keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Taikatalvitakki



Hei kaikille 
Olen iloinen saadessani esitellä ompelukseni, johon voin kerrankin sanoa olevani 100% tyytyväinen!

Tämä on myös varmasti suurin työni koskaan, kasasin tätä hieman jaksottaisesti yli vuoden ennenkuin tuli valmiiksi.

Meillä Suomessa liikutaan talvivermeissä sen verran pitkä aika vuodesta, että on jotenkin hieman käsittämätöntä, miten yksipuoliset valikoimat kaupoissa on. Ja sitten jos joku takki sattuukin olemaan kaunis, niin samaan aikaan vuori on niin ohut ettei siinä tarkene edes käydä ulko-ovella kääntymässä. Sen takia en uskalla tilata netistäkään.



Tämän lolitahenkisen takin kaavoitin käyttäen apuna erästä vanhaa Gosusori -lehteä, jossa oli yksi juuri oikeanmallinen leveähelmainen nappimekko, johon lisäsin takkiväljyydet ja reilun napitusvaran. Oli muuten hieman haastavaa etsiä arkista se oikea kaava, kun en osaa sanaakaan japania...

Tuo harmaa, pitsipäällysteinen villakangas löytyi yllättäen Eurokankaasta, josta ei yleensä löydy muuta kuin paha mieli..!
Nytkin siellä näkyi olevan samantapaisia pitsivillakankaita, ainakin valkoisella pohjalla.


Koristelin takin reunat vielä pehmoisella mustalla tekokarvalla, jota on myös hupun sisällä  Takin selkämyksessä on lisäksi alkuperäisohjeesta kopsattu rusetti, jolla saa kivasti säädeltyä myös vyötärönympärystä.

Lämmön maksimoimiseksi ompelin kankaan ja vuorin väliin villavatiinikerroksen. En tiedä miten se oikeaoppisesti sinne kuuluisi laittaa, mutta se näyttää täällä sisällä tältä:


Ja voi kun tästä tulikin lämmin! Meinaan -20 pakkasessakin ruveta hikoamaan jonkin matkaa käveltyäni. Rotsi palvelee siis toisin sanoen tarkoitustaan.

Omistan tämän lisäksi vain yhden talvitakin, ja se ei ole kovin esteettisesti miellyttävä, joten oli mukava saada tällainen nätimpi yksilö päälle puettavaksi - ja ainakaan samanlaista ei kävele vastaan ihan heti :)



Huvitti, kun yksi kaveri olisi halunnut teettää mulla samantapaisen talvitakin, "kunhan se ei maksa yli viittäkymppiä"...! Krhm, sillä hinnalla ei saa edes materiaaleja tällaiseen saati sitten kun työtunneista puhutaan. Jäi ilman :D Reppana.

Seuraavasta talvitakista (kyllähän näitä nyt useampi pitää tehdä kun on vauhtiin päästy) haluan viininpunaisen ja vielä suurempihuppuisen  Kaavakin olisi jo valmiina, kunhan hyvä kangas löytyisi.

Kiitos vielä Jennille, joka otti osan kuvista! Räpsittiin hänestäkin muutamia kuvia, käykäähän katsomassa ;)

Niin ja tervetuloa uusille lukijoille, joita on yhtäkkiä suorastaan vyörynyt tänne o_O Kivaa!

Translation

I proudly present my self-made winter jacket, which I could say is a huge success, considering my caution and patience x) But here it is!

In case you didn't know, Finland is a cold place to live sometimes. I owned one warm winter jacket before this, and it's not so pretty one - so I wanted a jacket which would be warm AND good-looking in the same time (impossible to find from stores...)

Fabric is grey wool with "lace" cover, I'm happy I found that one from Finland since jacket wools are usually quite boring here.
Pattern I found from japanese magazine Gosurori. I just added a warm lining, and this black faux-fur to decorate edges ^^

44 kommenttia:

  1. Oot kyllä taitava! :) Kiva nähä aina sun uusia luomuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ♥ Itekin on kiva aina huomata, kun jotain valmista syntyy :D

      Poista
  2. Todella upea takki!!! Ei voi kuin ihastella!!! itselläni kans ollut jokusen aikaa yksi fleece-huppari/takki tuolla nurkassa odottamassa ompeluinspiraatiota, saa nähä koska sen itse jaksan räpellellä valmiiksi!!!:D Harvat vapaapäivät kun tuntuu kuluvan aivan johonkin muuhun, kuin tuollaisten käsitöiden yms harrastuksien muodossa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ No joo, tiedän tunteen, tässäkään ei olisi mennyt yli vuotta jos olisin jaksanut vaan paahtaa tämän valmiiksi kerralla xD Jemmailin tätä kaapin perällä useampaan kertaan ja nyt päätin, että tänä talvena se perhana on valmis.

      Poista
  3. Aivan ihana takki <3 :) Oot kyl ihan mielettömän hyvin onnistunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! ♥ Joskus silloin tällöin onnistuu ;)

      Poista
  4. Vau! Itsellänikin on perusmusta, jo 10 vuotta palvellut vakosamettinen talvitakki karvareunoilla. Se on ihan jees, mutta olisi tosiaan kiva joskus pukea jotain vähän näyttävämpääkin talvella. Ei vain ole tullut tehtyä. Nyt alkoi kyllä houkuttaa... Ehkäpä ensi talveksi teen jonkun unelman. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kanssa semmoinen 10v vanha vakosamettitakki (ruskea), jonka ostin joskus Seppälästä kun halusin vaan äkkiä lämpimimmän mahdollisen rotsin mikä löytyy xD Onhan se oikein lämmin, mutta vähän sellainen... muodoton.

      Siitä vaan unelmatakkia itsellesi vääntämään myös ;)

      Poista
  5. Ai että miten kaunis takki! Minkä hintaisena myisit tuollaisen? Siis kaikkine työtunteineen ja materiaalineen? Tuli vaan mieleen että kyllähän missä tahansa kaupassa saa pulittaa reilusti yli satasen jos haluaa OIKEASTI lämpimän, hyvin tehdyn ja kauniin takin :) Oma takkini (Camdentownista ostettu) maksoi about 60 puntaa, mutta se ei ole ihan tarpeeksi lämmin, joten olen alkanut vakavasti miettiä lämpimämmän hankkimista. Ja kuten sanoit, talvitakissa kuljetaan aika monta kuukautta, joten kaunis se saisi olla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikea sanoa ihan tarkkaan, mutta materiaaleineen ja työtunteineen siitä tulis (mallista riippuen) varmasti ainakin muutaman satasen homma.. :D Itsellehän tämä ei tullut niin rahallisesti kalliiksi kun pulitin "pelkät" materiaalit, mutta kyllä tähän sovitusversioineen, vuorituksineen ja muokkauksineen meni tosiaan aikaa, varsinkin kun haluaa tehdä huolellista jälkeä, takkia kun käytetään paljon.

      Mutta oikeassa olet, nuo takit maksavat kaupassakin, jos laatua etsii^^

      Poista
  6. Ihana takki! :) ♥ Tosi kaunis tuo kangas, täällä ei oo tuollasta kangasta näkynyt, mitä oon käyny kangaskaupoilla kattelemassa. :/ Mutta, talvitakkeja on ihana tehä, mie tykkään ainakin niiden ompelusta ja suunnittelusta! Vaikkakin unohin viimeks villavatiinit välistä, joka olikin aika hyvä juttu, kun nuo kankaat olikin sen verran paksuja, että oisin varmaan tukehtunut, jos olisin sitä muistanut väliin laittaa. :)

    Hehs, miunkin ois pitänyt kaverille tehä kuulemma mittatilauksena pitkä takki, neljällä kympillä, kun eihän ne takit kaupassakaan kauheasti maksa. :D En suostunut yllättäin, välillä tosiaan ihmettelee, että mistä hitosta osa niitä hintoja repii, kun oli tämä takki tapaus ja kouluaikaan yksi tyttö yritti suostutella jotakuta tekemään mittatilaus hääpuvun matskuineen, ja puku ois saanu maksaa työtuntineen ja materiaaleineen max 50e. :O Uskomatonta, edelleen ihmettelen tuota, vaikka tuosta onkin joku 4-5 vuotta aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen jonkin aikaa tilausompelimoa pyörittäneenä myös törmännyt ihmisten käsitykseen, että jos kaupassakaan ei jokin maksa kuin 50 euroa, niin ei sen teettäminen ainakaan KALLIIMPAA voi olla!!! Aivan käsittämätöntä! Luulisi maalaisjärjen jo sanovan, että jos SINULLE valmistetaan jotain SINUN MITTOJESI mukaan, niin ei sitä voi saada halvemmalla tai samaan hintaan kuin kaupasta pienen Kiinalaisen lapsen tekemän vastaavan...

      Poista
    2. Vivian:
      Mä tykkäsin myös suunnitella ja tehdä tätä takkia ♥ Sen takia haluankin tehdä myös toisen :p Tämä nyt kuitenkaan ei ollut edes lopulta niin vaikea toteuttaa, vaikka aikaa menikin. Ja nyt on kaava valmiina!
      Uskomattomia kyllä nuo ihmisten luulot :D Olishan se ihan kiva jos omais semmoisia supervoimia, että sais tehtyä jonkun luomuksen 5 minuutissa ja antaa sen pilkkahinnalla, mutta kun ei xD

      Janey May:
      NIINPÄ, eihän siinä olis edes mitään järkeä käydä kaupassa jos hinta olis sama :D Kaikki varmaan teettäis vaatteensa jo siinä vaiheessa. Ok, jossain Thaimaassa ja Turkissa saa kuulemma teetettyä vaatteita tosi halvalla, mutta saakohan se ompelija siitä oikeasti mitään? Tuskin :/ Käsityön arvostus taas plussan puolella..!

      Poista
  7. ♥____♥ Noin kaunista takkia ei kyllä ole yhtään mitään toivoa löytää mistään kaupasta. Ihana! Sopii myös täydellisesti noin kauniille naiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiiiitos, nättimys ♥ Kyllä voi olla, että hetken kaupasta saa etsiä vastaavaa, mutta noh... you never know :D

      Poista
  8. Ihana takki ja upea kangas! oikea löytö! Suomesta harvoin löytää noin kauniita kankaita.
    Itsellä on myös ollut suunnitelmissa ommella viininpunainen ja suurihuppuinen "punahilkka"-takki mutta inhoan takkien ompelua niin se on vähän jäänyt :)

    Miun päähän ei mahi miten ihmiset voi olettaa että käsintehty mittatilaus vaate olisi halvempi kuin kaupasta ostettu massatuote. Multa on monet kerrat kysytty korsetin hintaa ja kun olen sanonut että noin satasesta lähtee niin ei ole paljon enää kiinnostanut. (Belle Modestellahan nuo on yli 300e että vertaappa siihen x))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Hehe, just semmosta punahilkkamaista takkia ajattelin itsekin. Voi olla että tän puserruksen jälkeen menee hetki ennenkun seuraavaa alan kasaamaan :D Oli tätä kyllä musta sinänsä ihan mukava tehdä, jos ei lasketa vuoritusta ja hihan istutusta.. jne jne!

      Jep, tuntuu aina et korjausompelu on ainoa missä päästään edes johonkin yhteisymmärrykseen siitä hinnasta, mut annas olla kun pitäis ruveta tekemään jotain oikeeta duunia xD Ei tule kesää...

      Poista
  9. Ei voi muuta sanoa kuin että VAUU!! :)

    VastaaPoista
  10. Mielettömän upea takki! Kangas on kaunis ja turkisreunukset näyttävät hienolta. Todella kaunis.

    VastaaPoista
  11. Todella kaunis takki on kyllä! :)

    VastaaPoista
  12. todella upea takki! itsekin juuri väsäilin takin ja tuli jokin ihme hinku "tehdä näitä lisää"..! ja itsekin huomasin että eurokankaassa on viime aikoina ollut yllättävän paljon kivoja kankaita, hmm??

    itse kans kattelin jokin aika sitten kaupoista takkeja, mutta törmäsin samaan ongelmaan; hintaa hyvällä säkää reilu sata euroa eikä sitten pidä edes kunnolla viimaa vaan tuulee läpi. ei muuta kuin ompelukone laulamaan! matskut tuli maksamaan varmaan sen satasen mutta onpahan sellainen kuin itse halusin.

    sitten tosiaan huvittaa tämä kun kaverit haluaa kans (multa olis tilattu tosin lähinnä korsetteja) mutta naama menee norsunveetulle kun mainitsee hintaa eikä saakaan 80% kaverialennusta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti:) Juu, jos olis vähän enemmän tuota pääomaa niin Eurokankaaseen voisi tällä hetkellä mennä jopa shoppaamaan :p

      En varmaan ole eläessäni nähnyt semmoista talvitakkia, josta suostuisin ilomielin maksamaan sen +100e. Jos ei muuten niin sen ohuuden takia. Jotenkin nuo maahantuojat ei tunnu ymärtävän, että täällä talvet on oikeasti _kylmiä_ eikä mitään pikku nollakelejä.

      Ja jep, mä ainakin olen muutenkin huono hinnoittelemaan mun töitä tarpeeksi korkealle, niin sitten vielä kitistään siitä hinnasta joka on muutenkin oikeastaan aika halpa :D

      Poista
  13. Maailman hienoin takki melkeempä!!! Et sää haluis mullekkin tehä xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, kiitti ^^) Noh kuten joissain ylemmissä kommenteissa käy ilmi niin tämä saattaa tosiaan olla vähän tyyris tilaustyö, mutta jos löytyy ylimääräistä pätäkkää niin mikäs siinä :D

      Poista
  14. Oi että! Ihan mielettömän upea! ♥

    Ja se on kumma miten immeiset ei tajua, et tilaustyönä tuo vaatteiden teettäminen maksaa! Ja ettei ne kankaat tosiaan ilmaisia ole, varsinkin jos haluaa laadukkaita. Ja ettei sitä ihan huvin vuoksi kaikille kaverialennuksia jaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiittikiitti ♥ Juu kankaat ei tosiaankaan ole mitään ilmaisia. Ei viitsis myöskään ilmaiseks tehdä työtä, että ostakoot jengi vaan kaupasta niitä halpoja rimpuloita sitten xD

      Poista
  15. Ihana takki! Todella kaunis :O.
    Minä myöskin suuresti kaipaan enemmän ilmettä suomaliseen talvipukeutumiseen, argh. Kaikki kaduntallaajat näyttävät samanlaisilta otuksilta puolet vuodesta, haha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)
      Niinpä, väreinäkin on joko musta, harmaa tai sitten jos halutaan oikein erottua joukosta niin joku armynvihreä tai tummansininen xD Ainoastaan lapsilla näkee iloisempia talvivaatteita. Toki kaikki saavat pukeutua miten haluavat, mutta epäilen että yksipuolisella tarjonnalla on jotain tekemistä sen kanssa että kaikki tuppaavat olemaan harmaata massaa.

      Poista
  16. Kahh nonni keskuttellaanpas bisneksestä xD Mä tilaan sulta tommosen talvitakin! Ja tiiän että noi tommoset maksaa, mutta mua alkaa potuttaa ku kaikki talvitakit näyttää mun päällä siltä että oon lihonnu 20 kiloa, joten pakko kai semmonen on sitten teetättää, huoh! Ps ois kiva jos takki sopis yhteen laukun kaa. Ja juu 50 e ei taida riittää ees materiaaleihin xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep sehän sopii vallan, sovitaan viesteillä tarkemmin ;)

      Poista
  17. you are simply amazing! love your style girl!<333

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wow, thanks! ♥ I could say the same thing after taking a look in your blog, so cool!

      Poista
  18. On kyllä vaan niin upea takki, sinä se vaan osaat <3 Minäkin tilaan sinulta ensi vuodeksi takin!! :)

    VastaaPoista
  19. I-H-A-N-A! Ei voi muuta sanoa. :3 Pitsi toimii näköjään myös talvitakissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Juu oli toi vähän yllättävää, että löytyi tommonen pitsipäällystekangas valmiina varsinkin jostain Eurokankaasta. Ei huono idea!

      Poista
  20. VAU!! Miten UPEA takki! <3 ja ihana sinä. :)

    VastaaPoista
  21. Todella kaunis takki, sietääkin olla ylpeä! :) Nimimerkki tällä ompelijalla kaksi takkia kesken... ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Uu, toivottavasti saat takit pian valmiiksi ^^) Kutittelis jo alottaa toista itekin, mutta ehkä ens talveksi.

      Poista