lauantai 14. toukokuuta 2011

Kimono

30.3.201

Esittelenpä ensi töikseni opinnäytetyöni!

Eli japanilaisen kimonon väänsin, mahdollisimman perinteistä rakennetta käyttäen.


Tarkoituksenani oli valmistaa ns. furisode eli nuorten naisten värikäs ja pitkähihainen kimono, mutta materiaalin rajallisuudesta johtuen hihat lyhenivät "normaali"mittaiseksi, joten tiedä sitten mihin kimonojen kategoriaan tämä uppoaisi.

Hiostaahan tämä mokoma ja liukuu, slitys on aikamoinen mission impossible, mutta varsin näyttävä kangas kuitenkin. Jos käyttömukavuutta kuitenkin ajattelee, luonnonkuitu toimisi hieman paremmin (minua varoiteltiin tästä kyllä, mutta enpä kuunnellut...) Luultavasti innostun tekemään semmoisenkin jossain vaiheessa, sillä kimonon kaava on hyvin yksinkertainen.

Tyttöjen kanssa vähän stailattiin ja kuvailtiin, kiitos näistä :)

Kangas sekä kimonoon että tuohon surullisen lysähtäneeseen obiin löytyi Matan Tekstiilistä (that's the place, käykää siellä jos ette löydä sopivia kankaita esimerkiksi tästä vähän isommasta ketjusta, jossa hyvin harvoin ainakaan itselleni löytyy mitään miellyttäviä kuoseja...)

Sain suomenkieliset ohjeet netistä, mutta tekijä on ne valitettavasti poistanut. Tässä kuitenkin kaavio jossa näkyy tarvittavat osat

1 kommentti:

  1. Ompas upea kimono! :D Itsekin meinasin jossakin vaiheessa tehdä itselleni kimonon tai ehka ennemmin yukatan kun sopisi keveydeltään kesäkäyttöön :)

    VastaaPoista