keskiviikko 10. huhtikuuta 2024

HarlekiinimunaPääsiäispyhät koittivat ja tajusin eräänä päivänä, että meillä ei ole lainkaan pääsiäiskoristeita. No, emme tietysti varsinaisesti juhli pääsiäistä, vaan lähinnä kevääseen heräävä luonto, hedelmällisyyssymboliikka, lomat ja suklaa ovat juhlamme aiheina, mutta näin vanhimmiten olen joka tapauksessa muuttunut suureksi kausikoristelun ystäväksi :p
Pajunoksat ovat olleet ainoat vuosien varrella kotiin tuomani koristukset, rairuohoakaan en ole jaksanut vuosiin kasvattaa, kuten en jaksanut nytkään.

Tartuin siis toimeen ja suunnittelin sekä toteutin muutamat gootahtavat munakoristeet!Koristeluinspiraatiota netistä selaillessani törmäsin sellaisiin suuriin ja krumeluurilla kuorrutettuihin, jalustalla seisoviin centerpiece-munakoristeisiin, ja päätin toteuttaa salmiakkiruudullisen timanttimunan, käyttäen pohjana tällaista muutaman euron pahvista perusmunaa.Puolikkaat pohjamaalasin valkoisella, jonka jälkeen hahmottelin sekä maalasin ruudukkokuvion.


Koristelutarvikkeet jouduin ostamaan niinkin eksoottisesta paikasta kun Tokmanni, sillä vaikka kiersin yhteensä 7 eri kirppistä, ei mistään niistä löytynyt visioni mukaisia koristuksia. 

Tokmannin tekokukkavalikoima oli visiooni suorastaan yllättävän hyvä! Munan jalustaksi valikoitui pieni kruunun muotoinen tuikkualusta. Koristeet kiinnitin kuumaliimalla.

Munasku onnistui paremmin kun odotin, tästä tuli juuri sopivan pramea ♥ Vaikka maalausjälkeni ei ole tasaisin mahdollinen, se ei lopputuloksessa onneksi paista liiaksi silmään. 

En tiedä malttaako tätä jemmata kaappiin vain pääsiäiskoristeeksi, vai jääkö puolivahingossa ympärivuotiseksi. Istuu sen verran hyvin muuhun sisustukseen!Löysin sentään kirppikseltä edukkaasti kasan styroksi- ja pahvimunia, jotka pääsivät myös muuntautumisleikkiin. Nämä pohjamaalasin ensin mustiksi ja valkoisiksi.

Kokeilin näihin ensin marmorointia liuottamalla värejä vesikulhoon ja kastamalla munat siihen, mutta väri ei tarttunut tällä tyylillä ollenkaan pohjatöistä huolimatta. Turvauduin siis tavan akryyli- ja spraymaalaukseen ja päätin tehdä näistä galaksimunia.


Avaruusvärit töpöttelin muniin sienellä.

Vaaleat "tähti"kuviot roiskin vanhalla hammasharjalla ja viimeistelin kuviot pienellä pensselillä.

Lisäsin tikullisiin muniin vielä helmiä ja höyheniä, jotka lojuivat varastoissani.


Olin lopulta, muutaman uudelleenvärjäyksen ja ähräämisen jälkeen, tähänkin lopputulokseen ihan tyytyväinen :p Näistä tuli kivan pirteänsynkeä munakimppu!

Pidin viikonloppuna pienen kevätbrunssin bloggaaja/Discord-ryhmällemme, johon leipaisin foccacciaa ja key lime pie'ta (oli muuten todella hyvää, tein tällä reseptillä.). Tarjolla oli lisäksi muffineja, leipiä ja salaattia Marun, Irvikissan ja Enin tuomana ♥ Epämääräiset korttipelit (etenkin Taroteilla) kuuluvat myös toki tapaamisiimme.


2 kommenttia:

  1. Nämä koristeet on ihania! 🥰 Ja samoin brunssi oli mahtava, herkkuja ja parasta seuraa! 🧡

    VastaaPoista