perjantai 1. joulukuuta 2017

1 : Cabinet's Yule Calendar

Ullatuuus!

Joulukalenterin toteutus on ollut jo vuosia suunnitelmissa, ja nyt aion sen vetää lävitse! Tästä päivästä lähtien joka päivä uusi postaus ainakin Yuleen asti, todennäköisesti vedän sen jouluaattoon saakka koska monet juhlivat silloin ^^ 

Kaikki postaukset eivät ole varsinaisesti jouluaiheisia koska puran tässä samalla luonnos-sumaani, mutta pidän teeman pääosin joulussa, plus historiassa ja kansanperinteessä.

Toivottavasti lukijoilla on yhtä hauskaa kun minulla! Hyviä postauksia tulossa;)


Suhteeni jouluun on hiukan ristiriitainen. Pysyttelen tähän aikaan vuodesta kaikista mieluiten omissa oloissani, ja välttelen etenkin kauppakeskuksiin tai massatapahtumiin menoa. Täällä ei kauheasti ole jäänteitä sellaisista vanhoista perinteistä, joita arvostan (paitsi ruoka), ja jouluna tuntuu näkyvän erityisen hyvin joka puolella se, miten vinksallaan tämä maailma osaa olla.

Tykkään kuitenkin viettää aikaa tiettyjä joulubiisejä kuunnellen, ruokaa tehden ja koristellen. Rakastan persoonallisten lahjojen antamista ja mietin/hankin/valmistan ne yleensä hyvissä ajoin. Kavereiden kanssa on kiva viettää aikaa glögin merkeissä (tai tänä vuonna Glühweinin, koska hamstrasin sitä viimeksi Itävallasta ison putelin.) Jouluvalot pimeydessä ovat tunnelmallisinta ikinä ♥
Jouluaatosta en juuri enää välitä, mutta vietänkin oman jouluni periaatteessa etukäteen koko kuukauden ajan :p

Suomen kielen sana "Joulu" on kyllä erityisesti mieleeni johtuen siitä, että se muistuttaa vanhaa Yulea eikä siinä ole Christmas - tyyppistä, kristillistä vivahdetta.


-------------------------------------------------------------------------------

Welcome to follow Craftsmaiden's Yule Calendar! I'll make one post every day until Yule (or the Christmas Eve propably since many of you will celebrate then). I hope you'll have as fun times with this than I do! 

I've got a little contradictiry attitude towards Christmas. This time of a year I like to spend most of the time on my own, avoiding people and especially shopping malls etc. I got easily annoyed when I see busy people rushing all over buying unneseccary shit, as well as I get very sad from poverty and homeless people, children, animals.
Luckily it's also a great time of a year to help :) 

Christmas Eve is just.... I don't give a rat's ass :D Everyone's fussing just for that one day and then it's over.

Anyway I love to make delicious foods, burn candles, put the lights all over the place and see my friends. I love our Finnish Christmas traditions, old stories and natural decorations. In that sense I'm an absolute Yule person! ♥ I'm spending my Yule for the whole month ;)

4 kommenttia:

 1. Jee, ihanaa että teet joulukalenterin tänä vuonna! Mullakin kävi mielessä, mutta nyt jää kyllä kiireiden takia ensi vuoteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeejee :D Vähän kiire tässä meinaa tulla itsellekin kun pitäisi kuukaudessa tehdä sama määrä postauksia kun yleensä teen vuodessa, mutta yritetään!

   Poista
 2. Mä tykkään kans joulusanasta ihan hirveesti myös ton takia et se muistuttaa yulee <3 Onneks suomessa on tosi paljon omiaki perinteitä eikä kaikki oo kristillisiä.

  VastaaPoista