sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Puhdistus

Koulu on syksyn osalta taputeltu. Nyt enää oppari kasaan ja paperit kouraan. En suoraan sanottuna ymmärrä miten olen enää elossa tämän 16 viikon painamisen jälkeen, mutta olenpa kuitenkin.


Olen vähäisellä vapaa-ajallani kantanut valehtelematta ainakin puolet materiaalisesta omaisuudestani kierrätykseen. Nyt ei puhuta parista Ikea-kassista, vaan oikeasti isoista määristä :D

Olen alkanut nyt urakalla miettimään unelmiani ja päämääriäni elämässä, ja mikään niistä ei tarvitse tavaraa ympärilleen. Kaikki kyseiset tavoitteet ja haaveet liittyvät itsensä kehittämiseen ei-materialistisella tasolla.

Toinen syy (joka kytkeytyy myös edellä mainittuihin asioihin) on, että ylimääräinen roju oikeasti häiritsee keskittymistä kotona, ja arvokasta aikaa menee lähinnä siivoamiseen sekä tavaroiden järjestelyyn, kun sen voisi aivan hyvin käyttää päästäkseen lähemmäksi näitä haaveitaan.Eihän siitä mihinkään pääse, että rakastan edelleen kaikkea kaunista ympärilläni, eikä minusta tule mitään suuremman luokan minimalistia. On vain mahtava tunne, kun ympärillä on tilaa hengittää ja kaapista löytyy nykyään oikeasti vaikka mitä päällepantavaa, kun vaatetta on yli puolet aiempaa vähemmän :D Myös niiden yhdistely on helpompaa ja näkee selkeämmin, mitä sieltä mahdollisesti puuttuu, jos puuttuu.

Puhumattakaan siitä, miten oksettavaksi tämä kulutushysteria on mennyt ja pikamuotikin saastuttaa enemmän kuin lentoliikenne... En halua olla osa tätä aivotonta sirkusta. Olen tosin tähänkin asti hommannut lähes kaiken käytettynä, mutta sekään ei ole mikään veruke merkityksettömälle hamstraamiselle.

Rahani aion jatkossa käyttää harrastuksiini, elämyksiin ja etenkin keikkoihin - ensi vuodelle on jo kolmen keikan liput ostettuna ja festarikiinnityksiä odotellaan ^^

Materian haalimisen lopettaminen mahdollistaa myös säästämisen, joka ei ole koskaan ollut niitä vahvimpia puoliani juuri siksi, että mulla on jokin pakottava tarve kiinnittää se ansaittu raha heti johonkin kiinteään. Nyt mulla onkin yhtäkkiä asuntosäästötilillä lähes tarvittava summa, eikä aina loppukuustakaan tarvitse kituuttaa kolikoilla.


Tähän silkkaa aikuisuutta huokuvaan tekstiin sopiikin mainiosti jatko-osaksi, että kävimme avokin kanssa ekaa kertaa oopperassa :') Kyseessä ei kuitenkaan ollut mikä tahansa oopperashow, vaan kummankin suosikkimusikaali Phantom of the Opera ♥ Teos oli todella kauniisti toteutettu ja liikuttava, juuri sellainen kuin uskalsin odottaa ♥


Syksyyn mahtuivat myös musiikin osalta Moonsorrow, Amorphis+Myrkur sekä Nightwish ♥

Emmä kestä Myrkurin ihanuutta! Kunnon voimanainen ♥

Moonsorrow Nosturissa oli itselleni paras kyseisen orkesterin keikka tähän astisista!

Etsi Troy :p
Hartwallilla oli hyvät bileet, mutta settilista ei valitettavasti tuottanut mitään yllätyksiä Lahteen verrattuna.


Käytiin myös Nooran kanssa Ruotsissa viikinkimatkalla, ja nukkumassa hostellissa rapeat 14 tunnin yöunet... Ai mikä rankka elämä xD


 Historiska Museet - vahvat suositukseni, sisäänpääsykin on ilmainen :)

Halloween-naamiaisia ei tänä vuonna ollut, mutta leikin silti eräillä synttärijuhlilla jotain metsäntöhöä sillä rekvisiitalla, mitä nyt kaapista löytyi. Varmaan ainoa kerta puoleen vuoteen kun laittauduin millään lailla xD


 Vietettiin myös Leenan 30v juhlia. Ylemmissä kuvissa näkyvät luut ovat lahja häneltä ♥


Tässä vaiheessa toivotan kaikille mukavaa talvenajan juhlaa! 


6 kommenttia:

 1. Tiedän niin sen tunteen lisääntyneestä tilasta ja sen mukanaan tuomasta autuudesta! <3 Olen tänä vuonna päässyt eroon isosta kasasta tarpeetonta tavaraa. Kyllä sitä vielä riittääkin, mutta koska haluan niistä edes muutaman kolikon niin myyn niitä pikkuhiljaa pois. Aina on kevyempi olo, kun jotain lähtee!

  Tahtoisinkin täysien kaappien sijaan jotkut kauniit tapetit ja seinätarrat valkoisiin kaapinoviin, niin koti tuntuisi "täydemmältä" ilman tavarapaljoutta.

  Ihana metsäntöhö! :3 Loppuvuotesi näyttää mukavan tapahtumarikkaalta. Mulla on ollut hiljaisempaa, mutta sekin on tullut tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, veikkaan että omalla kohdallani tässä tavaraprojektissa menee vuosia. Suurin haaste on muuttaa elintapojaan niin että sitä kamaa ei tule lisää samaa tahtia kun sitä lähtee :D toistaiseksi olen vältellyt kirppiksiä sun muita keskuksia, koska sieltä niitä hutiostoksia helpoiten tulee. Kellari on vielä täysin työn alla, sinne ei tällä hetkellä mahdu mitään kun on lattiasta kattoon piukassa -_-

   Hyvältä kuulostaa sun suunnitelmat! Remppaa on meilläkin tarkoitus harrastaa piakkoin, ja tehdä säilytystilaratkaisuja uuden vähentyneen tavaramäärän mukaan :)

   Poista
 2. Mulla tuli myös samat oivallukset kun muutettiin uuteen kotiin. En halua enää täyttää elämääni turhalla materialla ja oikeastaan se materian haaliminen oli vain itsellä pakokeino siitä omasta kurjasta elämästä. Nyt kun on enempi tilaa hengittää, en kaipaa materiaa ympärilleni. Paljon meni vanhaa krääsää kirpparille myyntiin ja paljon on vielä myymättä. Jossen niitä saa hävitettyä myymällä ni kannan ne sitten kierrätykseen :) olo on huomattavasti keveämpi näin. Kirppareita edelleen paljon kierrän, mutta lähes poikkeuksetta joka kerta lähden tyhjin käsin. Lapsille koitan vaatteet katsoa kirppareilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se keventää kyllä oloa hurjasti <3 Mukava kuulla että nyt on enemmän tilaa hengittää ja muutenkin parempi olla. Sillä materialla on niin helppo hetkellisesti täyttää se kuuluisa tyhjiö, harrastin sitä itsekin todella pitkään. Harjoittelua tämä vaatii, mutta varmasti kannattaa :)

   Poista
 3. Tuttuja ajatuksia sielläkin! :) ^^ Miulla tulee työn puolesta tehtyä itselleni vaatteita, mutta niitä sit käytetäänkin ahkeraan ja materiaalit on aina hyviä. Muuten en ole ostellut vaatteita pahemmin, mukavampi tehdä itse kun saa kerralla hyvän ja sellaisen kun haluaa. Kengät on miulla se heikkous, mutta niitäkään ei tule nykyään samaa tahtia ostettua kuin ennen, pelkästään silloin jos jotkut kengät oikein sykähdyttävät. :) Mukava oli huomata uusi postaus ja käydä lukemassa tämä! <3 Ja piti myös huikata, että kannattaa säästöhommissa huomioida myös rahasto / osakemahdollisuudet. Tosin tällä hetkellä ei ole paras hetki, mutta tulevaisuudessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on kyllä aina laadukkaan ja tarkoin valitun oloisia materiaaleja töissäsi <3 Täytyis kehittää itsekin kaavoitustaitojaan, niin voisi vain suoraan tilata materiaalin ja tehdä semmoisen vaatteen kun haluaa :) Laitteet toki rajoittavat tällä hetkellä, mutta parempaan koneeseen ajattelin investoida ehkä jo ensi vuonna.

   Nuo rahastot/osakkeet ovat pyörineet mielessä, mutta jostain syystä ei ole tullut tarttuneeksi härkää sarvista. Jotenkin pelottaa että menetän kaiken mitä rahastoon laitan, vaikka niitä maltillisen sijoittamisen tilejäkin on olemassa :D Suunnitelmissa kyllä on!

   Poista