maanantai 2. lokakuuta 2023

2. Kurpitsamayhem

Kurpitsa on lähestulkoon lempiasiani elämässä ja syksyssä, sekä koristeena että leivonnaisten ja ruokien ainesosana. 

Totesin tuossa koristellessani, että mulla saattaa olla pienimuotoinen kurpitsaongelma - kovin herttaisia kurpitsakoristeita on alkanut ilmaantua tarjolle. Nuo yllä olevat hankin viime vuonna Plantagenilta, mutta saatoin hiljattain joutua tilaamaan muutaman kurpitsakoristeen myös toisaalta...




Onnistuin myös tänä vuonna kasvattamaan landella elämäni ensimmäiset kurpitsani!! ♥ Olen kovin ylpeä näistä, vaikka toivoinkin saavani näitä enemmän istutettuani ja kylvettyäni niitä joka nurkalle. Mutta mietin, että kunhan saan edes yhden roudattua Halloweeniksi kotiin, olen tyytyväinen. Nytpä tuli kaksi. 

Luulen, että tämä lajike on talvikurpitsa. En katsonut kovin tarkkaan, mitä istutin ja kylvin mihinkin, olen vähän tällainen go with the flow-viljelijä.

Nämä jäävät vielä sisälle tekeytymään ja odottamaan kaiverrusta. 

Toinen kurpitsa babby-vaiheessa


Tätä vegaanista kurpitsapiirasta kokeilin ekaa kertaa pari vuotta sitten, ja se oli ihan jymymenestys. Tänä vuonna teen tätä myös tarjolle pieniin juhliin.

Kurpitsakeittoa tulee myös tehtyä joka vuosi kaiverruksen jäljiltä. Tänä vuonna olisi tarkoitus kokeilla myös täytettyä kurpitsaa. En vielä tiedä, mihin ruokalajiin uhraan nuo ainoat talvikurpitsani :p

2 kommenttia:

  1. Ihania kurpitsakoristeita ja huippua, että sait kaksi oikeaa kurpitsaakin! Miehän kans kasvattelin kurpitsoja rutkasti, mutta yksi alku tuolla kasvihuoneella on ja kymmenittäin kukkia oli. :D Varmaan liian myöhään istutin ehkä? Sama kävi auringonkukkien kanssa, vaan yksi auringonkukka on auennut, vaikka istutin ne ajoissa tänä vuonna. Mutta mutta, josko ensi vuonna nää viljelykset sujuisivat menestyksekkäämmin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä semisti hankalan oloinen viljelyvuosi :D Lämpimät kelit tuli niin myöhään tänne eteläänkin, että ei kovin aikasin päässyt mitään edes istuttelemaan. Itse esikasvatin osan näistä ja osan suorakylvin, mutta ainakin suorakylvöt tein liian myöhään. Kukkia näissäkin on paljon, mutta hedelmää suurin osa ei tehnyt ollenkaan :D Tsemppiä molemmille ensi vuoteen!

      Poista