sunnuntai 22. lokakuuta 2023

22. Halloween-askartelua: "Vintage"-kissalyhty paperista




Koska olen vallan ihastunut vanhoihin valokuviin, naamiaisasuihin ja vintage(kauhu)teemoihin, halusin myös vanhahtavan oloisia koristeita tämän vuoden halloweeniksi!

Kuvia vanhoista naamiaisasuista löytyy netin syövereistä pilvin pimein, mutta kuvia koristeista ei niinkään paljoa. Alla olevissa vahoissa kuvissa on jotain koristeluja nähtävillä pöydillä tai taustalla:



Kuvat: Vintage everyday


Lisäksi mm. vanhoista vintage-postikorteista käy ilmi, että suositut koristeluteemat olivat aika samankaltaisia kuin tänä päivänäkin: kurpitsoja, mustia kissoja, noitia, luurankoja. etc.

Erityisesti ihastuin muutamissa kuvissa pilkistävään kissahahmoon joita löytyy myös kuvahauilla aika paljon, ja halusin yrittää tehdä vastaavan tyyppisen koristeen!





Päädyin käyttämään lyhdyn materiaalina paperiliuskoja ja liimaa. Tämä ei siis varsinaisesti ole paperimassaa, mutta paperin ja liima-vesiseoksen yhteisvaikutuksella aikaan saatua kuitenkin. Muistaakseni joskus alakoulussa olen käyttänyt tätä tekniikkaa.

Tarvikkeet:
-Sanomalehteä
-Ilmapallo
-Erikeepperiä tms liimaa
-Vettä
-Astia







Yksinkertaisuudessaan ilmapallo puhalletaan haluttuun kokoon ja sen ympärille kieputetaan vesi+liimaseoksessa liotettuja sanomalehtirepaleita.
Itse laitoin yhteensä 3 kerrosta sanomalehteä, ja paperipallon rakenne on juuri sopivan tukeva.

Massan annetaan kuivua (kerrosten määrästä riippuen) pari päivää, jonka jälkeen pallo puhkaistaan tekeleen sisällä ja paperipallo on valmis jatkokäsittelylle.

Piirsin sekä leikkasin kissan naamasilhuetin. 




Maalasin kisun ihan tavan akryylimaaleilla. Sisäpuolen jätin käsittelemättä, koska mielestäni sanomalehtikuosi kuultaa sieltä aika hauskasti. Lisäsin korvat tavallisesta pahvista taiteltuna.
Liimasin silkkipaperimyttyjä hatunreunuksiin ja kaulukseen koristeeksi. Kissan juhlahattu on valmiina ostettu ja koin, että pallojen värit sopivat teemaan eli sitä en käsitellyt. Tein hatun päähän kuitenkin vielä pom-pomin silkkipaperista.





Vaikka tästä tuli ehkä asteen derpahtava, koristeesta tuli mielestäni herttainen, vanhahtavan näköinen kuten pitikin, ja se on toki parhaiten edukseen illan ja yön hämärässä!







2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitti ♥ Mietin vielä missä säilytän tätä ensi syksyyn saakka, kylmässä varastosssa paperi menee varmaankin muhjuiseksi.

      Poista