perjantai 22. joulukuuta 2017

Jäälyhty


Pinterestiä kahlattuani paloin halusta kokeilla jäälyhtyä, jonka sisällä on marjoja ja oksia ♥ 

Vaivaa ei juurikaan tarvinnut edes tällaisen rähmäkäpälän nähdä, kun tarvikkeita löytyy lähes joka kodista; halutun muotoinen kulho, jonka sisään laitetaan esimerkiksi muovimuki, jonka tilalle kynttilä lopuksi mahtuu. Itse teippasin sen paikalleen kuvan mukaisesti, koska muutoinhan se ponnahtaa ilmaan veden mukana, mutta sen voi täyttää myös jollain painavalla sälällä.

Piti hiukan huijata näillä etelän veteläkeleillä, ja tunkea komeus pakastimeen. Pysyi se silti parvekkeella kynttilän kanssa yllättävän kauan kasassa.Havujen ja marjojen asetteluun sai käyttää hiukan vaivaa, jotta kaikki eivät jää pinnalle tai painu pohjalle.
Lopuksi jäätyneen lyhdyn saa irti muotistaan lämpimän veden avulla.

Lyhty onnistui mielestäni melko lailla täydellisesti ♥ Marjoja ja havuja saisi olla enemmänkin, mutta muutoin hyvä. Lohdullinen kokemus tuon piparitalon jälkeen :')


♦♦♦

I saw this kind of magnificent ice lanterns on Pinterest and I wanted to try. 
It was easy as heck - just the bowl filled with water, sprigs and berries with the mug in the middle. 

This lantern was a great success after our catastrophic gingerbread house x) I just love it! Too bad we don't have any frost here in Finland atm, so it just melts off quickly ( I put in on our freezer x). I'll make another one when the frost comes :) Maybe even a bit more berries and sprigs next time!

4 kommenttia:

 1. Ihana tää idea, tosi kauniilta näyttää! :) Tuollainen menee kyllä hyvin talven läpikin, ei ole liian jouluinen. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin kyllä tosi paljon ja menee tosiaan ihan missä vaiheessa talvea vain, kun pakkasta riittää :)

   Poista
 2. Ihana! Me tehtiin noita paljon kun olin pieni. Sillon tosin oli oikeita pakkasiakin. Nyt jos yrittäis partsille tommosen laittaa niin ei se kuitenkaan pysyis hyvänä kun pari tuntia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi niitä aikoja, kun oli pakkasta :D En muutoin oikein tykkää kylmästä, mutta kyllä tämä sohjo ja vesisade lopulta masentaa enemmän.

   Poista