maanantai 13. elokuuta 2012

Golden Key


Kuten olen joskus saattanut epähuomiossa mainita, rakastan wanhoja avaimia yli kaiken. Tiedän etten ole addiktioni kanssa yksin, olen suorastaan yllättynyt miten monta kohtalotoveria minulla esim täällä blogimaailmassa on :D

Koukeroisten avainten muotokieli, ajaton kauneus ja monitulkintainen symboliikka pysäyttävät ihailemaan niitä kerta toisensa jälkeen.

En uskonut koskaan löytäväni avainkaulakorua itselleni, koska ne kaikki ovat olleet a) aivan liian pieniä tai b) avaimen päätykoristelu ei ole ollut tarpeeksi hieno.

Vaan siitä se hyppäsi yhtäkkiä silmille, Bijou Birgitten näyteikkunassa. Täydellisen muotoinen ja kokoinen yksilö. Jymähdin niille sijoilleni, ja juoksin mummoja tieltäni kaadellen etsimään korua.
Niitä ei enää ollut jäljellä... mutta onneksi ihana myyjä suostui antamaan minulle sen viimeisen ikkunassa olleen näytekappaleen, PUUH! :D


En yleensä käytä kultaisia/pronssisia koruja, mutta tähän se on juuri sopiva väri kevyen steampunkmaisuutensa takia. Olisin toki ottanut MYÖS hopeisen avaimen, jos niitä olisi ollut jäljellä, koska tämä oli vielä hinnoittelultaan suorastaan puoli-ilmainen. Varmaan lähden vielä nyt loman aikana kiertelemään muitakin Bijou-myymälöitä, jos vaikka löytyisi.

Kuljen koko ajan leuka rinnassa kiinni törmäillen seiniin, kun tätä on pakko vaan tuijottaa. Hyvän löydön tunnistaa siitä, ettei sitä malttaisi riisua edes suihkussa :D

Löysin tuon irtolukon mummon tavaroista. En tiedä mistä se on peräisin, mutta se on hieno ja varmasti sille jotakin koristekäyttöä tulee vaikka jossain laukussa ^^

Kävin viikonloppuna pyörimässä Espoon pöheiköissä kuvailemassa valmistumiskuvia Satulle. Rakastan ihmisten kuvaamista ja tekisin sitä mielelläni enemmänkin! Tosin en oikein osaa vielä ohjata ihmisiä, tämä oli helppo homma kun mallilla oli poseeraus luonnostaan hallussa ;)


Ottipa tyttö joutessaan minustakin pari räpsyä:                                                                                                                                   
Laukun tilanneille tiedoksi, että niiden valmistuminen menee ensi viikon loppupuolelle, mutta tulossa ovat hyvää vauhtia ;) Ilmoitan sitten asianomaisille erikseen.

Mukavaa viikonalkua kaikille!

Translation:
Old keys are something I adore. There is something so mysterious in their frilly design, not to mention many kind of symbolism.

I didn't believe ever finding proper key-necklace, since they have always been either too small or their shape is too boring (I wanted very decorative one.)
But few days ago I passed over Bijou Birgitte store - and there it was in the shop window! There wasn't any left in the store, but thank god the sellerwoman gave me that last piece from the window, whew!

I don't usually wear golden or even bronze  jewellery at all, but this one has some kind of nice steampunk-effect with this colour. Of course I would have bought also the silver one, if there has been any. It's so hard to find a good necklace you really want to wear, but this one is just perfect <3

I took a couple of (belated) graduation pictures to my friend Satu. I just love photoghaphing people! She also took those pictures of me.

8 kommenttia:

 1. Hienojahan nuo kuvat susta on! (mallin ansiosta, ei kuvaajan) ja tuo avain on hieno! :) Malli kiittää! <3 mutta mun poseerauksissa on vielä opeteltavaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaaja kiittää ;) Noh eiköhän meille näitä kuvaussessioita vielä tuu eteen, ni saa ainakin harjotella!

   Poista
 2. Omfg, tahdon tuollaisen avainkorun! Itsehän olen myös hulluna tuollaisiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten vaan nokka kohti lähimpää Bijouta :D Pitäis itekin lähteä metsästään sitä hopeista, hmm...

   Poista
 3. Itse löysin tuon samaisen avainkorun hopeanvärisenä vuosi sitten Tsekistä, Bijousta myöskin :D Ja kävi aika samoin kuin sulla, bongasin avaimen liikkeen ikkunasta, mutta liikkeessä niitä ei enää ollut, ja siinä sitten myyjältä englanniksi ja elekielellä kysymään, saisiko sen ikkunassa olevan yksilön ostaa. Onneksi sai!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on sit vissiin aika suosittuja xD Kävin tänään kattomassa muitakin Bijou-myymälöitä sen hopeisen toivossa, niin ei näkynyt minkään värisiä avaimia missään. No onneksi tuon sai :)

   Poista
 4. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=258632207572972&set=a.218448351591358.31750.167906419978885&type=3&theater

  Tuolta löytyy hopeinen avainkaulakoru :)

  VastaaPoista