sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Tupa

Hellurei, 

koska en ole jaksanut kääntää postauksia enää vuosikausiin, vaihdoin blogin "Craftsmaiden's cabinet" -nimihirviön kotimaisempaan! Jos tässä nyt pysyttelisi sitten, itse ainakin pidän nimestä kovasti. Uudistumisen tarve jotenkin iskee aina syksyisin, ulottuen vaihtelevasti elämän eri osa-alueisiin. 



Syyskuvaus ovat aina kivaa ja inspiroivaa. Sain tuollasen ihanan lasipallon (lensball), jota olen ulkoiluttanut ja kuvaillut polvet ruvella :p

Tein pitkään muhineen Korpinkynsi -neuleen tuunauksen pois päiväjärjestyksestä. Täytyisi tehdä vielä sininen (villa)hame kokonaisuuden kaveriksi. Kuvia päällä koko asusta tuleepi sitten, kun sopiva hame löytyy tai on varaa ostaa kangasta.


Ajanmukainen kuva :D 
Näitä kuonokoppia on myös tullut ommeltua kotiväen tarpeisiin, tuleepahan käytettyä jämäpuuvillat ja pellavat kaapista. Näissä on niin iso homma, että en kyllä jaksaisi alkaa näitä eteenpäin myymään, tosin vanhemmille ajattelin ehkä ommella parit.

Kanteleensoiton lisäksi olen elvytellyt toistakin lapsuuden ajan harrastusta; ristipistoa :'D Sen ajan tekeleet olivat aika... persoonallisia ja jakelin niitä tuolloin vanhemmille ja isovanhemmille lahjoiksi. Sinänsä vähän hankala harrastus jatkettavaksi, kun nämä eivät ole käyttöesineitä neulosten tapaan. Tuskin ripustan näitä seinälle enkä usko, että pukinkonttiinkaan näitä kannattaa survoa. Saati laatikon pohjalle. 


Iloa iltoihin tuo myös Disney+, ah mikä palvelu tällaiselle nostalgikolle ♥♥ Minua eivät niinkään tähän houkuttaneet nämä uudet Mandalorianit tms (vaikka varmasti sitäkin sarjaa vilkaisen), vaan nimenomaan nämä vanhat klassikot. Toivottavasti vanhemmat näyttävät näitä hienouksia myös lapsilleen tänä päivänä :)

Miten sinä piristät itseäsi tänä kohtalon vuoden syksynä?

6 kommenttia:

  1. Ihana uusi nimi blogillasi ja ihania syksyisiä kuvia :)
    Mulla on noin 20 disney leffaa dvd:nä ja odotan jo innolla koska muksut on siinä iässä, että äiti "joutuu" uhrautumaan katsomaan niitä heidän kanssaan :`D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Jes, mukavia leffahetkiä tiedossa siis! Joidenkin mielestähän nämä vanhat Disney-leffat ovat liian hurjia tai surullisia lapsille, mutta itse en ole samaa mieltä. Näissä on oikein hyviä opetuksia ♥ Oli kyllä kiva, kun täältä pystyy katsomaan aika lailla kaikki klassikot, joita en itse ole edes nähnyt!

      Poista
  2. Hieno nimi blogille! <3 :) Ja miten syksyisiä kuvia, toki ajankohtaisiakin maskin kanssa. Täällä on myös maskeja ommeltu, vaikka ei ole vielä varmuutta tuleeko myös tänne Itä- Suomeen millainen maskisuositus. Sentään alkaa turvavälit taas muistua ihmisillä mieleen, kun täällä oli sairaalalla sen verran iso joukkoaltistuminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nämä suositukset nyt ovat vähän epäselkeitä, mutta ilmeisesti ne annetaan alueittain. Täällä pk-seudulla tällä ihmismäärällä nyt on selvää, että maskia tulisi käyttää esimerkiksi julkisissa, kaupoissa ja tapahtumissa, ja masentaa huomata, kun kaikki eivät osallistu tähän. Tämä kun ei ole "jokaisen oma asia", vaan nimenomaan vaikuttaa kaikkiin muihinkin. Toivotaan, että jengi tulee järkiinsä pian.

      Poista
  3. Ihania nuo ottamasi syyskuvat! 😍 Itsellä ei ole ikinä ollut suuria lahjoja tai kärsivällisyyttä vaatteiden tekemiseen, mutta ihailen aina muiden taitoja. Odotan mielenkiinnolla korpinkynsiasua!

    Päätin piristää itseäni tänä syksynä luovan kirjoittamisen kursseilla avoimessa yliopistossa. Tosin tuo Disney+ nostalgioineen kuulostaa kanssa tosi houkuttelevalta, pitää harkita sen hankkimista. 😄 Siinä on tietty se vaara, että jää vain tuijottamaan niitä leffoja sen sijaan, että yrittäisi itse sorvata käsikirjoitusta tai tekisi blogipostauksia, joka kanssa on nyt uusi harrastus tänä syksynä. 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Hitsi kun pitää odottaa tän taloustilanteen tasaantumista, voisin nyt jo ostaa hirveän läjän kankaita muutenkin xD Ne kun vaan eivät ole ilmaisia...

      Avoimen yliopiston kurssi tuli otettua itsellekin piristykseksi, tosin aiheena oikeustiede :D Melko laaja kurssi, mutta itseä kiinnostava aihe, niin ei sentään tunnu niin pakkopullalta!

      Pyrin myös taas tsemppaamaan tän bloggaamisen kanssa! On tämä sen verran kivaa hommaa :)

      Poista