lauantai 26. lokakuuta 2019

Diy Samhain Witch Hat


Hey,

Ihastuin taannoin ikihyviksi erään käsityöläisen noitahattuihin, ja halusin ehdottomasti samantapaisen syyshatun, kun mitä hän tekee - ei sellaista perus kartiomallista, vaan laskeutuvamman ja tyylikkäämmän "velho"mallin.

Päätin askarrella itselleni köyhän naisen version ihan valmishuovasta.

Perus-noitahatun tutoriaalejahan on Youtube pullollaan, ja sellainen on itse asiassa hyvin helppo kenen tahansa rakentaa vaikka käsin, vaikka ei juuri muutoin osaisikaan ommella :)

Hattu koostuu kahdesta tällaisesta yhteen ommellusta rinkulasta, ja keskelle mitataan oman pään mentävä kolo, johon kartio-osa kiinnitetään. Huopaa tähän meni vain metrin verran, kun kangas oli leveää.Halusin siis kartion muodosta todella kaarevan ja poimutetun, joten kaavan kanssa oli hiukan
enemmän taistelemista ja muotoilemista. Täysin tuon tekijän näköistähän hatusta ei saa kun alusta asti huovuttamalla, jota minä en osaa. Tai varmaan osaisin, mutta ei ole välineitä eikä kärsivällisyyttä. 

Hattu on lisäksi täytetty askarteluvanulla, jotta se pysyy paremmin ryhdissään - huovutettu hattuhan pysyy ilman mitään kommervenkkejä siinä muodossa kun sen märkänä muotoilee, mutta ommeltu askarteluhuopa käyttäytyy hiukan erilailla.

Lieriosan pyöreän muodon leikkelin reunoiltaan tuollaiseksi röpelöisemmäksi, kun mielestäni se näytti kivalta.

Olen tyytyväinen tähän lopputulokseen! Lakki pääsee mukaani ainakin yksiin halloweenjuhliin :) Siis sen lisäksi, että hengaan muutenkin kotona tämä päässä, koska miksikäs ei!

Mitäpä muuta... Vapaa-ajan elämässä menee ihan hyvin ja olen nauttinut värikkäästä syksystä täysin siemauksin! Olen kuvaillut, siivoillut sekä asuntoa että mieltäni sekä tehnyt kosolti käsitöitä tuon hatunkin lisäksi ♥ Energiaa on riittänyt myös liikuntaan, avopuolisolle ja ystävien tapaamiseen. Keikoilla on saanut nyt loppuvuonna rampata tukka putkella, viimeisimpinä Insomnium, Finntroll ja Equilibrium ja edessä on vielä kymmenkunta keikkaa tälle vuodelle.

Työelämässä sen sijaan ei mene kovinkaan kummoisesti - draamaa siellä on riittänyt enemmän kuin laki sallii -_- Elämässä minua on muutoin lykästänyt, mutta työelämä tuntuu paikasta riippumatta olevan vuodesta toiseen sellaista katastrofia, että en tiedä itkisikö vai nauraisiko.. :D Onnekkaita olette te, jotka olette onnistuneet löytämään pitkäaikaisen ja toimivan työsuhteen itsellenne. Katsotaan, koittaako se päivä minulle ikänä tässä elämässä.

Yritettiin terapiassakin miettiä mulle unelmatyöpaikkaa, mutta ei minulla oikein ole sellaista - ei ole ikinä ollutkaan, olen lähinnä ajelehtinut työstä toiseen. Yritin listata paperille joitakin toiveita mahd.tulevalta työltäni, mutta aika lillukanvarsiksi ne jäivät ja olen edelleen lähtöruudussa. Siinä onkin sitten työsarkaa ja pohdittavaa ensi vuodelle.
Nostin taannoin loppusyksylle Kuolema -kortin. Katsotaan, minkälaisiin muutoksiin se viittaa.

6 kommenttia:

 1. Ooh, aivan ihana tuo hattu ja kauniita kuvia! Jos muuten joskus haluaa päästä huovuttamaan, niin kantsii kytätä jotain kansalaisopiston käsityökursseja ja vastaavia. Välttyisi sitten siltä välineistön hankkimiselta kotiin :)

  Tuo Dress for the job you want -kuva hassutti muuten ihan hirveästi :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Pistin itse asiassa jo merkille, että täälläkin on näitä työväenopiston kursseja huovutuksesta. Täytyy joskus osallistua, siinäkin osallistumismaksu oli kyllä semisti korkeahko :D

   Tuo kuva kyllä tiivisti kaiken oleellisen xD

   Poista
 2. Ihana hattu! <3 Todella onnistunut tuo rypytys, näyttää luonnolliselta ja on luonnollisemman näköinen kuin ne keskeltä taittuvat noitahatut tai ne, joissa se kartio jää suoraan pystyyn. :)

  Kurjaa, että siellä on mutkia työelämässä - joissain työpaikoissa on tosiaan aika paljon ongelmia ja työyhteisö noh.... ei toimi syystä tai toisesta, tai käyttäytyy kun päiväkotilaiset toisiaan kohtaan. :/ Toivotaan, että löydät jonkun ihanan paikan missä homma toimii ja johtaminen on nykyaikaista + toimivaa! <3 Meillä on koulussa ollut johtajuuden ja esimiestyön kursseja, on tullut aika paljon analysoitua erilaisia tilanteita ja johtamista.. Ja toki samalla tullut huomattua mitä olisi kannattanut aiemmissa paikoissa muuttaa, että homma olisi toiminut työyhteisössä paremmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Laitoin edelliset kartiohatut kierrätykseen halloweeniksi :D

   Jep, kuulostaa varsin tutulta tuo päiväkotilais-ongelma.. :D Ei välillä voi kerta kaikkiaan käsittää, miten aikuiset ihmiset käyttäytyvät. Johtaminen on kanssa tärkeä asia, ja miten se toimii. En nyt julkisesti viitsi avata tätä työtilannetta enempää, mutta helppoa ei ole :D

   Jaksan vielä uskoa, että joskus löytyisi hyvä työ, jossa pystyisi olemaan vuotta kauemmin menettämättä (mielen)terveyttään x)

   Poista
 3. Ihana hattu ja muutenkin niin kauniita kuvia sinusta jälleen <3
  Toivottavasti saisit työkuvioihisikin joskus mielekkyyttä ja löytäisit paikan jossa on jopa mukavaa työskennellä (oon kuullu huhuja et sellaisiakin kai on olemassa o_O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ♥ Tuo ruska oli tänä vuonna jotenkin erityisen upea!

   Mäkin olen kuullut että jossain on joskus hyviä töitä :D Ehkä semmoinen kävelee vastaan ennen eläkepäiviä. Ai niin mutta meidän sukupolvihan ei edes pääse eläkkeelle, eli löytyisipä työ jonka ääreen kehtaa kuolla sitten joskus!

   Poista