tiistai 19. tammikuuta 2021

Asunnon uudistus

Vilautan täällä blogin puolellakin projektia, jota työstettiin puolet viime vuodesta eli kämppä uusiksi käytännössä lattiasta kattoon - "jee!" 

Tämä on siis melle vähän niinkuin sijoituskämppä josta pyrimme pois parin vuoden sisään (vaikka olenkin itse asunut tässä jo 10 vuotta), mutta koska tällä on tarkoitus tehdä edes hieman voittoa siinä yhteydessä, remppaaminen oli vähän niinkuin pakkorako. Ainoastaan kylppäriin ei koskettu, kun se on jo uusittu putkirempan yhteydessä ihan siistiksi ja olen myös maalannut pinnat.

Koska budjettia oli käytettävissä melko pieni määrä, kaikki tehtiin käytännössä itse lukuun ottamatta sähköjä ja vesiliitäntöjä. 

Päätettiin myös tehdä remppa Ikean antimilla, siistiä ja neutraalia lopputulosta tavoitellen, koska myydään tämä - joskus sitten tulevaan asuntoon johon jäädään oikeasti asumaan, voi hankkia jotain omaperäisempää :p

Remppa osoittautui melkoisen raskaaksi mm. siksi, että 

a) täällä asuttiin koko ajan, eli tavarat ja huonekalut olivat tiellä

b) meitä on vain kaksi, ja kaikki piti opetella aika lailla kantapään kautta

c) kävimme samaan aikaan töissä joten remppa-aikaa oli vain illat ja viikonloput (plus meidän naapurit on hanurista)

d) remppa-aikaan oli helteet ja asunnossa sisällä +28c

e) edes väliaikaisesti ilman keittiötä eläminen on aika masentavaaVähän alkuasetelmaa; keittiö ja eteisen + makkarin kaapit olivat jostain kultaiselta 60-luvulta, ja aivan kulahtaneet. Keittiön taso oli lisäksi niin matalalla, että meinasi olla tällaiselle hobitillekin liian lyhyt. 

Kaappien purkaminen ja niiden takaisten seinien käsittely oli kaikista kammottavinta, koska kaapit oli silloin noin 60 vuotta sitten naulattu ja liimattu kiinni seinään, ja betonista taustaseinää ei oltu käsitelty millään lailla, joten homma vaati melko vaivalloisen hiomisen, paikkaamisen, ylitasoituksen ja maalauksen. 

Purkukuvia alkuun:
Verta, hikeä ja Batterya, niin kyllä koko köntti kuitenkin lopulta tuli valmiiksi!

Keittiö ennen:


Keittiö nyt:


     Eteinen ennen:

Eteinen nyt:

Tähän tuli siis liukuovellinen vaatekaappi+siivouskaappi naulakon tilalle. Nuo vanhat kaapit purettiin myös uusien tieltä.

Makkari ennen:

Makkari nyt:

Makkariin uusittiin myös ikivanha vaatekaappi


Olohuone ennen 

(tosi vanha kuva, mutta laitan kuriositeetiksi)

Olohuone nyt:


Hiukan haastavaa kuvata olkkaria missä tahansa valaistuksessa...

Lattia päätettiin myös uusia koko kämpästä, vaikka edellinen parketti olikin sinänsä ihan ok kunnossa, mutta inhosin tuota kellertävää sävyä eikä ukkokaan oikein arvostanut. Annettiin kyseinen parketti pois FBn purkutavarakirppiksen kautta, niin ei tarvinnut kaatopaikalle viedä. 

Vanha lattia:

Tilalle tuli kotoisan värinen harmaa laminaatti, I love it!

Siinäpä se :D En kyllä ihan heti lähtisi remppaamaan uudelleen, mutta kyllähän nämä uudistukset omaakin viihtyvyyttä lisäsivät siksi aikaa, kun täällä vielä asuu^^

12 kommenttia:

 1. Tuli tosi kiva - varsinkin keittiöstä! Ja kuolaan tuota lattiaa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiö muuttui kyllä kaikista eniten, siitä tuli kiva tälläkin budjetilla :) Tällanen lattia tulee kyllä varmasti tuleviinkin asuntoihin, sen verran tähän ihastuttiin ♥

   Poista
 2. No huhhuh, tulipa eri hyvä! <3__<3 Etenkin keittiö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :D Mies osoittautui eri käteväksi keittiön kasaamisessa, mä lähinnä pitelin työkaluja ja esitin tyhmiä kysymyksiä... Mutta mä kokosin sentään sekä eteisen että makkarin kaapit!

   Poista
 3. Upea lopputulos! Ja ihan järkyttävän ison urakan olette tehneet, ei voi kuin ihmetellä ja onnitella. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä hommaa, mutta kyllä se kannatti ♥

   Poista
 4. Todella upea muutos ja mikä homma x_x Mutta muutos oli kyllä vaivan arvoinen, todella upeaa jälkeä ja varmasti helpottaa myyntiä/saatte paremman tuoton!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä se ilman muuta oli vaivan arvoinen! Toivottavasti jos ja kun seuraavaa kämppää rempataan, homma olis vähän helpompi ja voisi rempata alkuun ihan tyhjää asuntoa :'D

   Poista
 5. Tulipa tyylikäs, kannatti nähdä vaivaa ton eteen! Voisin ottaa ton teidän lattian meille :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattia muutti kyllä koko asunnon ilmettä merkittävästi :) Ja oli myös yllättävän edullinen!

   Poista
 6. Vau upea lopputulos! Tuo harmaa laminaatti on niin kaunis, ja varsinkin olen kateellinen tuosta keittiöstä, ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut, kommentti oli jäänyt roikkumaan luonnottoman pitkäksi aikaa! Kiitos ♥ Keittiöstä tuli kyllä kodin sydän :) Väliovien uusiminen (maalaus+kahvojen vaihto) on parhaillaan menossa vielä loppusilaukseksi.

   Poista