keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Elämäni autoina

Nyt on käynyt niin, että ensimmäistä kertaa elämässäni minulla ei ole autoa! x) Golffinrämäni lauloi joutsenlaulunsa tuonne Itäväylälle joitakin viikkoja sitten, mitä osasin kyllä odottaa. Menipähän viemästä kuluja.
Seuraavan automobiilin hankinta on edessä ehkä joskus valmistumiseni jälkeen, koska päätin olla toistaiseksi hankkimatta uutta. Pk-seudulla julkiset toimivat ihan tarpeeksi hyvin.

Rupesin tässä huvikseni muistelemaan kaikkia edellisiä autojani ja seikkailuja niiden kanssa. 
(Osa kuvista on lainakuvia samanlaisista, kun en ole kuvannut kaikkia omiani.)


2005-2006 Volkswagen Golf -89
Ihka ensimmäinen kiesini, kun täysi-ikäistyin. Tai no se oli äitini työsuhdeauto, jota hän ei juuri koskaan käytellyt, joten minä sillä päristelin. 
Tällä kierrettiin ystäväni (kuvassa) kanssa ympäri Suomea ja keikkoja ja kavereita, itse tehtyjä C-kasetteja kuunnellen, koettiin ensimmäiset festarit, ja koko kesä -05 oli ihan huikea ♥ 
Tykkäsimme ajella huviksemme milloin missäkin, ja törmäsimme milloin mihinkin omituisiin ihmisiin reissuillamme jonnekin pöpelikköön.
Tämän auton taival päättyi siihen, kun eräs Nissan Sunny tuli kylkeen. Sille ei käynyt juuri mitään, mutta tämä meni tuusannuuskaksi.


2006-2008 Nissan Micra (-90 jotain)
Kuten edellisessä todettiin, Nissan on ilmeisesti Golfia kestävämpi, joten.. x))
No ei, kunhan käytiin äiskän kanssa huviksemme katselemassa käytettyjä kärryjä edellisen hajottua, ja tämä kompakti riisikuppi lähti uhkapelinä muutamalla satasella mukaan x) Iskä oli ratketa liitoksistaan, kun akat huristeli tällaisen kanssa pihaan... Mutta kannatti, oli halpa ja toimiva usean vuoden ajan! 
Kävin tuolloin paljon esim. Kotkassa silloisten kavereiden luona, ja oli aina yhtä hauskaa ängetä kaksimetriset kundit takapenkille polvet suussa. Tästä hajotettiin myös kerran etulasit Himoksen reissulla, ja talvipakkasella moottoritiellä ilman sivulaseja ajaminen oli kyllä hyvin jännää.
En muista, miksi tämä ei enää mennyt katsastuksesta lopulta läpi, mutta taas oli uuden hankinta edessä.


2008-2010 Nissan Micra (-95)
Nissanilla jatkettiin, koska why not. Tämäkin käytetty peli (jostain Nettiautosta löydetty) toimi pari vuotta varsin mallikkaasti ilman mitään feilua, kunnes yks kaks räjähti jakoketju. 
Tämän kanssa asuin Espoossa ekassa ikiomassa kämpässäni, ja talvisin se oli lähinnä lumen alle hautautunut sakkojenkerääjä. Kostealla kelillä ei oikein tahtonut käynnistyä lainkaan, joten kaatosateella sitten käveltiin ja kuivalla, nätillä kelillä ajeltiin jos luoja soi :'p


2010-2012  Renault Twingo (-90)
Tämä se vasta oli veikeä peli! Kattokaa ny mikä pääsiäismuna :''D Tämäkin loistoyksilö maksoi vain joitakin satasia puolitutun kautta x) 
Talviautona varsin mainio - tein iltavuoroa, ja lähes joka ilta piti työvuoron jälkeen pyytää työkaveriani Ristoa käynnistämään Twingoni kaapeleiden avulla, jos pakkasta oli vähänkin yli -10 astetta.
Twingo ruostui puhki eikä mennyt enää katsastuksesta lävitse, mutta joku sen minulta huuto.netissä kuitenkin osti vielä, kun kone oli kuitenkin ihan kunnossa vaikka kuoret mädäntyivät silmissä.


2012 - 2016  Volkswagen Golf -00
Tämä olikin sitten "vähän" hienompi ja isompi, kun edelliset autoni. Olin tästä ihan intona alkuun. Mutta kalliiksi tämäkin mokoma tuli, ei olisi kannattanut maksaa itteensä kipeäksi tästä, kun tästä jouduttiin remppaamaan parin vuoden sisällä aika lailla kaikki paitsi moottori :'p 
Varmaan mieleenpainuvin muisto oli, kun tämä jätti minut kerran eräälle Riihimäen levähdyspaikalle odottelemaan hinausta, ja sen sijaan että ihmiset olisivat tulleet auttamaan, kaksi eri äijää tuli koputtelemaan ikkunaan, että voiko minulta ostaa seksiä...xDD wtf?! (ja toim.huom, päälläni oli siis tuulipuku, ei meikkiä jne.) Hyvä tietää että paikalliset levähdyspaikat ovat sitten näköjään yleisiä lihanmyyntipaikkoja.
Onneksi kiesi toimi kuitenkin viimeiset pari vuotta moitteettomasti. Monessa mukanahan tämäkin oli viimeiset 5 vuotta! 


Laina-auto
...jota nykyisin tarvittaessa käyttelen, on veljeni Mersu. Kutsun tätä Murhakuutioksi. Aivan kamala vehje, ainut hyvä puoli tässä on automaattivaihteet :p 


Tuleva autoni....


♦ Sisältää automaattivaihteet
♦ On mahdollisesti diesel, ja webastolla
♦ Sisältää hyvät stereot, mahd. itse tehtynä
♦ Ei ole ranskalainen x)
♦ Ei ole myöskään Volkkari
♦...eikä yllättäen myöskään Nissan.

2 kommenttia:

 1. Hohoo, miulla on ollut myös tuommoinen valkoinen volkkari! Samoilta vuosilta vielä. Miun mentaliteetti autojen suhteen oli pitkään se että niin kauan kuin pelkästään tankkaamalla pääsee eteenpäin niin fine. Niitä ei siis pahemmin korjailtu tai lisäilty öljyjä ynnä muita elämän eliksiirejä :p
  Paras taisi olla miun valkoinen Nissan Cherry joka kulki 140 alamäkeen myötätuulessa ja jossa loppuvaiheessa pelotti painaa kytkintä jotta meneekö jalka pohjasta läpi, oli se sen verran mätä. Nykyisin meidän ykköskiesi on tosi jees, tän vuoden pieniruokainen farmari..mutta se kakkosauto. Huoh. Ikuinen murheenkryyni. Italiaano mutta ei Ferrari ;D Oisko vuodelta 05. Se sammuu jos kytkintä pitää pohjassa eikä pyyhkijät toimi sateella mutta kyllähän sillä töihin huristelee kun luonnetta löytyy :D Ehkä oon vaan kerran tai pari uhannut ajaa sen Kymijokeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä, varsinkin nuo pyyhkijät x))
   En ole kyllä autolta ikinä paljoa vaatinut, mutta en myöskään turhan paljon vaivaa niiden eteen nähnyt..:p Itsekään ei aina mitään öljyn kaltaisia aineita ole lisäillyt, ja joskus on saattanut unohtua myös ihan se bensiinin tankkaaminen varsinkin niissä autoissa, joissa bensamittarin varoitusvalot eivät toimineet. Olen sellainen viime hetken varoitusvaloihin luottava ihminen :DD

   Poista