sunnuntai 1. lokakuuta 2023

31 päivän halloween-kalenteri!




Tervetuloa Hiidentuvan halloweenkalenteriin! 
Every day is halloween, ainakin nyt lokakuussa, jolloin julkaisen yhden postauksen joka päivä aina 31.10 asti :) Eli ei muuta kun pumpkin spice lattet kourassa valmistautumaan lukumaratoniin.

Olen kirjaimellisesti juhlinut kurpitsajuhlaa lähes koko vuoden näiden postausten parissa, vaan mikäs sen mukavampaa! Päätin siis jo viime vuonna tehdä tällaisen, jolloin suunnittelin suurimman osan postauksista valmiiksi toteutellen niitä pikkuhiljaa. Näiden tekeminen on ollut paikoin hyvin työlästä, mutta erittäin mieluisaa! ♥




Tällaisia halloween-teemaisia kalentereitahan on näkynyt synkiöiden blogeissa, mm. TiiaVee on tällaisen tehnyt muistaakseni useampana vuonna. Itse tein aikanaan tällaisen postaus-pumaskan joulukalenterin muodossa, mutta tämä teema on kyllä enemmän oma juttu.

Olen sisällyttänyt näihin tuleviin postauksiin aika paljon vintage-teemoja, koska olen täysin obsessoitunut vintage-halloweeniin, mutta kaikenlaista muutakin on luvassa; askartelua, pienten juhlien suunnittelua, tapahtumia jne :)





Disclaimer: Olen lopen kyllästynyt pohtimaan joka vuosi, millä nimillä kutsuisin erilaisia viettämiäni juhlapyhiä... päätin heittää aivot narikkaan asian tiimoilta. Poimin vuodenaikojen juhlintaani elementtejä erilaisista juhlakäytännöistä sekä historiasta että nykypäivästä, eikä tällaiselle juhlinnalle oikeastaan voi antaa yksiselitteistä nimitystä, joten olkoot nyt paperilla ihan vain halloween! ;)

Ps. Note to self:
Sellaisenaan englannista lainattu halloween on suomenkielisessä tekstissä pienellä alkukirjaimella kirjoitettava yleisnimi.
-Kotimaisten kielten keskus

6 kommenttia:

  1. Vitsi miten monta näitä kalentereja on tänä vuonna! Woop woop! <3

    Disclaimer resonoi muuten vahvasti. :D Halloween on vaan niin helppo sanoa, koska siitä kaikilla on jonkinlaisia mielikuvia, toisin kuin shamhainista tai kekristäkään, vaikka se onkin täällä se alkuperäinen juhla. (Joulu on taas suomeksi melko neutraali, mutta englanniksi siihen sisältyy Kristus, joten englanniksi kirjoittaessa suosin Yulea.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo jee! :D Mulle tuli luonnoksia sen verran että taitaa ensi vuonnakin tulla jonkin näköinen kalenteri...

      Samaa mieltä noista termiasioista. Omassa juhlinnassa tykkään siitä mytologisesta puolesta, mutta en uskonnollisesta oikein mihinkään suuntaan.

      Poista
  2. Jee Halloween- kalenterille! <3 Aiheet kuulostavat mielenkiintoisilta, innolla odotan postauksia. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Toivottavasti pidät :) ♥ Ainakin näitä on ollut pirun hauska tehdä!

      Poista
  3. Jee kiva päästä lukemaan ja fiilistelemään halloweenia koko kuukauden ajan! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat sanat! ♥ Ollaan varmaan ihan loppu tällä postaustahdilla kun lokakuu on ohi, mutta ei se mitään xD

      Poista