tiistai 12. syyskuuta 2017

Keskiaikamarkkinat 2017


Hämeen Keskiaikamarkkinat tajoavat tutun ja turvallisen ympäristön vakikävijälle. Vaikka siellä ei tänäkään vuonna varsinaisesti mitään uutta ollut, niin kojut, ruuat, juomat, puvut, sjainti ja yleinen tunnelma riittävät siihen, sinne jaksaa hilata ahterinsa joka vuosi uudestaan ja uudestaan ♥ 

Tässä siis joka syksyinen kuvaspämmi.


Varsinkin miesten puvustuksissa, koruissa ja kuontaloissa näkyi tänä vuonna ennätyspaljon viikinkisarjojen inspiraatiota. Cool!

 Lampaitakin oli päästetty laiduntelemaan linnan muurialueelle 

Luonnonvärjättyjä lankoja sekä nylkemisnäytös :p En tiedä, mikä näätä hällä tuossa oli käsittelyssä, mutta prosessi näytti kiinnostavalta. Ei sillä, että itse lähtisin moiseen hommaan...

  Noora elementissään. Yritettiin päästä linnaan sisään, mutta siellä oli joku yksityistilaisuus (wtf, keskiaikamarkkinoiden aikaan...)


Illan hämärtyessä alue oli parhaimmillaan ♥ Joka puolelle sytyteltiin kynttilöitä ja lyhtyjä musiikin soidessa.


 Ensi vuodeksi olis tarkoitus rakentaa kavereiden kanssa oma autenttinen leiri. Katsotaan, miten aika riittää tarvikkeiden hankintaan.

Ja syy miksi palloilimme alueella niin myöhään, oli Turisas, joka aloitti keikkansa vasta lähempänä puoltayötä. Täytyy myöntää, että tykkäsin keikasta kovasti ja bändi yllätti energisyydellään. Voisin hyvin mennä katsomaan uudelleen ja varmasti menenkin :)
Ruokien lisäksi sijoitin kupurasolkiin, rintaneulaan ja villisian hammas -koruun. Kuolasin myös luita ja kalloja, mutta hillitsin itseni. Joku kaunis päivä menen sinne vielä työssä käyvänä, oikeaa palkkaa saavana ihmisenä x)

♦♦♦

Medieval market of Hämeenlinna doesn't really offer much new things to see when you have once been there, but that does not mean that I would ever skip it ♥ The athmosphere is always magical and there is a lot of spots to hang out with friends. Scents, stalts, sellers, dresses, foods and artists makes me want to visit there over and over again.

This year I noticed that many visitors had watched Vikings :p Hairstyles and outfist were very proper. 

I've never seen Turisas before, but they offered an excellent closing to the festival. I definitely want to see them again!
I bought those turtle brooches, one basic brooch and a wild boar's tooth. I had to tell myself not to hoard any more bones or skulls at home... they're so lovely.

7 kommenttia:

 1. Siis olen nyt muutaman vuoden miettinyt, että tuonne olisi kiva osallistua mutta arvaa vaan onko juuri silloin töitä ja en tietty ole tajunnut ennakoida ja pyytää vapaata :D Pitää katsoa jos ensi vuonna ehtisi! Millaisia luu- ja kalloasioita siellä muuten on yleensä ollut myynnissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli joillakin ihan semmoisia irtoluita ja -kalloja myynnissä, lisäksi oli pienemmistä kalloista tehtyjä koruja. Ensi vuonna haluan sellaisen <3
   Suosittelen ehdottomasti osallistumaan, tuolla kyllä riittää pällisteltävää ja ohjelmaa ^^)

   Poista
 2. Näyttää tosi mielenkiintoiselta tapahtumalta! Oi, noissa hämäräkuvissa on ihana tunnelma. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana tapahtuma :) Haluan todellakin pystyttää leirin tuonne ensi vuonna!
   Samaten käydä Turun vastaavilla markkinoilla.

   Poista
 3. Minäkin kävin tänä vuonna ensimmäisen kerran tuolla, ja oli kyllä ihana tapahtuma! Katsottiin poikaystävän kanssa pitkään tuota nylkemisnäytöstä ja varsinkin poikaystävä oli erittäin kiinnostunut nahan parkitsemisesta. Saatiinkin tältä rouvalta hyviä vinkkejä siihen. :D

  Harmikseni en itse löytänyt mitään ostettavaa tuolta, ja harmitti se miten samankaltaista tarjonta tuntui kojuissa olevan. Niitä luukoruja tosin ihastelin itsekin, mutta olivat vähän turhan kalliita. Ruokaan sentään tuhlasin rahaa, on kai sekin jotain. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulitte käyneeksi! Mikä päivä olitte? En bongannut sinua ainakaan lauantaina :D
   Itse olisin ostellut joka kojun tyhjäksi mielihyvin. Juomien hinnat oli kyllä aivan järkyttävät siellä anniskelupuolella, en tajua miten kenelläkään on varaa viettää iltaa siellä xD

   Poista
  2. Mentiin sunnuntaina vasta. :) Täytyy varmaan mennä ensi vuonna uudelleen, jospa silloin jaksaisi panostaa omaankin asuun, edes vähän! Ja joo, ruoka ja juomat varsinkin oli kyllä kalliita, ei onneksi tullut iltaan asti istuttua siellä. Me päästiin sillon sunnuntaina muuten linnaankin, joka oli ihan kiva kun ei olla siellä aiemmin käyty :)

   Poista