sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Sp Jacket


Kun malttaa joskus vähän kurkistaa että mitä sieltä vaatekaapin perältä löytyykään, voi saada aivan uusia hienoja rytkyjä halvalla ellei peräti ilmaiseksi, kuten nyt kävi. Tämäkin on lojunut kaapin perällä ehkä kerran käytettynä, tosin hieman eri muodossa:


En tykännyt tuosta mekkomallista lainkaan, mutta en raaskinut myydäkään sitä (tuskinpa kukaan olisi ostanutkaan xD), koska aistin siinä jonkinmoista potentiaalia. Viime viikolla se potentiaali yhtäkkiä suorastaan hyppäsi silmille, ja tartuin saksiin ja neulaan.


Lyhensin mekon puseropituiseksi, kavensin hieman vyötäröä, irrotin ylimääräiset napit helmasta, tein lisää napinläpiä ja siirsin loputkin napit etumukseen, jotta saisin aikaiseksi mahdollisimman runsaan steampunkmaisen nappirivistön. Myös hihoihin tein parit erilliset koristenapit.

Helmasta ylijääneestä kankaasta tein vielä tuollaisen poimutetun frillan jonka kiinnitin takin alaosaan. Se antaa mukavan viktoriaanisen loppusilauksen.
Helppoa ja mukavaa!

Steampunk on siitäkin itseäni miellyttävä tyyli, että en vierasta ruskean sävyjä pukeutumisessani, toisin kun monet muut. Kävi kyllä mielessä jos tämän olisi värjännyt mustaksi, mutta halusin kuitenkin säilyttää tämän alkuperäisen värisenä.
Kauhea tyylivirhehän on myös yhdistää mustaa ruskeaan, ja teen sitäkin! Minusta yhdistelmä on tyylikäs, kunhan sävyt ovat suht tummia.



Ottipa päähän, kun oli tarkoitus kuvata tuo tekele vanhempien pihalla, kun ei ollut ketään kotona ja siellä on hyviä paikkoja. Menin sinne täydessä tällingissä, ja juuri kun olin aloittamassa niin paikalle pelmahtaa hirveä kasa työmiehiä, kun unohdin että porukat rakennuttaa aitaa sinne xD Katsoivat hieman oudosti, kun juoksin äkkiä pois paikalta kolmijalka kainalossa, vieläpä nokkospuskan läpi niin että nyt koipia polttelee.

Ihmiset yleensä valittavat, kun eivät saa lomalla mitään aikaiseksi. En kuulu heihin! Herään aikaisin ja valvon yöhön, kun on kerrankin tilaisuus koko päivän vaan ommella ja tehdä kaikkea kivaa Jep, lomanikin on armotonta suorittamista, mutta en osaa olla paikallani enkä edes halua. Joka päivä on tullut nähtyä kavereitakin, kun ei ole tarvinnut lähteä kahdelta posottamaan töihin.

Kuva työskentelypöydästäni juuri nyt:


Kaikki hyvä loppuu toki aikanaan, mutta tässä oli onneksi vasta loman ensimmäinen puolisko, loput pidän elokuussa, jolloin onkin sekä Myötätuulirock että Keskiaikamarkkinat ^^)
Joko teillä on lomat lusittu vai vasta edessä?

(Ja mitä ihmettä 50+ lukijaa! Muistan kun ajattelin tämän vuoden alussa, että olen tyytyväinen jos tänne tulee 30 :'D Pidän kuitenkin arvonnan vasta jos joskus saan 100 täyteen, koska ajattelin hieman työläämpää palkintoprojektia siihen, ja nyt on huonosti aikaa. Tervetuloa kuitenkin kaikille )

Translation
I managed to re-sew a nice sp-jacket using my my old, rarely-used brown dress. I didn't like it so much because of that big hem, so I cut it off, added a smaller frill in new hem, narrowed waist and shifted all the lower buttons in front of the jacket to make as steampunkish effect as possible ^^

I like it very much. It's funny how you can get new clothes like this, when you take a little bit closer look at your wardrobe and unused clothes.

My intension was first to take these photos in my parent's yard because there would have been perfect surroundings. It ended up quite embarassing, because when I was just starting to shoot, a big group of workmen appeared in the yard. I forgot that my parents were making a new barrier... So I just had to run away with all my photoshooting-prop, when they were looking at me weirdly. Better luck next time.


I've been spending first episode of my summerholiday, and next one is in August.  Up there is a picture of my desk, so you can draw a conclusion of what I've been doing on my holiday.. :)

13 kommenttia:

  1. Vau :D Teit kyllä upean tuosta takista! Ja sopii sun päälle kuin nappi silmään :)

    Mulla ei ole koko kesänä lomaa :( Ainut pitkä kolmen päivän loma oli juhannuksena :D Eipä siis ole tullut istuttua ompelukoneen ääreen, mikä on todella harmi. Ei vaan millään jaksa enää töiden jälkeen puuhata mitään muuta kuin mennä rannalle rentoutumaan tai kotiin rötköttää sohvalle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Joo, tuo on ihan tuttu tunne. Itse teen iltatöitä ja jaksan siksi ommella päivisin, mutta sillon kun tein perus 8-16 duunia niin enpä tehnyt yhtään mitään muuta kun just rötväsin sohvalla :D No onneksi pääset koulussa ompelemaan!

      Poista
  2. Vitsi kun oot ihana :) Ja takista tuli tosi kiva! Osaispa itekin tollai tuunailla :) Tyyligurut on ihan perseestä, ruskean ja mustan yhdistelemisessä ei ole, perhana soikoon, mitään vikaa! Itsellä ei ookaan tällä hetkellä muita ruskeita vaatteita kuin yhdet haaremihousut, mitä pidän kotihousuina...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Joo, ei pitäis koskaan lukea mitään tyylioppaita tai "muoti"lehtiä, kun ne tappaa kaiken luovuuden niillä "tee näin äläkä missään nimessä tee näin" -ohjeilla :D Parempi luottaa omaan silmään!

      Poista
  3. Kaunis Suvi <3
    Tosi nätti tuo takki! ja miten niin muka tyylivirhe yhdistellä mustan kanssa ruskeaa, tai toisinpäin?! Tuohan näyttää varsin hyvältä ;) Ja mullahan ei ole lomaa, joten fuuuuuuuuuuu.... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosss my dear!<3 En mä tajuu, joku moguli on varmaan joskus tonkin "säännön" keksiny ihan vaan lämpimikseen :P

      Poista
  4. Wau miten upea takki! Mietin ekaks että mistä hitosta oot noin hienon löytänyt mutta piru vie neiti onki tehny siitä DIY projektin, ääh pitää vaan nostaa hattua kun jaksaa nähdä noinkin paljon vaivaa, saisipa itsekin.. kaunistus<3 Steampunk rulezzz!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi kiitos, ja ite oot <3 Melko harvoin sitä jaksaa tehdä mitään tällasta ja vaate lähtee vaan kierrätykseen, mutta nyt sattui joku hyvä flow päälle :D
      Ja tohon alempaan, mietin itekin et jos musta kerran sopii kaiken kanssa, niin miks ei muka ruskeankin! Säännöt on tehty rikottaviksi varsinkin jos ne on ihan typeriä x)

      Poista
  5. Niin ja ei oo tyylivirhe laittaa mustaa, koska mustahan sopii kaiken kanssa!

    VastaaPoista
  6. Tuli kyllä hieno takki!
    Eilen oli vielä niin kaunis ilma ja olin töissä, tänään loma ja sataa tietysti. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Joo, tää Suomen kesä on vähän tätä, munkin kaikki piknik-suunnitelmat meni sateen takia aina mönkään :D

      Poista
  7. Tää sun Steam Punk-takki todistaa sen että itse kannattaa tuunata ennemmin kuin heittää heti pois! Tuosta takista tuli upea! :) Itse olen harmitellut kun en ole ehtinyt istumaan ompelukoneen ääreen vaikka projekteja olisi taas millä mitalla, mutta kun on töitä 43h/vko niin se vapaa-aika menee yleensä töllön tai kirjan ääressä löhöilyyn taikka sitten kissanpennun leikittämiseen. :/ Onneksi elokuussa alkaa helpottaa ja ehtii tehdä sitten muutakin kun käydä töissä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Kannattaa tosiaan muokata vaatetta jos vaan pystyy, oli siinä sitten joku pienikin asia, mistä tykkää - muoto, yksityiskohdat tms. Saa asuja joita ei ole kellään muulla! Tähänkin kului aikaa ehkä yhteensä tunti. Näitä tuunausprojekteja ei kyllä turhan usein tule aloitettua kuin on yleensä niin laiskaperse.
      Huh huh, no ainakin hyvät rahat saat tuosta raatamisesta toivottavasti :D

      Poista