tiistai 28. maaliskuuta 2023

Vyötärökorsetti




Keskiaika -ja viikkariosastollani on niin paljon kaikkea käsin ommeltavaa tiedossa (käsinompelu osaa olla hidasta ja tylsää), että olen halunnut pyhittää alkuvuoden ihan "normaaleille" ompeluille, jotka ovat muhineet idealaarissa iät ja ajat. Ei muuta kun ompelukone rytisemään!

Alkukuusta valmistui vyörärökorsetti, johon tilasin tarvikkeet jo yli vuosi sitten. Viimeksi tein pari korsettia koulussa noin vuonna 2013, ja kyseiset korsetit eivät olleet kuitenkaan ihan niin... hyviä ja yleiskäyttöisiä (varsinkaan värinsä ja yhdisteltävyytensä puolesta), että olisin niitä tähän päivään säästänyt :D



Tavoitteenani oli maltillisesti kiristävä mutta silti aika tiheästi luitettu, väriltään musta korsetti, jota olisi mukava pitää vaikka koko päivän (tai illan) arjessa tai juhlassa. Mulla on tapana istua hoksaamattani "vähän" huonoissa asennoissa etäpäivien (tai käsinompelupäivien) aikana, joten otaksuin, että korsetti saattaa auttaa myös tässä.

Korsetin tekoon kokeilin netistä löytämääni tulostettavaa pdf- kaavapohjaa, jonka kuosittelin omien mittojen pohjalta. Olen kauhean laiska tekemään oman peruskaavan pohjalta mitään, milloinkahan olen sellaisen edes viimeksi piirtänyt... Sain tämän "valmis"kaavan kuitenkin toimimaan ihan riittävän hyvin.


Sisäpuoli

Päällikangas, jota on mahdoton kuvata siististi


Käytin korsetin materiaaleiksi kaapistani löytyneitä kankaita ja pitsejä, sekä vanhan korsetin plansetin, eli ainoastaan metalliluut oli tilattava uutena. Tämä tekele ei siis keventänyt kukkaroani juurikaan, vaikka työtunteja tässä oli kyllä senkin edestä, että ihan heti en kyllä tee toista... katsellaan taas kymmenen vuoden päästä. 

Edelleen olisi myös uuden ompelukoneen aika, tätä jykevämpirakenteista tekelettä oli melko mielenkiintoista ommella halvalla, jurakautisella Brotherillani, josta en siis ole vieläkään päässyt eroon, se on vanhempi kun tämä blogi x)) Kyllähän jotkut ompelukoneet kestävät melkein eliniän, mutta tämä ei todellakaan. Nyt kyllä oikeasti törsään tulevat kesälomarahat siihen uuteen siunatun masiinaan.





Onko teillä jo kevättä rinnoissa? Syyhyävätkö sormet puutarhaan, tai onko jotain muuta erityistä kevätproggista tiedossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti