torstai 21. kesäkuuta 2012

MidsummerTulin pikaisesti toivottamaan kaikille mukavaa keskikesän juhlaa!

Pääsen päivittämään seuraavaksi varmaan vasta Tuskan jälkeen eli parin viikon päästä, koska nyt mulla alkaa kauan odotettu KESÄLOMA, ja lähden ensi töikseni sekalaisen sakin kanssa tietokoneen ulottumattomiin, (ei-niin-autiolle) saarelle Savon sydämeen noin viikoksi.


Tukka sai Juhannuksen kunniaksi (tai mulla lähinnä Lithan, koska en juuri vietä Johannes Kastajan syntymäjuhlaa :p) omituisen siniharmaan sävyn, josta kuitenkin tykkään itse :) Vähän siinä on vielä violettia alla, mikä hieman häiritsee, mutta eiköhän se siitä kulu.
Kiitokset miehekkeelle kuvista. Metsä oli kaunis ja hyttyset nälkäisiä.

Loppuun laitan teille pari löytämääni wanhan kansan lemmentaikavinkkiä, joilla naimaonni on taattu! (?)

"Sekoita lemmenjuomaan kengurunkivekset."

"Laita pari vasemmasta kainalosta otettua karvaa leipään ja tarjoa kosijalle, niin hän rakastuu sinuun."

"Poraa omenaan kolme reikää ja pidä sitä vasemmassa kainalokuopassa niin kauan, että se on kauttaaltaan hien peitossa. Tarjoa sen jälkeen omena tytölle. Omenan sijaan voit käyttää myös leipäpalaa."

"Saunassa täytyy löyly lyödä oluella tai viinalla."

“Otetaan niityllä kiiltäviä kärpäsiä, pannaan pulloon, kuivataan, jauhetaan hienoksi ja sekoitetaan viinaan. Tätä viinaa jos antaa tytölle, parhaiten kahvin mukana, niin seuraa antajaa.”

"Tipauta tilkkanen kuukautisvertasi vihkisormuksen läpi viinilasiin ja tarjoa. Kolme tippaa kuukautisverta kahvissa on toinen perinteinen konsti."

"Tarjoa miehelle lihapala, jota on pidetty kolme päivää peräkkäin kengässä. Mausta mielellään leikatuilla kynnenpalasilla ja verellä." 

Translation:
Just wanted to wish a joyful Midsummer to all of you! Those pictures were taken by my boyfriend, while all the mosquitos in that forest were eating us alive.
I sewed my hair with gray color. They became little blueish, mut I'm okay with that :D

My summer holiday starts now, so I won't be able to use my computer during next few days. We are going to my bf's summerplace, which is the small isle in eastern Finland.


I'm actually celebrating rather a pagan midsummer feast Litha, than this christian-like Midsummer (Juhannus). Although finnish Midsummer is more like a feast of light (or nowadays just another reason to get drunk), and traditions are more pagan than many people even realize - sauna, bonfire, dancing etc. And I think many of our christians don't even know that it's ment to be celebrated as birthday of John the Baptist;)
But anyway, enjoy your summer!

14 kommenttia:

 1. Oih, upeita kuvia sinusta :) Oot niin kaunis näissä! Hyvää juhannusta myös sinulle ja pidäppä Tuskassa hauskaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Yritetään, en oo Tuskassa ennen ollutkaan niin on varmasti ihan neitseellinen kokemus :D

   Poista
 2. Hui hemmetti mitä lemmentaikoja :D Pikkuisen eri luokkaa seitsemän kukkasen keräämisen tai kaivoon katsomisen kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, siitä vaan vaihteeksi kainalokarvaleipiä ja kärpäsviinaa tarjoilemaan juhannusyönä, voipi lykästää tai sitten ei xD

   Poista
 3. Ihania kuvia! Lemmentaiat olivat myös oikein mielenkiintoisia. :D Sääliksi käy niitä tyttöjä, jotka ovat joutuneet kainalohikitaian uhreiksi. :D

  Mutta hyvää juhannusta, tai siis lithaa sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja samoin :)
   Juu, mä ehkä kanssa luottaisin enemmän ihmisen luontaiseen viehätysvoimaan, kun lähtisin tuolle linjalle xD On se vähän huolestuttavaa, kun tuossa lukee toikin että "kolme tippaa kuukautisverta kahvissa on toinen PERINTEINEN konsti", että on vissiin ollut kovinkin suosittua... yh!!

   Poista
 4. "Tarjoa miehelle lihapala, jota on pidetty kolme päivää peräkkäin kengässä. Mausta mielellään leikatuilla kynnenpalasilla ja verellä."
  Meinasin lentää tuolilta!! :--D

  Ihania kuvia - ja IHANA SUVI! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan Markukselle kokkaamaan herkkuja, öh xD Ja kiitos <3

   Poista
 5. Apua mitä lemmenvinkkejä :DD Hyvää juhannusta! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin vähän myöhässä :D Ei tullut kokeiltua, toivottavasti ei kukaan muukaan näistä oppia ottanut...

   Poista
 6. Ihania kuvia <3 Mutta ehkä ällöimpiä taikoja mitä oon ikinä kuullut xDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Juu suosittelen joitain vähän turvallisempia ruokalajeja kyllä jos jonkun sydämen meinaa valloittaa xD

   Poista