keskiviikko 15. syyskuuta 2021

Dark Academia
Törmäsin otsikon termiin tässä Ylen jutussa. (On muuten visuaalisesti tosi hienosti toteutettu julkaisu!)
Kyseessä on ilmeisesti jonkin asteinen valloillaan oleva trendi-ilmiö, joka enemmän tai vähemmän löyhästi yhdistää kotona opiskelun ja tummempisävyisen estetiikan. 

Vaikka en kyseistä elämäntyyliä koekaan sellaisenaan tunnustavani, niin innostuin pääni sisällä tuosta jutusta ja maailmasta. Itsensä kehittäminen ja sivistäminen synkähköissä tunnelmissa - mikäs sen inspiroivampaa! :D

(Postaukseni kursivoidut, purppurat lainaukset ovat kyseisestä Ylen jutusta.)


"Dark Academialla on kaksi puolta, joista toinen liityy tieteeseen, totuuteen ja intohimoiseen opiskeluun. Nimen loppuosa, academia, liittyy nimenomaan tähän.
Toinen puoli on puhtaasti tyylisuuntaus, joka voi näkyä harrastajan pukeutumisessa tai sisustuksessa. Värimaailma on usein tumma, mistä nimen alkuosa, dark, tulee."

Varsinaiseen kouluttautumiseen itselläni ei enää riitä mielenkiinto (siitäkin syystä, että näitä paperitutkintoja on "hiukan" kertynyt ja nyt saa kyllä jo riittää), mutta yritän silti olla jäämättä kokonaan lepäämään laakereilleni leipätyön ohella. Vaikka kiinnostuksen kohteita löytyisi paljon, niin on pakko yrittää keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan ja miettiä, minkälaiset asiat tuovat juuri omaan elämään sitä laadukkainta ja merkityksellisintä sisältöä.

Tänä loppuunpalamisten kulta-aikana näiden "haluan kehittää itseäni loputtomiin" -juttujen kanssa on toki oltava hiukan varovainen, kun tämänkaltaisten ajatusten kanssa kahlaa helposti sinne haitallisen perfektionismin puolelle. Kaikkea ei voi eikä tarvitse jaksaa, eikä ehtiä.

"Dark Academiasta on voinut tulla myös romanttisuutta ja vanhaa aikaa nostalgioiva ideaali nyky-yhteiskunnan nopeatahtisuudessa ja kiireessä. Harvalla on enää aikaa vain istua ja lukea, kävellä ja ihastella taloja tai taidetta. Ehkä tämä on myös vastareaktio kiireiselle, pinnalliselle maailmalle, jossa ei ole aikaa pysähtyä, Roslund pohtii."

Tällä hetkellä haluaisin ylipäänsä kehittää kielitaitoa, erityisesti saksan kielen taito tarvitsisi palauttaa perustasolle. Olen ottanut esim. saksankielisiä blogeja lukuun, ja harkinnassa on jonkinlainen sovellus myös.
Piirustusinnon henkiin herättely on myös ollut nyt tapetilla. Joskus jaksoin piirtää jopa päivittäin, nyt ehkä pari kertaa vuodessa. Laitoin itseni kirjaston lainausjonoon pariin piirustuskirjaan, jos vaikka heräisi jonkinmoinen kipinä.

"Dark Academia on koronavuoden ilmiö. Somen käyttö lisääntyi huomattavasti, kun ihmiset sulkeutuivat omiin koteihinsa. Juttelin monien kanssa somessa sinä aikana, ja kauniiden kuvien katseleminen ja unelmointi on auttanut monia motivoitumaan opiskelujen pariin, Roslund kertoo. Opikelijat alkoivat haaveilla opiskelusta visuaalisin keinoin, kun tavallinen kouluympäristö katosi ympäriltä."

Ihan oikeiden kirjojen lukeminen on myös tullut taas hyväksi tavaksi tänä vuonna, ja siitä olen todella iloinen. Toivon, että ihmiset ja varsinkin lapset ja nuoret lukisivat vielä kirjoja, eivätkä kaikki istuisi ruudun äärellä 24/7.
Kokeilin tuossa erästä äänikirjapalvelua joidenkin viikkojen ajan, mutta en tykännyt siitä sitten yhtään. Tiedän kyllä, että monet saavat noista paljonkin irti, mutta ei ollut minun juttuni.

Työpöydästäni on tarkoitus sisustaa pikkuhiljaa sellainen observatorion/laboratorion/synkän maagikon tyylinen kokonaisuus ♥ En ehkä osannut selittää kovin hyvin, mutta ymmärtänette mitä teemaa haen.

Muistakaa aina, että harrastaakseen tai opiskellakseen mielekkäitä asioita ei tarvitse olla mikään yli-ihminen - itse en todellakaan ole esim. mikään välkky :p Riittää, että nauttii siitä mitä tekee ♥

JOS teillä olisi aivan rajattomasti aikaa ja resursseja, niin mitä kaikkea tekisitte?

Itse ottaisin kaikkia outoja kursseja ja harrastaisin varmaan aivan kaikkea mahdollista keramiikasta matonkudontaan :'D

2 kommenttia:

 1. Upean tunnelmallisia kuvia! Mä törmäsin dark academyyn siskontyttöjen myötä ja uppouduin selaamaan aiheesta Pinterestin kautta. Tallensin paljon sisustus- ja asuideoita. :)

  Siis jos mulla olisi rajattomasti aikaa ja resursseja, opiskelisin varmaan viittä eri kieltä ja erilaisia saakelin kalliita tutkintoja ja ja ja kaikkee mahollista. :D Nyt ilmoittauduin avoimeen yliopistoon opiskelemaan markkinointia ja viestintää, vaikka kesällä valmistuttua uhosin, että nyt on opiskelut ohi. :'D Never say never...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalliit ja oudot tutkinnot tulis kyllä itselläkin lukujärjestykseen xD Kuulostaa hyvältä ja kehittävältä nuo sun avoimen kurssit! Ite kävin työttömänä oikeustieteen ja koodauksen kursseja, niin sai kananaivoille edes jotain tekemistä työnhaun ohella xD

   Poista