torstai 8. joulukuuta 2011

PikatonttulakkiKaikilla hieman tummemman tyylin ja maun omaavilla tuntuu olevan yhteinen ongelma näin joulun alla; kaikki tonttulakit on niin räikeitä, ettei niihin päin voi katsoakaan saati sitten survoa päähänsä.

Itse ratkaisin ongelman luonnollisesti jälleen tekemällä ihan ite - mustana ilman muuta. Pitäähän nyt ihmisreppanalla ulkoilutuskelpoinen tonttuhattu olla.
Onko kukaan muuten nähnyt missään myynnissä mustia tonttulakkeja? Itse löysin netistä vaan viestiketjuja, joissa ihmisraukat kyselee, että mistä sellaisia saa eikä kukaan tunnu tietävän.
Tämä syntyi kätevästi Linnan juhlien katselun ohessa (en pääse siitä tavasta yli..) jossain alle tunnissa. Mulla oli muutenkin ihan yli-produktiivinen itsenäisyyspäivä, mutta kaikesta muusta kuvia myöhemmin.

Kaavan saa hyvin helposti tehtyä vaikkapa A3-kokoisen arkin avulla, kuten tästä havainnointikuvasta näkyy. Kulmasta kulmaan vaan poikki ja voilá! Tuota terävintä alakulmaa kannattaa tosin hieman pyöristää, kuten tuossa lakissa näkyy.
Ja tuo punainen on kylläkin joku kaapista kaivettu vanha tonttulakki joka ei mahdu kenekään päähän kun puoliksi, joten suosittelen hieman lisäämään saumaa ja mahdollisesti korkeutta :p Tai voihan tuo jollekin olla hyvän kokoinen, mutta pään ympäryksen mittaamisesta ei liene haittaa.
Sitten leikataan osat kaksinkertaisesta kankaasta, ommellaan kaksi saumaa yhteen, siistitään alareuna ja se on siinä!Lakin voi sitten tietysti koristella mielensä mukaan. Itse karvoitin reunuksen :> Mallailin siihen myös niittejä, mutta karva osoittautui tyylikkäämmäksi. Tiimarista kävin hakemassa tuon valkoisen pallon.
Eurokankaaseen oli viimeinkin ilmestynyt mustaa pitkähapsuista tekokarvakangasta, jota olen metsästänyt vuosikaudet, joten hamstrasin sitä kaapin täyteen. Kätevä ja monikäyttöinen koriste-elementti.


HUOMHUOM! Jos nyt itse tekeminen vallan ahistaa MUTTA haluat ehdottomasti tällaisen, niin rahalla saa ja hevosella pääsee xD Eli voin tehdä sinulle tällaisen (tai vastaavan, toiveita saa esittää) noin 20e:n kipalehinnalla, plus mahd. postikulut. Laitahan kommenttikenttään viestiä.


8 kommenttia:

 1. aivan ihana idea tuossa tonttulakissa!!! <3 ihan nolostumisen puna nousi poskille kun tajusi kuinka helpolla saa juuri tälläisille oman tyylinsä kulkijoille ihan omanlaisensa lakin jouluksi! eipä ole käynyt itsellä mielessä tehä ite,vaikka samaa asiaa olen kylläkin päivitellyt monien muiden ohella että miksei valmista lakkia ole viel mistään löytyny! se on tätä materia maailman keskellä elämisen riemua kun tuntuu että kaikki omat ideat katoaa kuin kusi lumeen, valmiiden tuotteiden jyrätessä markkinoilla!=D

  VastaaPoista
 2. Ei ole kyllä itelle pilkahtanut päähän tuommoista, vaikka inhoan tonttulakkien räikeitä ja kummallisia värityksiä :p Pitäisi vaan jaksaa itsellekkin väsätä.. :D

  VastaaPoista
 3. Werewolf: Kiitti :) Niinpä niin, oon itekin kironnut tätä "valmista" maailmaa, kun kaikesta on niin ylituotantoa, että pää ei pysy enää kasassa. Aika masentavaa. Mutta sitten toisaalta se itse tekeminen tuottaa vielä enemmän iloa tässä tilanteessa, varsinkin jos käyttää jotain kierrätysmateriaalia tms:)

  Lady Narcissa: Juu siitä vaan vääntämään ;) Tähän saa helposti uhrattua vaikka jonkun turhan jämäkankaankin, jos sellaisia sattuu lojumaan nurkissa.
  Miksiköhän muuten niiden lakkien pitää lähes aina olla just semmoisia saman mummonpunaisia? Onhan niitä muitakin sävyjä maailmassa :'D Sitten vielä höystettynä jollain glitterillä...

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana tuo eka kuva! :D Mutta makee idea tuo musta tonttulakki, vois itekki väsäillä!

  VastaaPoista
 5. Gooteille tonttulakki :D aika loistavaa Suvi!
  Aika sievä olisi myös sellainen Marianne-karkkien punaraita-väritys :D Kyllä tuo karva näyttää tonttulakissa paremmalta, kuin niitit!

  VastaaPoista
 6. Nette: Hehe, kiitti, tavoittelin sellasta tonttu from down under -asennetta xD Pistä ihmeessä hihat vaan heilumaan, niin tulee kivasti jouluksi kiva lakki!

  Jenni: Niin, mikä ettei sellanenkin väritys toimis! Kokeile sä tehdä semmonen, perustetaan lakkitehdas sen sun paitatehtaan lisäks :p
  Tossa karvassa vaan meinaa tulla vähän kuuma, täytyy sisätiloissa tuulettaa pääkoppaa aina välillä...

  VastaaPoista
 7. Itse vetäisin sujuvasti oman mustani reunaan lisäksi karvan päälle hieman ketjua koristeeksi. ^^ toisessa mustassa hatussa on musta karva, ketju karvan päällä ja mutteri kulkusena, toisessa valkoinen karva, tupsu ja mustaa ketjua valkean karvan päällä. Hyvin toimii tämäkin...

  Hieno on teikäläisenkin, erityisesti kuvat on onnistuneempia kun miun ikinä! =)

  VastaaPoista
 8. Huurresinetti: Uu, varmasti tosi hyvännäköisiä tuommoiset lakit ;) En itse olis kekkassut laittaa ketjua, mutta nyt kun ajattelee, varmasti toimii.
  Ja kiitoksia:))

  VastaaPoista