maanantai 21. joulukuuta 2020

10 kysymystä omituisten otusten joulusta


Hei ja mukavaa talvipäivän seisausta,

tämä Tea and Vanity -Marun laatima kysymysjoukko inspiroi myös minua vastailemaan. 


1. Milloin halloween saa väistyä joulun tieltä?

Mitään varsinaista Halloween-krääsää en nykyisin käytä, lähinnä kurpitsalyhtyjä. Yleensä alan latomaan joulua tiskiin joskus joulukuussa, ja syksykoristeet saavat lojua paikoillaan siihen saakka. 


2. Mitkä asiat ovat suosikkejasi jouluun liittyvästä mytologiasta?

Vaikken wiccalaisuutta enää sellaisenaan tunnustakaan, niin tammi -ja piikkipaatsamakuningas -taru on jäänyt mieleen miellyttävänä. Kelteille piikkipaatsama edusti talven valtakunnan hallitsijaa, hiipuvan valon ja pimeän vuodenajan kuningasta.
Myös auringon/"aurinkojumalan" uudelleen syntyminen ja voimistuminen on voimaannuttava ja inspiroiva ajatus. 

Kuva random joululehdestä "Joulun myyttejä ja taikoja", jonka ostin upeiden kuvien ja skandinaavisten tarinoiden takia


3. Minkä värinen joulukuusen pitää olla?

Olen ollut vuosikausia ilman mitään kuusta, mutta tänä vuonna hommasin aidon näköisen, vihreän tekokuusen tuleville vuosille. Mikään muu ei nyt jotenkin puhutellut, kun vihreä. 

Sinänsä huvittavaa, että myynnissä oli kuusi männynkävyillä...:p Ostin silti. Kestää toivottavasti pitkään.


4. Perinteiset vai synkät joulukoristeet?

Mahdollisimman orgaaniset "kesto"koristeet; havuja, olkia jne ♥ Pari olkipukkia ja kranssia esimerkiksi löytyy talosta. Juuri nyt mulla ei käpyjen lisäksi ole kuusessa muuta koristetta, kun valot. Menee siis perinteiselle linjalle. Synkät koristeet saavat olla sellaisenaan täällä ympäri vuoden.

Mutta tonttuja on oltava, rakastan tonttuja!! :D 5. Kynttilät vai jouluvalot?

Jouluvalot. Kynttilöitä poltan aika harvakseltaan hajamielisyyteni ja hoitokissojen takia, vaikka toki pidän kynttilöistä. 

6. Millainen musiikki jouluun kuuluu?

Se vaihtelee meillä aika radikaalisti vuosittain. No, eivät ainakaan Jeesusvirret :p Mie en kestä myöskään mitään ylipirteitä Nissepolkkia, mutta voin hyvin kuunnella esim. neutraalimpaa klassista joulumaista musiikkia taustamusiikkina ja tunnelman luojana. 

Raskasta Joulua -biisit meinaavat olla jo vähän kuluneita, kun niitä on luukutettu niin monta vuotta, mutta niistä löytyy kyllä pari ikisuosikkia. Mä ja mieheni kuunnellaan myös aina aattoaamuna Trio Niskalaukauksen Tiernapojat xD 

Tämä on ylipäänsä talven ajan suosikkini ♥ https://m.youtube.com/watch?v=AaWPduHl_j87. Mistä jouluisesta elokuvasta pidät eniten?

Rare Exports -kauhukomedia on loistava! Siitä löytyy mainiota nuuttipukki / krampus -teemaa ja elokuva on muutenkin suomalaiseksi elokuvaksi harvinaisen onnistunut. 
Tämän vastineeksi rakastan Disneyn piirrettyjä joulupätkiä ♥

8. Minkä muotoisia piparkakkuja tekisit?

Hmm, esimerkiksi pässikuvioisia voisi olla. En oikein ole pipari-ihmisiä, enkä niitä tänäkään vuonna ajatellut leipoa. Joskus tehtiin kavereiden kanssa myös niitä tissi -ja pyllypipareita, ne toimivat aina! Joulumme ei ole kovin harras eikä vakava...


9. Mikä on synkiöin joululahja, jonka olet saanut?

Mä oon niin huono muistamaan, mitä olen saanut jouluna ja mitä muulloin. Keittiöveitsi? x) 

10. Millaisen jouluneuleen valitsisit?

Täysvillaisen, pitkän islantilaistyylisen neuleen maanläheisissä väreissä. Kuvana voisi olla vaikka jokin sarvipää, tai jatkuva metsä/kuusikkokuvio. Sellainen, että se ei kuitenkaan huuda pelkkää joulua. 

Toisaalta myös joku törkeä ruusukultainen glitter-neule voisi tuoda juhlatunnelmaa! Käyttäisin kyllä sellaistakin, mikäli semmoisen saisi jotenkin luonnonmateriaaleissa, eikä muovisena. Täytynee joskus metsästää lankoja ja tehdä itse.

4 kommenttia:

 1. Miten mulla unohtu toi Walking in the Air omasta listauksesta, se on niin upea, varsinkin Tarjan laulamana! <3 Ja Lumiukko-elokuva unohtui mainita myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä upea! Mun täytyy tunnustaa että näin Lumiukko-elokuvan loppuun ensimmäistä kertaa vasta pari vuotta sitten ja järkytyin :'D Masentava loppu! Muutoin kyllä tunnelmallinen pätkä :)

   Poista
 2. Olipa kivoja vastauksia ja ihania joulukuvia! Jouluneulevastauksia on ollut erityisen hauskaa lukea eri blogeista, kun ne kuvastaa niin hyvin vastaajiansa. Esimerkiksi sulle on niin helppo kuvitella tuollainen maanläheinen neule jollain luontoteemaisella kuviolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä kysymyksistä ♥ Mulle tuli hirveä kuume suunnitella ja neuloa tuollainen oikeastikin xD Katsotaan sitten kun taloustilanne on vähän vakaampi, jos tilaisi lankakerät.

   Poista