Tavattiin muuten Tuskassa yksi pamppu joka oli buukannut ne juuri tuonne Nummeen, ja paljasti, että hän on pyytänyt Equilibriumia Suomeen minikiertueelle uudelleen!! Toivottavasti toteutuu :))

   Toivottavasti pääsisit ensi vuonna Nummeen, mä ainakin menen jos bänditarjonta on kohdillaan^^ Ihan tuonne asti ei viitsi lähteä, jos ei ole useampaa hyvä bändiä.

   Ajattaran aikana olin jo todella väsynyt, mutta siellä oli muutoin aika intensiivinen ja hyvän kuuloinen meno!

   Poista
  2. Joo, oltiin 2015 Ragnarök-festivaalilla katsomassa Moonsorrow´ta ja Nargarothia. Siinä tuli oheistuotteina monta muutakin folk/pagan-yhtyettä kuten tuo Equilibrium. Bändeistähän se ensi vuoden Nummi riippuu täysin. Puoliso on tarkan markan miehiä ja laskee kulut jaettuna mielenkiintoisilla yhtyeillä= paljonko tahtoo maksaa kunkin bändin näkemisestä :D

   Poista
 2. Tosi pähee toi päähine! Ja näyttää siltä että on ollut hauskaa :) Mä en ole päässyt festareille kolmeen vuoteen, mut kyllä sitä vielä ehtii. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän :D just menossa yksiin kesäbileisiin tän samaisen päähineen kanssa.
   Itelläkin oli vuosikausien tauko festaroinnista, mutta kyllä se tästä kunhan löytyi samanhenkistä seuraa vihdoinkin!

   Poista
 3. E-qui-lib-rium, E-qui-lib-rium! Mä luulen, etten osaa lausua sitä enää muuten kuin tuolleen kannustushuutona xD Edelleen veetuttaa että missasin sen -.-
  Ootte ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä kehitellä kaikkia muistisääntöjä :D Noooo, ne on ehkä jossain vaiheessa tulossa minikiertueelle Suomeen! Sit lähdet mukaan ;)
   Ite oot <3

   Poista