keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Rome / Day 1

Hei vaan ♥

Palauduin Roomasta maanantaina kera äiteen, ja teenkin postaukset kolmessa osassa, koska kuvia tuli muutama, aika moneen paikkaan tuli nokkansa pistettyä.
En tiedä kiinnostaako matka ketään, mutta lukeminenhan nyt on täysin vapaaehtoista ;)

Let's start!


Perjantaina oli kentälle lähtö kukonpierun aikaan, ilmaan noustiin Norwegianin koneella, joka turbulenssasi urakalla niin että vaikka lentämistä rakastankin, melkein meinasi jänskättää.
Lisäksi joku päätti saada sairaskohtauksen kesken lennon, ja "onko paikalla lääkäriä" -kuulutukset poiki paikalle pari sairaanhoitajaopiskelijaa :D Ei kai siinä kovin pahasti käynyt, vaikka lanssilla se tyyppi lähtikin Rooman päässä ulos. Ei jouduttu lähtemään hätälaskuille sentään.




Hotellissa oli tuommoinen tosi päräyttävä sisustus heti aulaan astuessa, mistä olin yllättynyt koska mikään tyyris pakettimme ei ollut.
Huone oli myös oikein kivannäköinen ja ihastelinkin kaikkia sen kivoja yksityiskohtia.
(Valitettavasti seinät eivät pitäneet naapurista kantautuvia ääniä kovinkaan hyvin, mikä oli paikoin melko kiusallista... Onneksi huoneessa oli tv jota pystyi hätätapauksessa laittamaan kovemmalle x'D)






Ensimmäinen päivä meni hoodeille saapumisen jälkeen kaupunkia ympäri kulkiessa, ihastelemisessa ja ihmettelemisessä. Rooma on tosi näyttävä kaupunki, ja kaikkea ei tosiaankaan kerkiä näkemään kolmessa päivässä.
Eikä siellä kyllä kartallakaan pysy kovin helposti. Puolet ajasta meni siihen "eiii #¤%&, miten me nyt taas ollaan tässä" -kummasteluun ja näin ollen mahdollisimman turistilta näyttämiseen - minä räpsin kuvia kaikesta mikä tulee vastaan, ja äiti pyörii kartan kanssa paniikkiympyrää.

Luonnollisesti olin ihan intopiukeena, kun jokaisen nurkan takaa tuntui paljastuvan jokin raunio, patsas, hieno kirkko tai muistomerkki! Myös kapeat kadut ja kaikki vanhanaikaiset yksityiskohdat oli tosi vaikuttavia ♥





Ajattelin heti että Jennin olisi pitänyt nähdä nämä loharit!

Mielikuvani roomalaisista? Iloisia ja seurallisia, äänekkäitä, huitovat käsillään keskustellessaan, sieltä täältä kuului jotain bellaa tai mamma miaa, mikä huvitti hieman x) Perhekeskeisiä, uskonnollisia ja tyylitietoisia, naiset kauniita ja miehet komeita tummien piirteidensä kanssa, näin pohjoismaalaisen silmin katsottuna.

Aika sellaisia välittömiä siellä ollaan myös, mistä voi varsinkin asiakaspalvelutilanteissa tulla tottumattomalle hieman epäkohtelias kuva, mutta kun itse ottaa sen saman välittömän asenteen, niin kaikkialla pärjää ^^
Italian alkeellisimmastakin kielitaidosta on myös runsaasti hyötyä, koska siellä ei mun yllätykseksi osattu kovinkaan paljoa englantia.




Monilla tuntui olevan jokin tuollainen pieni koira, ja kaikilla oli sellainen pieni smart-tyyppinen auto. Hyvä ollakin, kun siellä on autoja niin maan perkeleesti.
Jos teille muuten joskus tarjoutuu tilaisuus ajaa autoa Italiassa, niin jättäkää väliin :D Se liikennekulttuuri on täysi kaaos, koko ajan töötti ja sireenit raikaa ympäriinsä ja popula kaahaa kuin viimeistä päivää.



Löydettiin mm. karuselli ♥ Ja syötiin paljon jäätelöä, josta ei ole kuvaa.


Naamiokauppoja löytyi joka kulmasta.



Perääni huudeltiin ekana päivänä Mona Lisaa... Se oli varmaan tuo musta peruukki ja vaivaantunut hymyni o_O



Montaakaan kuvaa meikäläisestä ei löydy, koska äiti xD
No katsokaa nyt noita. Ei se edes tajunnut että esim. tuon pinokkion nenän olisi hyvä sijoittua about keskelle naamaa, eikä silmään. Mitä lie tuossa toisessakin tapahtuu. No, aina ei voi voittaa...

Näihin kuviin ja tunnelmiin seuraavaan osaan asti!


Translation:
I'll make my posts from Rome in 3 parts, since I took so much pictures and visited so many places :)
I was travelling just with my mom this time.

First day was just hanging around and getting to know the city.
I just loved all those beautiful details, narrow streets and the fact that wherever you go you'll find some kind of ruins or statues or church ^^) 

Romans, I think, are glad and giddy, and very beautiful and stylish, looking through my northern eyes :p
But the traffic culture was just chaotic! It seemed that there were some kind of crash in every five minutes :D I definitely wouldn't dare to jump behind the wheel there.

Ok, next post will be from Vatican, stay tuned!

23 kommenttia:

  1. Joooooooo toiset vaan reissaa pitkin maailmaa! Voi miten ihanaa, oon iloinen kun pääsit reissaamaan<3 Ihania noi lohikäärmeet :'<
    repeilin tuolle pinokkiokuvalle, siinä silmä oikein lepää (kirjaimellisesti) nenässä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hii, ihan iloinen oon mäkin ♥ Tahtoo reissaamaan lisää, tosin mielellään kavereiden kanssa ;)
      Jep, nakit vaan silmille xD

      Poista
  2. Aivan upeita kuvia ja ihanasti kirjoitettu teksti :D hihittelinkin tässä, kun huomautit tuosta pinokkion nenästä. Mietinkin hetken, että mitäs nyt häh?
    En malta odottaa seuraavia osia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun pidit :D Yritän tehdä seuraavan osan vielä tämän viikon aikana, Vatikaania tiedossa ;)

      Poista
  3. Vauuuu mitä kuvia! Itse en ole oikein koskaan ollut kiinnostunut ulkomaanmatkailusta, mutta kieltämättä nämä kuvat saivat pinen kipinän aikaan, josko joskus moisia maisemia/rakennuksia/yksityiskohtia ym. pääsisi ihastelemaan ihan paikan päälle.
    Ja tuollainen lohari valaisin sopisi minulle oikein hyvin pihavaloksi. En tosin tiedä miten se istuisi meidän perinteiseen rintamamiestaloomme. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit! Ja onhan nuo kaikki paikat livenä nähtynä ihan erilaisia, kun kamerasta ;) Vaikka kävikin taas se perinteinen, että katsoin vaan kaiken juuri linssin läpi, enkä keskittynyt ihastelemaan kovin montaa paikkaa ilman että aloin heti säätämään valaistuksia ja kuvakulmia -_-

      Haha, ainahan nyt yksi lohari sopii joka kotiin yllätyselementiksi :D

      Poista
  4. Ooooh, Rooma on kyllä aivan uskomattoman ihana kaupunki! Olet onnistuneesti kuvannut sitä, tuli heti semmonen "nyt mä muistan millanen fiilisi siellä oli"-fiiwis ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihana paikka! Mietin jopa välillä että voisin muuttaa sinne asumaan. Jostain rinteeltä ostais jonkun kivan villan :D
      Hyvä jos tunnelma välittyy, yritin kirjoittaa nämä tekstit niin, että ne ei kuulosta suoraan matkaesitteestä repäistyltä :p

      Poista
  5. Tulee niin oma Rooman matka mieleen kun siellä pyörähdin helmikuun aikaan! Tuo englannin kielitaito yllätti meidätkin, oli vaikeaa tulla ymmärretyksi ja saada kahviloissa haluamansa tuote. Elekieltä mukaan niin selvittiin lopulta ihan tyydyttävästi! ;D Parhaita esimerkkejä muun muassa se kun pyydettiin tyyliin ''normal coffee'' niin tuli epämääräinen pikku kuppi jonka pohjalla oli parin sentin lirut jotain vaahtokahvisekoitusta. Mut on siellä kyllä upeita nähtävyyksiä ja koristuksia kaduilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tutulta :D Mekin kun yritettiin kysyä reittiä joiltain paikallisilta, niin se oli vaan yhtä huitomista puolin ja toisin. Sitten vielä monet alkoi vastaamaan englanniks esitettyyn kysymykseen italiaksi, niin siinä oli sit vaan että ahaa..! Öö. Osasin mä loppupäivistä sanoa jo kiitos ja numerotkin opin yhdestä neljään xD

      Poista
  6. Wautsi mitä kuvia. Noi lohharit on ihan mielettömiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne loharit olis kyllä voinut napsaista tuosta irti ja tunkea matkakaukkkuun! Tahtoo tommoset partsille :D

      Poista
  7. Olisi hienoa joskus päästä käymään Roomassa. Itse olen kyllä käynyt Sisiliassa ja sielläkin tuli tutuksi Italian liikenne ja korkea kielimuuri :D

    Mutta nuo lohikäärmeet <3 Olisit kaapannut ne ja huutokaupannut täällä blogissa! :D
    Ja hämmentävän puluttomia kuvia olet ottanut xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, totta muuten turiset, en olis edes huomannut koko puluttomuutta jos et olis sanonut :D Tuntu kyllä paikan päällä että niihin saamarin tirppoihin kompastuu joka suunnasta!

      Mä taas haluaisin eniten käydä Venetsiassa tai San Marinossa, tms ♥ Onneksi vielä ehtii!

      Poista
  8. ah, Italialaiset, ne tuntuu olevan samanlaisia ihan joka kaupungissa :D Riccionessakin oli paljon iloisia ihmisiä, jotkaa kaahasivat pikkuautoillaan pikkukoira jaloissa :D Ihana maa <3
    Roomaanki pitäis kyllä päästä! Mahtavia kuvia ja on varmasti ikimuistoinen reissu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana maa kyllä tosiaan, otin heti elämäni tavoitteeksi käydä Italian muissakin kaupungeissa ;) Roomaankin palaan kyllä ihan mielelläni joskus ja suosittelen sitä kaikille!

      Poista
  9. Vauu, ihanan näköistä! ♥ Kelpais kyllä ittellekkin matka tuolle suunnalle, kauhea hinku tulee aina matkusteluun, kun saa täällä bloggerissa kattella muitten matkakuvia. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, mäkin yleensä olen aina ruudun väärällä puolen huokailemassa vaan toisten matkakuville :'D Kerrankin pääsi itsekin käymään jossain muualla, kun vaan ruotsinlaivalla!

      Poista
  10. Ihania kuvia. Hotellinne näyttää ihanalta. Ei tarvitsisi montaa kertaa miettiä, jos kysyttäisiin että kummassa haluaisi mieluummin majottua tuossa vai perinteisessä skandinaavisessa hotellissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä, joskus halvallakin voi saada jopa ihan hyvää :D

      Poista
  11. Taas kerran: aivan upeita kuvia. Piti kysyä, että mikä hotellin nimi oli? On todella nätti sisältä ja näyttää tosi mukavaltakin. Oon nimittäin miettinyt käyväni vähän pidemmän aikaa Roomassa kuin sen yhden ainoan päivän niinkuin viimeksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli semmoinen kun Piram, tässä on sen nettisivut http://www.welcomepiramhotel.com/it/ :) Ihan mukava se oli lukuunottamatta että seinät oli tosiaan pahvia, ja aamiainen oli vähän rasva -ja suolapainotteinen ilman mitään marjaa tai hedelmää :D Mutta ihan nätti ja viihtyisä muuten, ja henkilökunta oli mukavaa!

      Poista
    2. Haha, no ei ole ennenkään haitannut. En juurikaan syö aamiaista hotelleilla, aivan liian aikaista aina ja haluan päästä kunnolla liikkeelle :D
      Kiitoksia kovasti! Kirjoitanpa ylös.

      Poista