keskiviikko 18. lokakuuta 2023

18. Parhaat naamiaisasut vuosien varrelta

Koska naamiaisjuhlat ovat elinehto, ja niitä on varsinkin nykyisin aivan liian vähän, niin ajattelin listata joitakin omia lempikostyymejani.

Osa näistä on vaatinut maskeerauksen puolesta vähän enemmän vaivaa ja mahd. säännöllistäkin kirppiksillä kiertelyä, mutta yleisesti ottaen nämä ovat olleet pienen budjetin asuja, joita olen tuunaillut mahdollisuuksien mukaan kaapissa jo olevilla asioilla, lainavaatteilla tms.


Klovni/Nukke
Lookkia voi vaihdella surumielisistä, nukkemaisista hahmoista perinteisempään kauhuteemaan. Tähän riittää oikeastaan vain kasvomaalit ja melkein mikä tahansa asu, mutta toki jos jotain sirkusmaista onnistuu löytämään päällensä, aina parempi.

Kasvovärit n.6e, pusero ja hattu kirppikseltä, loput omia vaatteita.

Paita ja tyllihame+lakananriekaleet kirppiskamaa


Piraatti
No surkea ja vanha kuva, mutta menkööt... Merirosvolookki on suhteellisen helppo koota vaikkapa huiveilla, vöillä, itselle liian isokokoisilla vaatekappaleilla ja millä tahansa saappailla.

Asu kirppikseltä


Sugarskull
Tämä onkin aika suosittu teema. Tässähän pääpaino on klovnin tapaan kasvoissa, ja asuksi käy oikeastaan mikä vain mekko / puku. Hiuskoristeilla plussaa.


Kasvovärit n.6e, mekko omasta kaapista


Noita/velho
Hyvin perinteinen ja ehkä tavallaan vähän kitsch, mutta tähän klassikkoon riittää periaatteessa pelkkä suippohattu.
Noitahattu kirppikseltä n. 1 e, mekko ja koristetuuningit kangaskaapista


Fortune teller
En tiedä onko "ennustaja" kelvollinen suomennos...? Periaatteessa tähänkin riittää jokin koristeellinen huivi päähän sidottuna, ja toinen huivi hartioille tai vyötäisille + pitkä hame.

Huivit kirppikseltä n.8e


Punahilkka
No, tähän tarvitaan suuri punainen huivi. Lisäksi voi ottaa korin matkaan ja paketti valmis. Tässä mun lookissani ei ollut varsinaista kauhuelementtiä, mutta myös Punahilkan maskeerauksessa mielikuvitus on rajana.

Tämä viitta itse tehty, mutta punaisen huivin näin kiekkarilla hintaan 3e, koreja sai 3-6e.


Muumio
Lakana tai muutama riekaleiksi, ja repaleet kieputetaan sekä solmitaan vartalon ympärille. Tosin oman testauskokemukseni mukaan riekaleet eivät oikein tahdo pysyä paljaalla iholla, joten saatat joutua hiukan ompelemaan tai vähintään laittamaan alle jonkin jumpsuitin, jonka päällä riekaleet pysyvät. Haavasidokset/kiinnityssiteet varmasti toimivat, jos semmoiseen haluaa törsätä :D


Iso valkoinen lakana kierrätyskeskuksesta 4e (käytin sitä tähän ja aiemman postauksen haamuasuun), hame ja toppi kaapista.


Mikä on oma suosikkisi näistä?

2 kommenttia:

  1. Ihania asuja! Suosikkina noita, muut klovni ja muumio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän :) klovni taitaa olla oma suosikkini näistä.

      Poista