sunnuntai 18. helmikuuta 2018

One Cold Winter's Night

Helmikuukin on pian tahkottu, ja olen vaihteeksi melkein tykännyt talvesta ♥Otettiin tuossa männäviikolla sulhoni kanssa hatkat, ja pidettiin 5 päivän miniloma Ylläksellä. Varsin onnistunut matka ihan jo senkin historiallisesti merkittävän seikan takia, että vietin 3 päivää rinteessä enkä pannuttanut kertaakaan! Laskeminen alkaa olla jo suorastaan mieluisaa, ja kuolemanpelko on vaihtumassa vauhdin hurmaan.
Lisäksi Lapin maisemat ovat niin sanoinkuvaamattomia, että jo sen takia autossa kannattaa istua sen +10h. Revontuliakin ihailtiin, vaikka en ehtinyt niitä fotoihin saamaan. Hittoako sitä kaikkea dokumentoimaankaan, saahan sitä pelkästään omilla silmilläänkin asioista nauttia ja suosittelen sitä joka iikalle ;)

Laskemisen, aterioinnin ja karvaisten saksalaisturistien kanssa kylpylän poreammeessa lillumisen lisäksi tajusimme, että Kittilän Snow Village on vain parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä, joten sinne oli toki mentävä.  Kannatti kyllä :) 
Teemana jääluolissa oli Game of Thrones, vaikka monissa huoneissa oli eri teemaisiakin teoksia. 

Veistokset veivät luonnollisestikin sydämeni, ja lohikäärmebaari - kuin siistiä. Paikalla oli myös esim. jääliukumäki!

Hotellinakin tuo paikka toimii (en kyllä tajua kuka siellä kylmyydessä nukkuu edes makuupussissa), ja jääkappeli jossa ihmisiä vihitään. 

Tolkuton kuvaspämmi kehiin! Osa kuvista on mieheni ottamia. 


 


Oli hiukan arse jäässä tuon liukumäen jälkeen... Lisäksi en omista talvikenkiä, joten varpaat olivat lohjeta irti.


Hyvää yötä ;D

♦♦♦

Haaveeni nähdä Myrkur toteutui myös reissusta palatessa ♥ Konsertti oli vielä tuhat kertaa maagisempi, kun osasin odottaa. Joko nahkani oli koko ajan goosepumpseilla tai silmässä oli roska poikineen.
Keikalla kuultiin sekä pohjoismaisia perinteisiä folk-lauluja, sekä artistin omaa tuotantoa akustisena.Myrkurissa kiehtovaa on se, että sävellykset ovat rakenteeltaan hyvin yksinkertaisia ja koruttomiakin, mutta lumoavia ja paikoin kammottavia - lyriikat, tarinat sekä naisen mykistävä lauluääni ovat koko paketin kantava voima. Musikaalisesti hyvin monipuolinen tapaus; Totesi hän itsekin kesken keikan että sori, näitä eri instrumentteja tulee soitettua vähän liikaa. Piano, kitara, noitarumpu, nyckelharpa (avainviulu), viulu, mandoliini ja jouhikko ainakin pyörivät lavalla, ja kaikki kuulostivat upeilta.

Lämppäri Päivi Hirvonen oli myös varsin piristävä uusi tuttavuus ja melkoinen lahjakkuus. Esiintyi myös yhdessä Myrkurin kanssa jouhikkoineen ja viuluineen. Myrkur on käsittääkseni tämän kiertueen jokaisella keikalla tarjonnut lavatilaa valitsemalleen paikalliselle artistille, mikä on mahtavaa.

Tässä pieni pimeä videopätkäkooste, jossa tosin äänet kuuluvat mainiosti. Alussa Päivi ja loput Myrkuria ♥♣♣♣

We had a little 5-days-off with my fiance in Lapland ♥ Such a perfect winter weather, landscapes, skiing, eating and so on. I needed this so much. This is why I love Finland. I even managed to spend my days in slope without crashing any tree/person, which I can call a total success.

After this trip another dream came true, when we whitnessed Myrkur alive, acoustically ♥ ♥ It was even more magical show than I expected.  
It's fascinating how Myrkur's compositions are simple and even bald, and yet it reaches the whole new world with the beautiful creepiness of her voice and lyrics. 
There was also many, many instruments on stage :D 
Warm-up artist Päivi was also a blast. It's great that Myrkur has given stage for local artists in her tour. 
You can (or you should) watch the video clips :)


10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ♥ tuo jäähotelli on ihan mieletön, oli varmasti siistiä käyskennellä siellä! Lappi on kauneudessaan ihan verraton, mutta kyllä mä kotiseutuakin rakastan talvisin - Tammerkosken ohi on näillä pakkasilla ilo kulkea, sillä koskesta kohoava vesihöyry luo sellaisen upean, usvaisen talvitunnelman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, talvipäivistä voi nauttia muuallakin, ja tykkään kyllä siitä että täällä etelässä ei ole ihan niin vilpoisaa :p Käytiin juuri eräänä päivänä Vuosaaren jäällä kuvailemassa, aurinko paistoi ja kosteus muodosti juuri sellaisen ihanan usvan merelle <3

   Poista
 2. Ei vitsi nuo maisemakuvat! Minä niin haaveilen lomareissusta pohjoseen, en ehkä talvella, sillä haluan yöpyä ulkona kuunnellen pohjosen villin luonnon ääniä. Josko ens kesänä Ari veis mut sinne, ku sillä on kymmenen päivän kesäloma! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääsette kesällä sinne! Mua vähän hirvittää kesällä ja syksyllä hyttyset (vaikka niitä nyt onkin joka puolella), mutta ainakin olis lämpimämpi kuin nyt :D ja erilaiset ihanat maisemat <3

   Poista
 3. Oo miten nättejä kuvia! Ensimmäinen ajatus oli tosi oudosti että miten jollakulla voi olla niin erilainen talvi kuin itselläni, mutta kyseessä taitaa olla vain järjestelykysymys : D Nimimerkillä aina koko talvi sisällä murjottamassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeinen lause kuulostaa minun talviltani yleisesti ottaen :p Oon yrittänyt päihittää raittiin ilman kammoni ja lähtenyt ulos tänä talvena enemmän kun yleensä. Itsekseni ei kyllä tule lähdettyä, vaan seurassa.

   Poista
 4. Ah, Lappi <3 hassua kattoa omia kotimaisemia jonkun toisen blogista :D Suorastaan hävettää myöntää, että vaikka tuo Snow Village on ihan kotinurkilla niin en oo saanu aikaiseksi käydä kattomassa! Asiaan toki saattaa vaikuttaa se et aikoinaan oon ollu töissä safarifirmalla, joka sinne myi reissuja että haluan vältellä haalarikansaa kaikin keinoin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lappi on ♥ Haaveena olisi nähdä se joskus kaikkina vuodenaikoina erikseen :)
   Tuolla Villagessa kyllä riitti haalarikansaa :D Suurin osa taisi olla jotain ranskalaisia turisteja tällä kertaa. Onneksi ei ihan täpötäynnä ollut, niin sai kuviakin.

   Poista
  2. Syksy on oma ehdoton lemppari, silloin ei ole edes hyttysiä!

   Poista
  3. Pidetään mielessä :p Olis kyllä siistiä nauttia luonnosta ilman pakottavaa tarvetta pukeutua kokovartaloverkkoon..!

   Poista