perjantai 20. lokakuuta 2023

20. Puotilan kartanon halloween





Mun on pitänyt käydä Salon kurpitsapellolla jo vuosikaudet katsomassa kurpitsalyhtyjä, mutta en selkeästi ikinä saa lähdettyä sinne asti. Oli siis varsin miellyttävä yllätys, että Puotilan kartano Helsingissä rakensi tänä vuonna pihalleen Halloweenpuiston, jonne luvattiiin yli tuhat kurpitsalyhtyä! Piipahdimme siellä sunnuntaina illan hämärtyessä.





Itse tapahtuma oli pinta-alallisesti vähän pienemmällä alueella kun oletin ja sunnuntai-iltana melko piukassa lapsiperheitä, mutta tämä oli odotettavissa, kun tätä oltiin markkinoitu "koko perheen" tapahtumana. Puistossa mahtui kyllä silti onneksi kuljeskelemaan.




Heinien ja kivetysten päällä lepäilevät, joka puolelle levittäytyvät kurpitsalyhdyt olivat hienon näköisiä ja niitä oli paljon - en tiedä, millä työvoimalla ne on kaiverrettu ja kuinka usein joutuvat niitä vaihtamaan tapahtuman aikana, mutta tuolla ne anakin näyttivät oikein tuoreilta, vaikka tapahtuma oli ollut jo viikon käynnissä :p

Alue oli kurpitsojen lisäksi koristeltu kaikenlaisella maalaistyylisellä syysrekvisiitalla ja erilaisilla valoilla. Lisäksi näkyi valohaamuja, olkinukkeja ja luurankoja. Ainoastaan puistoa ympäröivä reuna-aita oli ehkä vähän epätunnelmallinen, mutta muutoin tykkäsin kaikesta ♥



Alueen yhteydessä oli myös kahvila sekä kurpitsakoriste- ja halloweenpallomyynti. Piipahdettiin lopuksi juomassa kaakaot ja mulla lähti tämä hellyyttävä haamupallo mukaan. 

Vaikka kyseinen tapahtuma onkin aika lailla suunnattu lapsiperheille, oli siellä ihan aikuisiakin kaveriporukoita ja pariskuntia. Jäi kyllä semmoinen lämmin ja pörröinen fiilis tuolta, kannatti käydä jo ihan pelkästään kurpitsojen takia!

Kyseinen tapahtuma on edelleen auki joka päivä 5.11 saakka, sisäänpääsy on 10-12e.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä mukavalta päivältä käydä, yritän ehtiä sinne kanssa. Onneksi se taitaa olla pyhäinpäivään asti auki. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, yllättävän pitkään pitävät tuota, kun melkein kuukauden pystyssä! Ehtiipähän useampi sekaan.

      Poista
  2. Ihanaa että siellä oli panostettu ihan noin paljon koristuksiin! Noi kurpitsalyhdyt on upeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Olis kyllä hauska tietää, kuka näitä lyhtyjä askartelee ja paljonko näitä täytyy tehdä melkein kuukauden mittaiseen tapahtumaan.

      Poista