lauantai 3. maaliskuuta 2018

Weird things (20+)

Enemmän ja vähemmän kummallisia faktoja minusta -postaus on ollut jonossa jo aikamiespäivät. Täältä siis pesee. Ehkä keksin näitä myöhemmin lisääkin, jos ei nyt tullut mieleen.


✦ Kuljen rappukäytävissä aina valot kiinni vaikka olisi miten pimeää. En kestä ajatusta, että joku kyylää minua ovisilmästä!

✦ ...Kyylään sen sijaan itse rappuun aina, kun sieltä kuuluu jotakin.

✦ Voisin elää pelkästään leivällä, ja monta päivää yleensä elänkin, ilman mitään "kunnon" ruokaa.

✦ En mene koskaan julkiseen liikennevälineeseen ilman kuulokkeita.

✦ Nukun myös korvatulpat päässä. En usko että se on ihan terveellistä, mutta unen päästä kiinni saaminen on toivotonta muutoin. Toisinaan nukun myös Peltorit päässä, varsinkin kissahoitolaisten kanssa ja Nummirockissa. Käytännöllistä? Ei.

✦ Enkä pysty syömään hiljaisuudessa, varsinkaan jos joku muu on syö samalla. Ruoka lätisee ja litisee ja suu napsaa, AAAAA! Ravintoloissa on onneksi tarpeeksi meteliä, mutta jotkut työpaikan taukotilat ovat yhtä helvettiä :DD
Tätä laajahkoa ääniongelmaisuutta kai kutsutaan misofoniaksi. 

✦ Kerälin tarroja pitkään, ja ostan niitä monesti edelleen, jos ne ovat söpöjä tai kauniita. Säilytän niitä sellaisenaan ja teen niistä kortteja sun muita koristeita, mutta tarravihkotkin ovat edelleen tallessa ja käytössä...!

✦ Kotonani pyörii kaikenmaailman rasioita, eri muotoisia, kokoisia ja värisiä, jotka eivät sovi keskenään yhteen tai vielä vähemmän sisustukseen, mutta jotka ovat liian hienoja pois heitettäviksi.

✦ Vihkot ovat myös hamstrauksen kohteitani. Löytyy tarot -ja riimuvihkoa, kirjevihkoja, tekstarivihkoja, päiväkirjaa, luonnos -ja inspiraatiovihkoja, muistikirjoja...

✦ Olen yrittänyt luopua kahvikermasta ainakin kymmenen kertaa, mutta en onnistu. Suorastaan masennun ilman sitä. Se olkoot pääpaheeni koko loppuelämän.

✦ Lämmitän monesti kahvia mikrossa jos pannu on jäähtynyt.... En osaa kaataa sitä pois koska sieluni ei kestä kaataa tuota mustaa kultaa poies :') Saatan tosin juoda myös kylmää kahvia. Anything goes. 

✦ Olen koukussa Boomerang-sovellukseen. En tiedä mikä siinä on niin hienoa. Näen jopa öisin unia, ettei Boomerang toimi oikealla hetkellä ja vallan raivostun.

✦ En missään nimessä voi kuunnella sellaisia bändejä, joilla on ihan totaalihölmö nimi. Kuten vaikka joku Heavy metal perse tai We butter our bread with butter. EI!!

✦ Pesen hampaani 2-4 kertaa päivässä, koska koen siihen jotain omituista tarvetta.

✦ Taru Sormusten Herrasta on niin raskaslukuinen kirja, että minulta kesti 2 vuotta lukea se. Luin välissä muita kirjoja ja sitten jatkoin taas pienissä erissä. Se ei ole edes lempikirjojeni top viitosessa, vaikka sen pohjimmainen ideologia sytyttääkin, arvostan Tolkienia ja hänen luomiansa maailmoja sekä kieliä, plus rakastan ko.elokuvia.

✦ Jotkut suomen kielen sanat ovat mielestäni jotenkin ärsyttäviä sellaisenaan enkä osaa perustella edes itselleni, miksi. Sellaisia ovat esim. aamiainen, kommellus, askare, arki ja seikkailu.

✦ En kuuntele radiota enkä katso TV:tä. En muista milloin olen viimeksi avannut töllön (muutoin kuin katsoakseni dvd:ta tai liittääkseni tietokonenäytön ruudun), mutta siitä on vuosikausia kun olen katsonut oma-aloitteisesti minkäänlaisia tv-ohjelmia. Ainut radiokanava mitä voisin kuunnella on City.

✦ Siivouspäivinäni päädyn usein johonkin omituiseen asuun kun yritän miettiä, mitä kaikkia rättejä säilytän ja mitä laitan pois.
Tässä viimeisin siivousrupeama....

✦ En osaa laskea vieläkään päässäni, ilman että käytän sormia apuna. Aina en tosin edes silloin.

✦ Saatan tehdä joulukortteja keskellä kesää.

✦ Katson joitakin youtubettajien höpinävideoita toistuvasti, jos heillä on sellainen tietynlainen rauhoittava puheääni. Ääniongelmaisuuden positiivisempi kääntöpuoli. Myös jotkut ASRM-videot toimivat.

Löysin taannoin Harry Potter -teemaisia white noise -videoita päivieni taustalle :D ♥

✦ Hävitän tai hajotan parhaimmillaan viidet-kuudet aurinkolasit vuodessa. Tällä hetkellä en omista yksiäkään ehjiä.

✦ Kannan päivittäin reppuani niin täynnä, että se ei mahdu kiinni ja sitten ohikulkijat huomauttelevat asiasta. Toivon ettei minulta varasteta mitään. Se myös painaa n.tonnin.

✦ Puhun kissoille sellaista omituista kieltä, jota kukaan ihminen ei kyllä tule koskaan kuulemaan. Tajusin eräänä päivänä, että se muistutaa paikoin sitä puhetyyliä jolla edesmennyt, karjalainen isoäitini puhui minulle (outoja sanoja jotka muistuttavat suomea, mutta eivät ole).

✦ Minulla soi säännöllisesti päässä Puolikuun Makeaa myrkkyä. En luoja paratkoon tiedä mistä se on tullut jäädäkseen, koska en edes pidä siitä. Lisäksi Kirkan Varrella virran, Ruoskan Käärmeenpesä ja Ricky Martinin Livin La vida Loca pyörivät yllätyspotpurissani säännöllisesti.


♣♣♣


More and less bizarre facts about me - the post has been in queue already for ages. So here it is. Maybe I'll make more later.

-In the staircases, I always turn the lights on, even if it's dark. I can not stand the idea that someone's staring at me through the peephole xD
-... Although I myself do so.
-I can eat just bread for days, and I usually do, without any "decent" food.
-I can't go to public transport without headphones. I just need to close the noice world around me. 
-I also sleep with earplugs on. I do not think it's very healthy, but getting to sleep is hopeless otherwise.
- Sometimes I also use those big, heavy headphones, especially when foster cats are here, and when sleeping in festuval tent. Practical? No.
- I can't even eat in silence! The noice of the food disturbs too much. This problem has some name I think, but I forgot it already. 
-I still collert cute stickers..! 
-I hoard small boxes. I think I have to make a separate post of them since it's too much of them...
-I also hoard notebooks. For tarot, runes, text messages, diaries, sketch, drawing...
-I've tried to get rid of coffee cream but haven't succeed. I get depressed without my coffee cream! It shall be my main vice for the rest of the life.
-I sometimes reheat my coffee in microwave... A bit gross I know but I have no heart to pour that black gold away :'p
-I still can't count without using my fingers. Usually not even then, though.
-I wash my teeth 2-3x a day. 
-I'm hooked with Boomerang app. It even comes in my dreams.
-I just simply cannot listen to bands with particularly stupid name. Like "We butter our bread with butter" or "Anal Thunder" etc etc. Just... NO xD
-I think Lord of the Rings book trilogy was the most heviest stuff I've ever read. It does not belong to my favourite books, even though I love the languages and worlds of Tolkien.
-I hate tv- and radio-advertisements. I have to turn the voices off from devices because I just can't listen to them. 
-When I clean my closet I usually end up wearing some unusual outfit while considering what to save and what to sell. I.E that random wedding dress x)
-I watch some youtube-videos regularly where someone's speaking voice is calming. I strongly suffer from misophonia and this is the other, better side of the coin :D ASRM also works. I found some Potter-themed "white noise"-videos one day and I love them^^
-I break or lose 3-5 sunglasses per year on the average. Currently I don't own a single pair of unbroken sunglasses.  

12 kommenttia:

 1. Mulla on edelleen ihan tarravihkoja 3 kpl! Osa tarroista on uudempia ja osa jotain ihan ikivanhoja. Kutkuttelisi taas kovasti ostaa uusia tarroja, kun niitä tulee edelleenkin käytettyä usein kalenteriin, postikortteihin yms. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa :D Mullakin on osa niin vanhoja, että ne ei enää irtoa siitä tarravihkosta, mutta hyvä säilyttää osa ihan muistoinakin.
   Koitan olla hamstraamatta kamalaa määrää uusia...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. No ei ainakaan livenä nimensä veroinen ollut 😂 Tapio ja Legenda Taikamiekasta on klassikkoja.

   Poista
  2. Täytyy varmaan joskus heikkona hetkenä kuunnella :'D

   Poista
 3. Jopas oli hauska postaus, etenkin kuva susta hääpuvussa. Heh sähän voisit hankkia lisätienestejä tekemällä siivouskeikkaa hääpuvussa. :D

  VastaaPoista
 4. Jokaisella on omat oudot tapansa :D mäkään en kestä syömisääniä mitenkään päin, äksyilen säännöllisesti kumppanilleni mässyttämisestä ja tunnen siitä aina yhtä huonoa omatuntoa :'D Kaipaan ruokailua sosiaalisena tapahtumana, mutta usein on vaan helpompaa syödä yksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tulee kyllä äksyiltyä joskus turhankin reippaasti :D mä pystyn porukassa syömään mutta hiljaisuudessa kahdestaan syöminen.... NOPE.
   Pikkuveli ärsytti mua joskus tahallaan noilla syömisäänillä ko oltiin pieniä ja sitten oltiin tukkanuottaisilla :''p Nykyään oon vähän rauhoittunut mutta syön myös mielelläni yksin.

   Poista
 5. Vanha tarravihko kulkee edelleen mukana ja nukun korvatulpat korvissa, koska oon herkkäuninen ja mulla ja avopuolisolla on ihan erilainen unirytmi. Sen sijaan ihmettelen miten toi ukko sinun laillas pystyy hävittämään tai rikkomaan niin monet arskat vuodessa! Niitä ostetaankin useempia Tokmannilta euron kipale, ettei talous kärsi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis en voisi ikipäivänä kuvitellakaan ostavani mitään hienoja, kalliita aurinkolaseja :D Nytkin varmaan tilaan kesän satsin Ebaysta tai jotain. Aurinkolasikotelo varmaan auttaisi mutta a)en muistais ikinä laittaa niitä sinne ja b)se kotelo ei kuitenkaan mahtuisi tonne mun ylitsepursuavaan reppuuni.

   Poista