sunnuntai 10. joulukuuta 2017

10 : Kuinka voit auttaa?

Vaikka mainitsinkin, että jouluna näkyy ympärillä myös kaikki kurjuus ja ihmisten itsekkyys, niin silloin on myös runsaasti tilaisuuksia auttaa! 

Monella meistä on käytännössä kaikkea mitä toivoa saattaa, mutta on paljon ihmisiä (ja eläimiä), joilla ei ole paljon mitään. Erilaiset tahot järjestävät kaikenlaisia keräyksiä esimerkiksi vanhoille tavaroille, lastenkotien ja sairaaloiden joululahjoille ja niin edespäin. 

Lahjoitan itse ainakin eläinsuojeluun tavaraa tänä(kin) vuonna, ja kokeilen varmaan jotakin ihmisillekin tarkoitettua keräystä. Joulupuuhun käyn ainakin ostamassa lahjan.

Tässä joitain vaihtoehtoja, osa keräyksistä on pk-seudulla ja osa ympäri maata. 

"Keräämme joululahjoja lapsille, jotka ovat lastensuojelun piirissä, huostaanotettuna, sijaisperheessä, lastenkodissa tai muutoin vähävaraisen perhetilanteen vuoksi jäisivät ilman Joulupukin tuomisia. Tällaisia lapsia jo pelkästään pääkaupunkiseudulla yli 10 000."

Sivustolla on hyviä ja tarpeellisia lahjavinkkejä keräykseen ikäryhmittäin. Keräys on auki 17.12 saakka.

Tämä taho auttaa vähävaraisia perheitä, mutta kontakti kyseiseen, esim.lähellä asuvaan perheeseen otetaan itse sivuston tai Facebookin kautta, ja toimitetaan lahjoitus henkilökohtaisesti.

Hyvä joulumieli
SPR:n ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton keräys. Tänne saa lahjoitettua suoraan rahaa vähävaraisille tilisiirrolla tai puhelimella - helppoa ja nopeaa! 

Joulupata
"Keräyksellä autetaan Suomessa asuvia vähävaraisia lapsiperheitä, yksinäisiä vanhuksia ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria."
Joulupataan voi tuoda sekä tavaroita, ruokaa että rahaa, ja keräyspisteitä on pääkaupunkiseudulla useita.

Pelastakaa Lapset ry
Täällä voi tehdä verkkolahjoituksia, tilata joulukortteja ja lähettää aineettomia lahjoja, joista menee tuotto lapsille.

Hesyn pk-seudulla toteuttama keräys Lasipalatsilla 12-23.12. Tänne voi tuoda sekä eläinten ruokia/tarvikkeita, että rahalahjoituksia.  


Näihinhän voi myös hakeutua esimerkiksi vapaaehtoiseksi työntekijäksi / kerääjäksi sekä perustella omia nettikeräyksiä ^^
Googlettelemalla löydät varmasti myös muita lähelläsi olevia keräyspisteitä tai nettisivuja.

Haastan sinut jakamaan hyvää mieltä! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti