torstai 21. joulukuuta 2017

21 : Easy gift Ideas

Voi ei, taasko pitää ostella jotain joululahjoja? Äkkiä johonkin ostoshelvettiin tuuppimaan!

Nope. Minua ei ainakaan saa joulukuussa lähellekään ostoskeskuksia :p Nautin kyllä sitä vastoin lahjojen suunnittelusta ja toteuttamisesta. Yleensä aloitan hyvissä ajoin ja vaikka joskus menisi hilkulle, on minulla useita ässiä hihassani. 

Itse tehdyt lahjat tuppaavat tietysti olemaan niitä aikaa vievimpiä, mutta parhaita. Itselläni on paketeissa esimerkiksi itse tehtyjä herkkuja ja käsitöitä, joita tein pikkuhiljaa ympäri vuoden; hilloja, kuusenkerkkäsiirappia, persoonallisia villasukkia, koruja ja muita saajan näköisiä juttuja.

Mikäli aikaa ei ole tehdä itse, voi aina tukea suomalaista käsityötä ja ostaa markkinoilta tai yrittäjien nettisivuilta vaikkapa kivoja käsintehtyjä, orgaanisempia lahjoja ^^ Joulumarkkinoistakaan ei yleensä joulukuussa ole pulaa, ja ne pursuavat kivoja juttuja.

Materian sijasta kannattaa suosia lahjakortteja. Ne ovat oma bravuurini, kun en keksi muuta, koska ihan kaikkialle saa nykyisin lahjakortteja eikä hutiostoksesta ole pelkoa. Rakastan myös saada niitä itse, koska voin sitten käyttää ne johonkin hyödylliseen. On suhteellisen helppo tietää, missä kukakin käy ostoksilla ja takuuvarmojakin puljuja on, mistä jokainen taatusti löytää mieleistään shoppailtavaa. Läheisiä voi myös lahjakorteilla houkutella käymään jossain pienemmässä, kivassa ja tuntemattomammassa putiikissa.

Eikä sen tarvitse olla mihinkään tavarataloon, vaan palveluihin voi myös panostaa. Hieronta tms.hemmottelukortit ovat ihan vertaansa vailla! Tai ravintolalahjakortti. Tatuointi? Risteily? Messulahjakortti? Taivas on rajana^^


Leffaliput menevät myös harvoin hukkaan oli sitten nuorempi tai vanhempi vastaanottaja, ja niitä saa ihan hyvällä hinta-laatusuhteella sarjalippuina. Niitä voi tunkea sitten vaikka useampaan pakettiin.


Herkkukori itse koottuna on mielestäni aina hyvä lahja. Tässäkin voi käyttää kaikenmoista luovuutta koristelussa, ja korin sisällöstä tehdä hyvinkin saajansa näköisen ja hauskan. Kynttilät, leipomukset ja pienet käsityöt sujahtavat kaikki helposti samaan koriin, jonka ei edes tarvitse olla iso ollakseen oikein ihana eikä siellä tarvitse olla mitään kummoista. (Ja mikä tahansahan on hienoa, kun sen käärii sellofaaniin.. x)Lahjoitus jonkun nimissä on erilainen lahja ja kiva ylläri vaikka toisen lahjan oheen. Täältä saa esimerkiksi kolmellakympillä vuohen kaverin nimissä! :D


Mikäli tavaraa haluaa ostaa, on sen hyvä olla jonkinnäköistä kulutustavaraa, josta tietää vastaanottajan pitävän. Jotain hemmottelujuttuja kuten Lushin saippua? Hieno viinipullo? Mielestäni nykyihmisellä on varaa olla jonkin verran vastuullinen hankinnoissaan, vaihtoehtoja kun on paljon - valitse siis se luontoa säästävä vaihtoehto.

Mitä vinkkejä te antaisitte?


----------------------------------------

Oh no, it's December? Let's fill the shopping malls and jostle our way through!

Nope. I'm not going even near to shopping centers this time of a year. I think all the people who rush there to buy some unnecessary shit for each other are the worst of the people :D

I love planning the gifts and I get or make them usually very early. It doesn't have to be random junk, you can use your imagination and keep the gifts also immaterial.
Here's some easy ideas.

-DIY gifts like candy, bakings, wool socks etc
-Gift cards. You can get them anywhere.
-Movie tickets
-Hamper with delicacies
-Donation for some charity organisation. Maybe a bit boring all alone so propably you may add it to something else. Buy a goat in the name of your friend?
-Consumer goods; maybe some ekological soap? Fine wine bottle? Wooden articles instead of plastic? Nowadays there's so much options in everyhing that 

What's your tip?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti