tiistai 1. elokuuta 2023

Lyhyt ja vähäluminen kesä

Hyvää elokuuta ☽🔾☾

Talvi tuntui niin loputtomalta ja lohduttomalta, että olen todellakin nauttinut täysin siemauksin myös niistä päivistä, kun aivo sulaa. Ymmärrän että helle ei ole yleisesti ottaen terveellistä tai turvallista, mutta oma supervoimani on, että siedän kuumia lämpötiloja paremmin, kun kylmiä. Syksy tuntuu taas lymyilevän nurkan takana aivan liian pian.Sain muuten ommeltua aiemmin mainitsemani piha-haalarin valmiiksi kesän landella touhuilua varten :'D Näytän tässä oudosti rallikuskilta. Tätä jäätävää tapettikuosia joudun ehkä vähän selittämään...Materiaaliksi halusin ehdottomasti pellavaa kesäkuumalle eli se oli prioriteetti. Sitten luin enemmän ja vähemmän kyseenalaisen tutkimuksen, jonka perusteella paarmat (joita vihaan yli kaiken) karttavat eniten mustavalkoista kuviota (tarkemmin määriteltynä seepra/raitakuviota). Eurokankaasta löytyi kuukausien etsinnän jälkeen tämä tarjous-printtikangas, joka a) sisältää pellavaa sekä puuvillaa ja b) on mustavalkoinen. Seeprakuviota on tarjolla lähinnä sisustuskankaissa, ja raitahaalarissa taas ihminen tuppaa näyttämään lähinnä vankikarkurilta. Ei ihan niin tyylikäs kuosi, kun mitä olisin ehkä toivonut, mutta tyydyin tähän kuriositeettina ja paremman puutteessa, varsinkaan kun ei tällä tarvitse pyöriä missään julkisilla paikoilla :p 

Haalari toimiii siis kyllä käytössä paremmin kun hyvin; kangas on ihanan hengittävää ja tämä suojaa sekä em. öttiäisiltä, että auringonpaahteelta. En jaksanut hakea nappeja kaupasta, joten käytin varastoistani löytyvää vetoketjua kiinnitykseen. Tein myös sivuille isot taskut, johon mahtuu kaikki työvälineet. Haalarin kaavoitus oli yllättävän helppoa, vaikka lopulliset väljyydet eivät välttämättä ole täysin kohdillaan. Pääasia, että tässä pystyy kumartelemaan ja kyykkimään.Seuraavanlaisia tapahtumia on lyhyeen kesääni mahtunut:

• Elävöittäjien keskiaikaleiri ♥ Mikäs sen parempaa, kun pönöttää pellossa hassuissa asuissa juoden viiniä kukkaruukuista. Ohjelmaan kuului myös mm. kynttilänvalantaa ja outojen keskiaikaruokien valmistamista.Sneak peek asusta, jonka esittelen tarkemmin myöhemmin!

• Suosin tänä(kin) kesänä kotimaan matkailua. Miehen kanssa tehtyihin road trippeihin on mahtunut mm. Kitee (Nightwish), Joensuu, Savonlinna, Imatra ja Lappeenranta.
Ystävien kanssa taas vietin viikonlopun Porvoon tunnelmallisia katuja, kirppiksiä ja kuppiloita kierrellen. Mahtuipa mukaan jopa Kouvola, jossa kävimme isommalla porukalla koskikahvilassa ja kiersimme kirppiksiä :D

Suomesta ei onneksi näkeminen ja tekeminen lopu :) Henkilökohtaisesti en ole kaivannut ulkomaille.
Parikkalan patsaspuisto oli ehkä vähän too creepy :'p Oli siellä onneksi kauniitakin patsaita!
• Elämäni eka väriestejuoksu! Vaikka tapahtuma oli melko ruuhkainen ja kisareitti yllättävän pitkä (varsinkin helteellä), niin kannatti kyllä osallistua, oli varsin hauskaa ryömiä ja loikkia pomppulinnaesteissä ja bailata väripilvessä :p• No käytiin me "ulkomaillakin" - Tukholmassa piipahdettiin puolison katsomassa Wasa-laivaa, joka on jostain käsittämättömästä syystä kaikkien näiden vuosien ajan lipunut ohi mun silmieni.
Laiva oli mykistävän upea ♥ Ja näyttely muutenkin aika laaja ja kiintoisa. Jos menette, suosittelen piipahtamaan aikaisin aamusta kuten me tehtiin, niin välttyy ruuhkilta.
Itse ruotsinlaivaristeilystä en noin muutoin oikein välitä, mutta tällä kertaa meno- ja tulopaatit olivat onneksi mukavan väljiä. Saatiin lojua allasosastollakin hyvä tovi kaksisteen!

• Vietettiin vaihteeksi kaupunkijuhannus Turussa, Siljan ja Jessen kanssa. Mukaan mahtui pikniköintiä sekä käynti Kuusiston linnanraunioilla ♥• Kolmipäiväinen Tuska kuului kesän kohokohtiin! Olin edeltävällä viikolla mukana tapahtuman järjestämisessä, joten sain itselleni rannekkeen siitä hyvästä.

Keikat olivat aivan luokattoman hyviä, ja vaikka paikoin vallitseva säätila oli monsuuni, toisin paikoin käristyskupoli ja vanhat luuni olivat jo lauantaina ratketa liitoksistaan, viikonlopusta jäi varsin oivalliset muistot ja erittäin hyvä mieli ♥ Parhaiten artisteista itselleni mieleen jäivät The Hu, Avatar, Imminence, Kouta, Imperial Triumphant ja Ghost.

Markkina-alue oli myös kiva, uusi lisä Tuskaan (muistutti pakanamessuja), ja sieltä tarttuikin mukaan jos jonkinmoista tuliaista ja rompetta.


Bongasin Marcen :D En edes löytänyt luurista muita kuvia itsestäni, joten tällä mennään...


Minun ja Nooran rommiämpäritKesän surullisempiin asioihin on mahtunut rakkaan läheisen sairastelua, veljeni koiran menehtyminen sekä mummolamme myynti ja tyhjennys. En arvannut, että jälkimmäinen ottaisi niin koville, kun mitä se otti; hajosin tuhannen palasiksi, kun suljimme oven viimeistä kertaa.
Kyseinen mummola on koko elämäni ajan ollut minulle turvasatama - ainoa paikka maailmassa, jonne olen aina ollut täysin tervetullut omana itsenäni, jossa aika pysähtyy ja levotonkin sielu saa levätä. Onneksi muistot eivät katoa ♥

Kerrohan omat suosituksesi kotimaan matkailun saralta :) 
Mukavaa loppukesää! 

2 kommenttia:

 1. Toi haalari on upee, ja rallikuskilta näyttäminen ei näköjään ole ollenkaan paha asia. 😄 Näytät julkkiskuskilta noissa aurinkolaseissa. Mä kans oon miettinyt, että pitäisikö hankkia vaaleita ulkoiluvaatteita, koska vaalea väri vähentää ötököiden tunkeilua. Kun ne on tottuneet, että niiden saaliit (peurat, yms) on tummia liikkuvia mönttejä. Vielä se on aikeen tasolla, mutta nyt kun sulla oli hyviä kokemuksia, ehkä mäkin intoudun.

  Kotimaan matkailussa suosittelen Lahden uudehkoa visuaalisen taiteen museota Malvaa, siellä on parhaillaan kaksi näyttelyä, jotka on elämyksellisiä installaatioita. Ja sit Lahdessa on myös tosi hyviä ravintoloita. Viikonloppuna kannattaa mennä brunssille Kaarlo Socialiin. Herkullista päivällistä tai illallista saa Gastropub Myllystä. Nämä kaikki on suht lähellä toisiaan, keskustan alueella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaalea on kyllä toiminut pihavaatteissa hyvin, juurikin mainitsemistasi syistä (plus tummat vaatteet tuppaavat olemaan aika kuuma kesällä muutenkin:)

   Suurkiitos suosituksista! Otan nuo kohteet ehdottomasti kokeiluun seuraavan kerran Lahden alueella vieraillessani!

   Poista