perjantai 2. elokuuta 2024

Kesämorson kulttuuririennot

Hei ja hyvää lempikuukauttani elokuuta! Toivottavasti kesänne on sujunut asianmukaisin kääntein.

Omaani on mahtunut muutamakin mielekäs tapahtuma. Koko syksyn tulen olemaan sen verran kiireinen, että onnistunut kesä tuli erittäin tarpeeseen.






Päräytettiin 9 vuoden jälkeen naimisiin eräänä alkukesän arkipäivänä ♥ Halusimme hääpäiväksi 6.6 ja se sattui olemaan tänä vuonna torstai.

Mieleen jäi maistraattikäynnistä se, miten yksinkertainen ja nopea koko vihkiminen oli - molemmat mietittiin, että ollaanko me nyt oikeasti virallisesti naimisissa, ja kyttäsin itse väestötietojärjestelmää päiväkausia :'p


Olen joka tapauksessa kovin onnellinen ja kiitollinen, että saan jakaa elämäni ja tulevaisuuteni tämän lempeän, luotettavan, rakastavan ja hassun turjakkeen kanssa ♥ 


Juhlittiin lähisukulaisten kesken seuraavana viikonloppuna, pienesti ja vaivattomasti paikallisessa vuokratilassa (muiden isot juhlat = jee, mutta omat isot juhlat = nope x)
Lähimmille kavereille olisi myös tarkoitus pitää jotkut istujaiset erikseen varmaankin joskus ensi vuoden kesällä, kun on hiukan säästetty taas voimia ja rahaa.


Päälläni ollut mekko on itse tekemäni, mutta tämä kyseinen vaate ei missään nimessä ole mikään unelmieni The Häämekko, koska totesin mm, että mulla ei ole aikaa, materiaaleja, budjettia eikä intoa tehdä sellaista tässä välissä niin hyvin kun haluan, plus muutamat erinäiset lisäsyyt päälle.




Tein siis varastossani olevasta tähtikankaasta tämän lyhyen tyllimekon, koska halusin kuitenkin jotain itse tehtyä ja mustaa vihkipäiväksi :p Ihan söpö ja jatkokäyttökelpoinen tästäkin onneksi tuli!

Kuitenkin aion vielä ilman muuta toteuttaa kyseisen, pidemmän unelmamekkoni - ehkäpä saan sen aikaiseksi sitten tulevaisuuden kaverijuhliin.




Festareiden osalta käytiin pari päivää Tuskassa. Helle ja tungos oli aika hc kokemus perjantaina, sunnuntai oli jokseenkin helpompi päivä :p

Parhaat setit omaan makuuni vetivät Eivor, Lord of the Lost, Pendulum, Alestorm ja Infected Rain. Jostain syystä Dimmu oli paljon parempi vuonna 2019 kun edellisen kerran yhtyeen näin, mutta kyllä sitäkin nyt tänä vuonna katsoi :p
Mun OnePlus-luuri on niin kamala peruna (kuvat varsinkin keikoilta pelkkää sohjoa ja videoiden äänenlaatu karmea), että ei juuri tule nykyään juuri keikkoja kuvailtua. Toimii muutenkin vähän miten sattuu, eli vaihdan kyllä tämän jälkeen taas takaisin Samsungiin.





Kesän bucket listillani oli myös John Howen näyttely Tampereella.
Näyttely oli mielestäni hyvinkin käymisen arvoinen, olisin voinut tuijotella piirrosten ja maalausten yksityiskohtia tuntikausia ♥ Yllätyin myös positiivisesti, että vaikka näyttelyn nimi oli "Matka Tolkienin maailmaan", esillä oli paljon muitakin Howen fantasia-aiheisia teoksia, kun vain LotR-teemaisia. Innostuin mm. herran Beowulf-tulkinnoista.

Kotiutin ja kehystin näyttelypuodista yhden julisteen. Hiukan olisin toivonut laajempaa ja värikkäämpää julistetarjontaa, koska Howen töissä on myös kirkkaita ja upeita värejä ja valikoima oli siihen nähden jotenkin todella synkkä, mutta ei auta itku markkinoilla. Mieheni taas osti työhuoneeseensa jättimäisen Sauronin silmän x)


Näyttelyhän on avoinna vielä elokuun puoleen väliin, eli sinne vain kaikki kynnelle kykenevät :)



Keskiaikaseuran oman kesäleirin lisäksi osallistuin ekaa kertaa (elävöittäjänä) Hollolan keskiaikatapahtumaan, joka järjestetään joka toinen vuosi kyseisessä kylässä. Esim. myyjien ja ohjelman puolestahan tapahtuma ei ole niin laaja, kun vaikkapa Hämeen vastaava megafestivaali, mutta tykkäsin silti itse tämän tapahtuman intiimimmästä tunnelmasta.

Täytyy kyllä sanoa, että teltassa nukkuminen ei ole enää oikein millään muotoa oma lajini. Haluaisin tykätä siitä, koska mielessäni nukkuisin vaikka kaikki kesäyöt romanttisesti ulkona, mutta kun en oikeasti onnistu teltassa nukkumaan enää silmäystäkään, niin siinä ei ole mitään tolkkua :'p Rajoittaa hieman festari- ja leireilytouhuja nykyisin, kun pitää joko nukkua autossa polvet suussa tai ajella yöksi kotiin.
Retki-riippukeinu hyttysverkkoineen olisi myös haaveissa hankkia, saa nähdä onnistuuko ulkona nukkuminen siinäkään. 



Käytiin pari päivää Repovedellä kavereiden kanssa. Siellä yövyttiin sentään varaustuvassa, niin tämä hienopersekin sai nukuttua.


Pystyn yhtäkkiä taas lukemaan kirjoja sen sijaan, että roikkuisin netissä illat pitkät, mikä on kiva.
Hautalan kirja oli ehkä hiukan liian outoa ja raadollista scifiä omaan makuuni, vaikka juoni olikin piinaavan koukuttavasti kirjoitettu.
Chestertonia taas innostuin lukemaan sen jälkeen, kun pidettiin Isä Brown-putki Areenasta. Näillä näkymin tykkään kirjasta/kirjoista enemmän, kun sarjasta, tämä on erittäin viihdyttävää kevyempää dekkarointia!

Mukavaa loppukesää kaikille!

☽◯☾

6 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon teille! <3 :) aivan ihana mekkokin! En voi käsittää miten jotkut osaa luoda tuollaisia upeuksia ihan itse..

    Täällä Kouvolassakin on huomenna jotkut keskiaikamarkkinat/ tmv. Olen aina halunnut käydä tuollaisissa, Turussakin taisi olla joku isompi tapahtuma joka vuosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥

      Joo, näitä keskiaikateemaisia markkinoita alkaa olemaan vähän joka kylässä, mikä on toki hienoa, niin riittää kesälle tapahtumia ja yrittäjille markkinapaikkoja ^^ Turussa ja Hämeenlinnassa taitaa olla nämä isoimmat vuosittaiset keskiaikamarkkinat edelleen:)

      Poista
  2. Ihanaa, et sie palasit pitkästä aikaa blogin pariin! ❤️ Taisin jo onnitella aiemmin, mutta onnea teille vielä toistamiseen. Unelmien mekon varmasti ehtii tehdä myöhemminkin ja kyllähän mekoille aina käyttöä tulee, jos ei muuten niin vuosipäivinä ja muina juhlapäivinä. ^^🥰 Meillä on 12. hääpäivä syyskuussa, pitää katsoa jos jotain kehittelisi, hmm. ❤️ Mukavia puuhia on siun/ teidän kesään mahtunut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon ♥

      Totta, mekkoja EI voi olla liikaa x) Lisäksi en ole edes löytänyt siihen The Mekkoon sopivaa päällikangasta, täytyy katsoa, jos joulun aikaan olisi enemmän tarjolla jotain tummia, juhlavia kankaita.

      Te ootte jo kerinneetkin vähän pidemmälle, kehitelkää ihmeessä jotain pientä kivaa hääpäiväksi! ♥

      Poista
  3. Ihanaa, että kesä oli noin onnistunut! 🥰 Paljon kaikkea mukavaa ja ihania kuvia. 🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, jee! :D Toivottavasti sielläkin päässä oli onnistuneet ja mukavat lomat!

      Poista