sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Welcome, winter bittersweet


Minä ja talvi emme varsinaisesti koskaan ole olleet ylimpiä ystäviä. Mittari näyttää miinus aivan-liikaa astetta selssiusta, päivänvalo käy ikkunan takana vain näyttämässä keskisormea ja elintoiminnot suorastaan lamautuvat kilpaa :p

Onneksi minulle on kertynyt on paljon pehmoisia ja pörröisiä aseita sitä vastaan! ♥

Kilometrin pituinen kaulaliina löytyi joskus random alerekistä. Ehdoton henkiinjäämis-asuste johon voi kääriä puoli ruhoa!

Oikeastaan en juuri perusta neulomisesta, mutta teen sitä välillä, jos tulee jokin ylimääräinen inspiraatio.
Koulussa tulee neulottua paljonkin, koska tarvitsen teoriatunneille ja luennoille aina jotakin tekemistä käsille, kun en kykene vain istumaan paikallani ahdistumatta.

En myöskään saa koskaan mitään kovin isoa aikaiseksi, koska kärsivällisyys loppuu ennenkuin alkaakaan - plus osaan neuloa vain oikeaa ja nurjaa. Aivosolu etsii toista, kun yritän saada käsityölehtien ohjeista tolkkua.
Olishan se saavutus tehdä itselle joku törkeä villapaitamekko, ja olen kateellinen kaikille jotka saavat aikaan jotain kokonaisia vaatteita. Mutta ei voi kauhalla vaatia, ja niin eespäin...

Tässä kuitenkin joitakin omia (ja osa kavereiden) tuotoksia vuosien varrelta, jotka tänään teille kuvailin!^^


♦ Gorillakäsineet! Nämä ovat kätevät lämmikkeet, jos haluaa pitää talvellakin joitain ohuempia paitoja ♥ Itse tehdyt.





Näytänpäs kuikelolta tästä kuvakulmasta xD

♦ Vihreä huppukaulaliina onkin isoin homma, mitä olen neulonut. Tosin tässäkin käytin sellaista jättilankaa ja lenkkimakkaran paksuisia sukkapuikkoja, niin ei tässä kauaa mennyt :p Kukat on kirppikseltä.



♦ Kynsikkäät on kaikenmoisissa sisätilahommissa käteviä tällaiselle ääreisverenkiertovammaiselle.
Militarykynsikkäistä tykkään tosi paljon! Maksoin noista napeista itseni tärviölle, mutta ne oli kertakaikkiaan saatava kun sopivat niin hyvin.

Cameekoristeisiin käsineisiin yritin saada steampunk-henkeä, mutta käytin vissiisti lian paksuja puikkoja joten vähän ovat kömpelön näköiset -_- Käyttökelpoiset silti. 


♦ Pitkät villasukat on aivan ihania! Nuo pari talvea sitten tehdyt siniset onnistuivat kohtalaisen hyvin, raidalliset on kaverini Hannan tekemät ja myöskin ihan parhaat, koska raita.
Teen normaaleja villasukkia lahjaksi aina välillä, kuten nyt, jos vaikka ensi jouluna kaikki sukulaiset saisivat pehmeät paketit.


♦ Peruslapaiset. Näitä häviää 1-2 vuodessa. Yleensä se yksi kappale. Nämä on nyt kestäneet jo vuoden elikkäs ovat selkeää selviytyjäainesta muiden hukkapätkien joukossa.





♦Rakastan säärystimiä! Sopivat niin moneen lookkiin. Kaikki nuo tein itse. Näitä on tosi helppo tehdä, koristelussa on vain taivas rajana ja lankaa ei kulu paljoa.



♦ Tupsupipa, joka on Nooran minulle tekemä ♥ Pipoja omistan juuri nyt 6 kappaletta, koska tykkään erilaisista pipoista ja kuljen niissä pitkälle kevääseen.
En osaa itse neuloa pipoja, muita kun sellaisia kortsun mallisia -_-


...Ja onhan se hyvä pitää itsensä lämpimänä myös sisältäpäin! Satunnainen läskeily näillä leveysasteilla on ihan sallittua, jopa suotavaa ;) (Tämä kuva on viime kuun puolelta, tiedoksi vaan herkuton tammikuu -raadille joka siellä kyttää.)

Pitäkää tekin itsenne lämpiminä ja terveinä!


Nostalgisin talvikappale ikinä


✻ ✻ ✻

Translation

Hi there,

Weapons against this cold winter of Finland have to be soft, warm and furry ;) 

I added few pics of knittings I've made during past years, some of them are gifts from my friends.

I usually don't knit because I actually hate it xD Sometimes I just get enthusiasted to make something small and absolutely quick, since my patience doesn't stretch into any larger works than these. (That one green hood-scaff is biggest work of mine). 
Most of these works has been made in theory lessons, they tend to be so boring that I need something to do with my hands, something else than biting my nails you know.

I wish that your winter is a bit less freezing!

21 kommenttia:

  1. Upeita asusteita! Tahtoisin itsekin kovasti oppia neulomaan, että voisi tehdä huiveja ja säärystimiä... Voihan niitä tietty ommellakin, mut neulotut näyttää paljon kivammilta. Tuo vihreä huppuhuivisi on ihanaihanaihana! Tahtoo kans!

    P.S: Kuvat sinusta on suorastaan maagisia. Olet kaunis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä on kertynyt kyllä :) Äiskällä oli laatikkokaupalla lankoja jostain 70-luvulta lähtien, ja onhan niitä ihan kiitettävästi saatu tuhottua. Itselleni en tee enää varmaan muuta, kun valkoiset säärystimet tarttisin jos satun saamaan valkoista lankaa jostain :p
      Ja voi kiitos ♥

      Onko muuten siitä kuunvaihteesta juteltu mitään? Yritin kysyä Kristalta sähköpostilla, mutta se ei ainakaan vielä vastannut :D

      Poista
    2. Joo, laitankin sulle sähköpostia hetimiten asian tiimoilta. :)

      Poista
  2. Ihania kaikki neulokset :D Tuo huppukaulaliina näyttää iha joltai liskonpäältä, jossa tuo kukka silmä. Tuostaa vois tehä vaikka minkälaisia versioita, haluun :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän :D Hahaa mä en edes tajunnu että tuo näyttää liskolta, nythän mä katson tätä ihan uudella silmällä... olen kieltäni lipova liskomiessss

      Poista
  3. Oi mitä ihania pörrölämpöjuttuja siel onkaan!!^^♥♥♥♥
    Ja sinä nainen!!!!!!!!!!! Olet suorastaan syntisen kaunis tuossa meikissä!!^^♥ turkoosi ja sininen sopii sinulle värinä aivan loistavasti!! Lumoavan kaunis olet!!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että pörröt miellytti ♥ pakko olla ihmisellä lämmikettä :D Kylmä on asia jota en vaan siedä, sitten kun lämpötila kohoaa +10 paremmalle puolelle niin rupeaa elämä voittamaan!
      Apua, syntisen :DD Johan lohkaisit ♥ Kiitos ihanista sanoista!!

      Poista
  4. Näytät niin jumalaisen kauniilta, että sattuu. Upeat piilarit, himoitsen..! Ei sun tarvis mitään herkkulakkoilla, kun oot niin ohkanen muutenkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho ♥ Pakkasen punaama naamani helottaa entisestään tuollaisten sanojen jälkeen ;) Suurkiitos sinulle, nättimykseni! Meikki meni kyllä kerrankin just niinkun halusin eikä melkein:)

      Heh, mietin itsekin että mun ei ollu oikein mitään järkeä lähteä mukaan tuohon vetoon, koska en syö muutenkaan mitään herkkuja kovinkaan mielinmäärin ja nyt joutuu "periaatteen" vuoksi kieltäytymään siitä vähästäkin vielä kymmenkunta päivää :D Mutta kun pienessä tuimelossa uutena vuotena tuli lähdettyä mukaan, ei auta..! Hyväähän se toisaalta tekee itsellekin olla välillä kokonaan ilman sokeria ja suurempia suoloja, kun syön kuitenkin ihan normaalisti ruokaa ^^)

      Poista
  5. Sä näytit niin taianomaiselta tuossa ekassa kuvassa ettäei voinut kuin vain haukoa henkeä ihastuksesta! 0.0

    Mulla on sama ongelma; Mä rakastan käyttää talevlla kaikenlaisia neulottuja asuja/asusteita, mut mä INHOAN tehdä niitä itse :D Onneksi on mummi jolta voi pyytää synttäri- ja joululahjoiksi sellaista mitä ei itse jaksa tehdä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kaunis ♥
      Hmmm, täytyis itsekin muodostaa lisää jotain tuollaisia käteviä suhteita ja saada neulojat ulos kaapista, niin ei tarttis itse vääntäytyä vaivaan surkean käsialan kanssa! Mummo ei neulo, mutta jotkut kaverit ja äiti sentään xD

      Poista
  6. Yhdyn kaikkiin edellisiin :D Siis sinä oot ihana!
    Ja ihana on myös tuo huppukaulaliina ja monet muut! Täytyykin varmaan ottaa anopille kuvia talteen, niin on hällä taas kesällä jotain tekemistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ♥ *häkeltyminen* :D
      Ihanaa kun on tuollainen anoppi! Varmasti tekee vielä triplasti parempaa jälkeä, kun meikäläinen tuon kanssa :p

      Poista
  7. Lumoavan kaunis meikki ja nainen! Talviprinsessa <3 Ihanan lämpimiä asusteita! Nyt niille tosiaan onkin käyttöä. Itse inhoan kutomista mutta onneksi äiti kutoo, muuten jäätyisin tänne, tällä hetkellä mittarissa -30 astetta -.-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höhöö, ite oot rinsessa! ♥ Kiitän :)
      Jep onneksi äiti kutoo ja sitten hätätapauksessa voi ihan kaupastakin hakea lämmikettä, itse harrastan välillä :D
      Hyhhyh, mulle jo tämä -15 on aivan liikaa! Harkitsin just ihan tosissani hankkivani purkin vanhaa kunnon Vitalista naamaan o_O

      Poista
  8. Voi ei miten upeita kuvia! Olet kyllä kertakaikkisen lumoava :) Ja miten ihastuttavia juttuja oletkaan tehnyt...! Nyt sitä vaan surkuttelee kun ei itse osaa langan kanssa muuta kun kasan solmuja tehdä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitofkiitof ♥ No voi :D Jotain sukulaista/kaveria vaan sitten piinaamaan! Langat on kyllä niin tyyriitä nykyisin, että en kyllä varmaan neulois itsekään jos ei olis noita äiskän varastoja!

      Poista
  9. Ih toi eka kuva! Mä toivoisin edelleen että kaikki kuvat olis samaa kokoa tai sitten muokkaisit niitä yhteen että noi ns pikkukuvatki olis vähän isompia ni olis viel hienompi yhteisvaikutelma. Mut toi eka kuva ääh oot joku lumileidi <3 Miten sulle sopii noin hyvin valkonen muutenkaan! Hei ostin valkosen korsetin, pitäs vaa hakea postissa, tämä vuosi olkoon valkoisempi mullakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos muru ♥ joo, tää kuvien asettelu on ollu vähän hankalaa ku lisään nää Photobucketin kautta jne, mut yritän vaik jatkossa suurentaa noita pikkukuviakin, tai muokata ne valmiiks yhteen isompana:D

      Hyvä hyvä, valkonen on uusi musta! ;)

      Poista
  10. Oi kaikkia lämpöisiä ja kauniita kutomuksia! Varsinkin huppukaulaliina! Pitääpä soittaa äiteelle, että lapsi tarvii lämmikettä talveen >u>.

    Ja kauniita kuvia myös, tottakai <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Huppukaulaliina olikin vallan suosittu idea. Toivottavasti äiti on suopea!;)
      Kiitos ♥

      Poista